caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

PSD îmi provoacă greață

de (30-1-2011)
14 ecouri

Vream sa scriu  despre altceva.In Romania  lipseste  macar enumerarea  aspectelor pozitive.Cate sunt. Toti si toate sunt numai rau, coruptie, furtisaguri, lene, miros urat , bagatele,etc,etc.

Vream sa scriu altceva. Am citit insa o foarte buna sinteza a declaratiilor si  faptelor unui partid si a liderului  sau,Victor Ponta! (www.hotnews.ro). Toate pe parcursul unei zile.

Si am avut din nou  senzatia ca Romania mea este departe,prea departe de acei “latraii” inveninati din toate taberele care ne intoxica zilnic. Ma delimitez de partide. Desi numai prin ele se poate face politica organizata. Ma delimitez  de PDL pentru modul cum a pus “batista pe tambal” in cazul Ridzi! Sau cum a trecut usor si fara  prea multa valva peste  cazurile de politicieni din randurile  acestui partid  retinuti,in anchete sau in procese(cazurile A.Solomon,Gutau,Banias,Pasat).

Miscarea  mediatica pusa la cale de PSD dupa retinerea  pe 29 de zile a  unui fruntas al partidului,Constantin Nicolescu de la Arges, nevroza accentuata in care au cazut liderii lui,indemnurile la ” haiducie si lupta” demne de o republica bananiera,  m-au cuprins de greata.

Omul lor  a fost retinut. Justitia   va  stabili in urma unui proces si pe baza de probe (daca ele sunt) vinovatia sau nevinovatia. A fost retinut la propunerea unor procurori care  foarte probabil se bazeaza pe niste probe si pe fapte.

In orice tara democratica sau care se pretinde democratica o atare situatie este tratata cu  suspiciunile de rigoare( se mai face  cate o legatura cu politicul, usor nuantata!) dar peste tot se asteapta rezultatul   justitiei. Altfel nu poate functiona o democratie.

Ce fac liderii PSD in frunte cu  seful lor, culmea fost  procuror?

Acuza din start ca este o comanda politica arestarea lui Nicolescu facand legaturi fortate  cu  alte  evenimente desfasurate  in aceiasi perioada. Au ei probe  ca  retinerea  lui Nicolescu s-a facut la comanda politica? Evident ca nu. Altfel erau cu ele pe masa!

Si atunci arunca in dreapta si stanga   calomnii din care pana la urma tot se  prinde ceva. Campanie electorala nu este. Singura  explicatie este ca PSD nu este un partid modern, ca a ramas in starea anilor ’90  cand se credea si era un partid stat  fata de care toti se supuneau.

PSD a ramas la stadiul de partid- aspirator al nemultumirilor  unei categorii a populatiei speriata si paralizata de  noua evolutie a societatii si care exploateaza in numele unei doctrine  de fatada(social democratia)  aceste nemultumiri.

Cu asemenea comportament de guerila, cu asemenea lideri, PSD nu este un partid european!

Ce altceva decat greata  poate sa provoace lectura unor astfel de declaratii(prilejuite de   retinerea lui Nicolescu-Arges):

(1)Victor Ponta:“Asta e Boc, imaginea de azi a lui Emil Boc e identica cu imaginea acelei femei de serviciu din Parlament care a sters sangele de pe jos dupa ce Sobaru s-a aruncat din balcon. Acum Basescu si Morar au sangele celor care li se opun iar Boc vine sa stearga sangele pentru ca dumneavoastra (presa, n.r.) sa nu mai filmati”

(2) Adrian Nastase:”daca nici acum nu face ceva PSD este un partid de mamaliga”

(3) Viorel Hrebenciuc:”Am venit pentru ca am simtit ca trebuie sa fiu alaturi de organizatia de Arges cea mai buna organizatie PSD din toata tara si sa va asigur de tot sprijinul. Ce vreau sa va spun despre Costica Nicolescu? Organizatia de Bacau este alaturi de el. Adica acuma il acuza de fondurile PHARE. Ce daca a mai incalcat un articol de lege? Nu a dus acasa ci a facut pentru oamenii din judet”.

