caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

“Sunt un porc. Sunt porcul dumneavoastră de Crăciun liber”

de (29-5-2012)
1 ecou

Motto:

Sunt un porc. Sunt porcul dumneavoastră de Crăciun liber”

Adrian Paunescu despre sine…(din Episodul “Porcul Incoltit”, Decembrie 1989 – langa Ambasada Statelor Unite)

 

De ce nu se fabrica Mercedes in Romania? Nici Peugot, nici macar o amarata de Skoda? De ce “nu este fonduri” si “viata e grele”? De ce suntem, statistic vorbind, un popor de nemultumiti? De ce nu … “este bine” si la noi? Explicatia actuala este: “Ne lipsesc politicienii, suntem condusi de corupti, de incompetenti etc.”

 

Spiritul acestor “esplicatii” nu este deloc nou. Il regasiti de fapt in manualele de istorie, dupa cum urmeaza. Romania s-a aflat la rascrucea marilor puteri. Daca nu au fost turcii, au fost habsburgii sau rusii. Dupa care, in perioada interbelica au fost “jadanii” de vina. Mai recent, “tiganii” si “bozgorii” asisderea. Adica… oricine altcineva. In afara de noi. Noi nu gresim. Niciodata cu nimic. Toti ceilalti, da!

Asa ca va propun o alta explicatie a tot ceea ce vedeti in jurul vostru si va face “nefericiti”. Propria mentalitate. Adica, acea mentalitate in virtutea careia iesiti senini cu porcul la plimbare in parc ignorand cu nonsalanta duhoarea pestilentiala a cocinei in care s-a scaldat toata viata.

Cum asa, nu v-ati prins? Nu ati citit motto-ul? Adrian Paunescu e porcul (autodeclarat, fortat de imprejurarile in care era sa fie linsat in apropierea Ambasadei Americane in Decembrie 1989) si pe care tocmai l-ati scos in parc, facandu-i o statuie.

Aici se manifesta insuficienta voastra morala ce a facut din Romania exact … ceea ce este. Superficiali din punct de vedere moral, ati uitat ca Paunescu a fost un servitor umil si lingusitor al comunismului. Ca a fost un porc.  Care a mintit in permanenta. Ca a dispretuit tocmai pe cei in a caror slujba se declara cu emfaza grohaitoare: POPORU’. Ca a speculat nu numai rime ci si avantaje de orice natura (predominant materiale, desigur), de cate ori a putut. Si a… putut, fiindca voi ati inchis ochii si l-ati lasat sa le obtina.

Atat timp cat nu realizati vidul moral creat de un individ ca acesta si in care va scaldati precum o facea si el in cloaca sa, precum si duhoarea pestilentiala a actelor sale, acceptand ca porcul sa devina animal sacru comemorat prin statui in centrul Bucurestiului, va meritati soarta.

Si in acest caz nu imi pare rau pentru voi. Absolut deloc, fiindca v-o meritati din plin!

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (14-7-2012 la 20:31)

    Din experientele mele de copil, care isi petrecea verile la tara, pot spune un lucru: porcii sunt animale cu bun simt. Ba chiar unii sunt foarte curati!

    Cunosc cazul unei „familii” care si-a pus copilul in tarcul porcilor, langa cocina lor si nu le-a dat mancare acestora, ca sa le omoare copilul! Cu toate acestea cei doi porci nu s-au atins de copil! Au avut „inima”!
    E o insulta sa-i punem pe acesti porci alaturi de Paunescu . Mai ales ca nici nu erau asa de obezi!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.191.171.235