caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Ministerul Sănătăţii din România, sancţionat pentru discriminarea persoanelor cu HIV

de (30-12-2012)

 

Ministerul_Sanatatii_sanctionat_pentru_discriminare-300x169Ministerul Sanatatii din România a fost sancţionat cu avertisment de CNCD pentru aplicarea unui tratament diferentiat, discriminatoriu, la adresa persoanelor infectate cu HIV.

Sesizarea a fost facuta de Asociatia Romana Anti-Sida care au semnalat ca medicii noteaza diagnosticul “infectie cu HIV” pe adeverintele medicale pentru institutiile non-medicale care solicita acest document la inscrierea la scoala, angajare, inscriere la cursuri de formare profesionala, somaj, scutirea de la orele de educatie fizica etc.

“Aceasta obligatie a medicilor, determinata de rubricile adeverintei, intra in contradictie cu datoria lor de a respecta drepturile pacientului, inclusiv cu cea de a pastra secretul profesional”, se arata in comunicatul organizatiilor petitionare.

ARAS precizeaza ca, in faza initiala de mediere, Ministerul Sanatatii si-a luat angajamentul ca va trimite o circulara prin care va informa medicii ca acest diagnostic nu trebuie notat pe aceste adeverinte, lucru care nu s-a realizat.

“Drept urmare, CNCD a constatat existenta unui tratament diferentiat, discriminatoriu, sanctionand cu avertisment Ministerul Sanatatii, insotit de recomandarea de a remedia situatia”, precizeaza ARAS.

Managerul de proiect de la ARAS, Liana Velica, considera ca decizia este importanta pentru toti pacientii din Romania, nu numai pentru cei care traiesc cu HIV.

Director executiv UNOPA, Iulian Petre, speră că în urma acestei sanctiuni, Ministerul Sanatatii sa faca demersurile necesare pentru ca acest tratament discriminatoriu sa fie eliminat.

sursa: bzi.ro

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
13 iunie 1941 în Basarabia şi Bucovina de Nord

Ziua de 13 iunie 1941 a fost o zi foarte specială pentru Basarabia. În acea perioadă Basarabia (plus Bucovina de...

Închide
3.145.74.54