(4)Victor Ponta:Trebuie sa le aratam ca nu ne este frica si ca ce ni se intampla noua li se poate intampla tuturor romanilor. L-am vazut aseara pe Costica Nicolescu si vreau sa va transmit multumirile lui si ale mele pentru curajul de care ati dat dovada aseara. Trebuie sa transformam asta in razboiul romanilor cu Basescu si PDL. Nu conteaza ca iarasi au luat un primar din sala sau daca va cheama la DNA. Eu zic ca putem merge toti la DNA. Protestul nostru trebuie sa fie impotriva PDL. Vrem o justitie adevarata nu una care sa ii apere pe Mircea Andrei, pe Udrea, pe Ridzi si pe ceilalti. Nu lasati sa se creada ca aparam pe cineva ca e pesedist. Aparam un om cinstit si o sa aparam orice om cinstit impotriva lu’ Basescu. Pana la urma cand ii vom invinge trebuie sa ii pedepsim pe cei care ne-au adus in aceasta situatie.(citate preluate dupa www.hotnews.ro)

(5)Adrian Nastase:“Sa nu facem  o confuzie. Nimeni nu se opune unei anchete, nimeni nu vrea sa blocheze justitia. Pornind insa de la masura abuziva si total nejustificata a arestarii (intr-un caz in care este clar ca nu exista pericol social), vrem sa protestam impotriva statului politienesc, a clientelei mafiote a PDL si a tentativei acestora de a acapara, total, justitia din Romania”(www.nastase.wordpress.com)

PDL  a tacut suspect  in cazul   preluarii de catre justitie a unor membrii ai lor.

PSD se comporta  ca la o manifestatie” spontana” din anii’90-91!

http://ioanavram.wordpress.com/2011/01/29/greata/

Ecouri

  • moshu49: (30-1-2011 la 23:42)

    înainte de a transforma mascarada asta „in razboiul romanilor cu Basescu si PDL”, vitejilor rumâni carne de tun ar trebui sã li se prezinte eseul despre prostie al „ursuleţilor” Pleşu şi Liiceanu de aici: http://www.tvr.ro/articol.php?id=96275, zic. 😉

  • maria sava: (31-1-2011 la 02:57)

    Excelent articol. Dar câţi români gândesc astfel? La noi merge cu: „las’ să fure că pe lângă ei trăim şi noi” sau „bravo, lui! că-i deştept şi se descurcă.”. Acum, mai mult ca niciodată atât partidele de pe eşichierul politic românesc cât şi virtualii alegători clamează sus şi tare lipsa de moralitate ca principiu esenţial în competiţia politică. PSD-ul va fi întotdeauna vrednicul urmaş al PCR, iar liderii săi nu se deosebesc cu nimic de politrucii antedecembrişti.

  • Cristian Ioan: (31-1-2011 la 09:34)

    Maria are perfecta dreptate.
    Da, si mie mi-a placut articolul, dar este absolut necesar sa se tina sema de CONTEXT, aici majoritatea apreciaza pozitiv si invidiaza pe politicienii corupti, un om corect nu se va bucura niciodat de mare succe, pt ca „nu se descurca”. Pedesereul ESTE asa cum afost descris, dar de ce asta? pentru ca i se permite, pentru ca poprul il toleareaza!

  • Ion Maria: (1-2-2011 la 06:04)

    Domnule Avram, dar PDL-ul ce va provoaca? Da PSD-ul este cum este, are destule bube, nu i-am votat niciodata si chiar a fost o vreme cand i-am urat, nu-i plac nici acum dar PDL-ul lui Basescu este si mai corupt,si mai demagog ,in plus, PSD-ul fura cu oarecare jena, PDL_ul fura si minte cu nesimtire,un partid si un presedinte de care trebuie sa scapam cu orice chip cat mai repede.Dumneavoastra numiti justitie ceea ce avem acum in tara, o justitie care nu mai are ochii acoperiti si asculta de Basescu? Unde traiti domnule Avram, in tara sau in strainatate?Daca traiti in strainatate sa stiti ca nu-i iert pe romanii care traind bine, acolo in strainatate, ne-au dat ,votand, pe mana lui Basescu..In plus, pe langa intelectualii jalnci de acici, pe care ii apreciam candva, gen Patapievici, Liiceanu, aparatori din oficiu ai presedintelui, avem si in strainatate altfel de aparatori care se pozitioneaza dupa bataia vantului, gen Tismaneanu, candva omul lui Iliescu spoi al lui Basescu, maine omul cui va fi? MI-E GRATA DE PSD DAR DE PDL SI BASESCU IMI ESTE MULT MAI MULTA GRATA!

