caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern 

La statuia lui Adrian Năstase

de (6-2-2011)
1 ecou

Chiar daca el a comis faptele de care este acuzat, nu trebuia arestat. Sa tinem seama de cat bine a facut pentru judetul Arges.

Avocata lui Constantin Nicolescu, presedinte al CJ Arges

Fraza aceasta ar putea sta la loc de cinste intr-un dictionar al oligarhiei romanesti a ultimilor 20 de ani. In aceste cateva cuvinte, rostite de o doamna avocat in fata unui tribunal din Arges, gasim sintetic si simplu  definitia unui intreg sistem de valori,  o explicatie a felului in care functioneaza Romania de la varf, cea de la nivelul elitelor ei politice.

O posibila traducere a spuselor doamnei avocat ar putea suna asa: “in loc sa investigati posibilul furt, bucurati-va ca v-a lasat ceva si voua.” Si Viorel Hrebenciuc, mai nuantat, spunea ceva asemanator la mitingul de solidaritate cu Constantin Nicolescu.

E logica sistemului creat pentru succesiunea lui Ceausescu, cel care a fost doborat acum 20 de ani de la putere cu ajutorul unora care au inteles la timp ca nu poti controla totul tot timpul. Ion Iliescu a avut succes pentru ca, spre deosebire de predecesorul lui, a dat si altora. A “dat” pamantul inapoi in parcele mici, a “dat” liber la importul de portocale, a permis marirea programului de televiziune etc. Adevarat, si-a pastrat, prin retele informale si vechi tovarasi de drum, controlul asupra societatii chiar si cand nu a mai fost sef de stat, dar nu a tinut totul pentru el.

Cred in onestitatea doamnei care a folosit acel argument in apararea clientului ei, asa cum cred ca stupefactia furioasa de pe fetele domnilor Hrebenciuc, Nastase, Vanghelie si Ponta este reala. Cred ca acesti oameni sunt sincer ultragiati de intamplarea de la Arges. Nu ii banuiesc de ipocrizie cand isi tuguie buzele a indignare la auzul vestii ca “unul de-al lor” a patit o nepatita. Nu ii banuiesc nici macar de prostie si inadecvare politica (lucruri scuzabile pana la urma). Acestor oameni pur si simplu nu le vine sa creada ca, respectand reguli nescrise, dar vechi de 20 de ani, cineva poate totusi “sa cada”.

Contractul e simplu: “Avutul public nu e public. E al acelor care decid asupra lui. Fiti recunoscatori daca primiti ceva. O sosea asfaltata, un spital dotat sau salariile la timp… ceva, orice. Putem oricand sa nu vi le dam” Aceasta e normalitatea clasei care domina politic Romania. Pentru ca este o clasa (casta?) reunita de trasaturi comune: complicitatea, lipsa oricarei urme de orgoliu inteligent sau viziune creatoare. Amintiti-va numai zidul facut parlamentarii PD-L in jurul Monicai Iacob Ridzi. Nu sunt cu nimic diferiti de ridicolii care purtau mandri afise pe care scria (sfanta ironie): “Si eu sunt pericol public”

Mai marii PSD sunt speriati. Nu de Basescu, asa cum spun intr-una la televizor ci de “monstrul’ eliberat de Basescu “Monstrul” este reprezentat de constiinte treze ale catorva magistrati care si-au adus aminte de ce au ales meseria pe care o fac si ce se asteapta de la ei. (De ce se comporta Traian Basescu astfel e o discutie separata) Pe pesedisti, si nu numai pe ei, ii sperie obraznicia unui procuror care a indraznit sa depaseasca spatiul comod care ii fusese rezervat, ii scoate din minti indrazneala unei judecatoare care indraznit sa il bage la arest pe unul de-al lor. Unul care isi tinuse partea lui de intelegere silasase si altora.

Este trimis în spital şi la închisoare pentru că a muncit ani de-a rândul pentru argeşeni

Adrian Nastase, fost premier al Romaniei

Dorinta lui Nastase (om care are, la randu-i, motive sa se teama de judecatori) a fost indeplinita. Curtea de Apel Arges l-a eliberat Constantin Nicolescu. Omul care a lasat si altora e liber acum sa isi trateze afectiunile si dosarele. Daca si celelalte dorinte ale fostului premier se vor indeplini iar daca  justitia isi va fi invatat lungul nasului, poate ar trebui sa abandonati sperantele in normalitatea aceea pe care o vedeti si o invidiati la altii.

Poate ar trebui sa va pregatiti copiii pentru scenariul in care se vor plimba candva pe langa statuia lui Adrian Nastase pe soclul careia va scrie probabil “barbat politic, om bun – a permis si altora sa traiasca pe langa el.

Statuia va fi usor de gasit: la intersectia dintre Bulevardul Ion Iliescu si aleea Monica Iacob Ridzi.

Articolul a fost preluat cu acordul autorului de pe http://www.contributors.ro/politica-doctrine/la-statuia-lui-adrian-nastase/

Ecouri

  • Nae: (7-2-2011 la 09:51)

    Autorul are partial dreptate, situandu-se insa nu de partea justitiei, punctul sau de vedere referindu-se mai ales la latura politica a actiunii PSD si mai putin sau chiar deloc la motivarea demna nde tot rasul a deciziei de arestare preventiva care si din al meu punct de vedere nu se justifica nci in in acest nici in multe altele, ceea ce te duce cu gandul la o actiune la comanda politica.Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Relaţia mea de familie cu Israelul” – interviu cu Lady Alison Kremer (n. Balfour)

Pe Lady Alison Kremer (născută Balfour) am întâlnit-o în vara anului 2010 la Shefaym, în Israel, cu ocazia celei de...

Închide
34.236.134.129