  • Petru Clej: (1-2-2011 la 06:09)

    Domnule sau doamnă Ion Maria, nu cred că domnul Avram – dacă nu agrează PSD – este partizan al PDL. În plus, aș vrea să justificați afirmația potrivit căreia „gen Tismaneanu, candva omul lui Iliescu spoi al lui Basescu, maine omul cui va fi?”

  • Ion Maria: (1-2-2011 la 06:57)

    Am primit 2 intrebari de la Domnul Clej si nu stiu unde sa raspund..Voi raspunde aici:-Domnul Tismaneanu a scos,in 2004, un volum de interviuri, destul de amabil, cu Ion Iliescu,poate este democratic asa, s luam interviuri celor de la putere, insa atunci lucrurile stateau altfel si pentru mine,cat si pentru alte persoane, volumul a fost un soc, l-am vazut ca pe o cedare in fata lui Ion Iliescu..Interviul, cartea aceasta putau sa apara acum cand, Ion Iliescu nu mai este la putere, si nu ar mai fi un soc..Putem banui ca maine va aparea un volum de interviuri cu T.Basescu si poimaine, cand va fi la putere, cu Antonescu.. Nu mai cred in neutralitate lui Tismaneanu cand ne propune sa citim numai artcole scrise de aparatorii/propagandistii lui Basescu..
    Domnul Avramnu o fi simpatizantul PDL dar,e ste o tehnica simpla de manipulare, pana la urma din articolul dansului se va retine doar titlul si oamenii vor intelege ca ii este, realmente scarba de PSD, sa artacam acest partid, cu toate armele, cand va fi la putere.Nu spun ca domnul Avram manipuleaza cu intentie ci doar ca se poate sa amnipuleza si fara sa vrea, acum cand puterea are ata de multe canale de manipulare si o face cu varf si indesat, de ce sa ne alaturam si noi?.In incheiere, sund domn, numele este real,nu-mi place ideea anonimatului, si ma ocup, putin, cu istoria..

  • Petru Clej: (1-2-2011 la 07:46)

    Domnule Ion Maria,

    Imi pare rau, dar foarte multi dintre romani data dovada de un nivel foarte redus se alfabetizare politica. Daca Vladimir Tismaneanu a publicat un volum de interviuri cu Ion Iliescu inseamna ca a fost omul lui? Da, acum Vladimir Tismaneanu e angajat politic in favoarea lui Traian Basescu – si aici revista ACUM nu-i impartaseste optiunea – dar o face in mod deschis si, potrivit afirmatiei sale fara avantaje de natura pecuniara. El ramane – pana acum – singurul istoric roman al miscarii comuniste din Romania si va sfatuiesc sa-i cititi lucrarile, poate va mai largiti orizontul, ca tare mai e ingust.

    Orizont care se reduce la debaterea stupida si provinciala pro sau anti Basescu. Si aici ajung la criticile – total mejustificate – la adresa lui Ioan Avram. Era suficient sa-i cititi precedentul articol, despre Afrian Nastase, ca sa vedeti ca domnul Avram nu are niciun partipris politic. Remarc de aceea ca habar nu aveti ce inseamna „a manipula”. In general remarc nivelul submediocru al comentariului dumneavoastra, care provine din partea unui microbsit politic obisnuit cu nivelul catastrofal al forumurilor din Romania.

  • Ion Maria: (1-2-2011 la 14:57)

    Domnule Petru Clej, nu o sa mai polemizez cu dumneavoasta, timpul meu este pretios.Nu stiu prea multe despre dumneavoastra, cred ca nu traiti in tara, pentru ca daca ati trai aci altfel ar sta lucrurile.Nu are rost sa discutam despre manipulare, de la G.Le Bon, din 1895 ,s-a tot scris despre ea. cat priveste cartile despre comunism, a scris foarte bine si istoricul Lucian Boia, nefiind apropiat de un anumit partid, nu a fost cooptat in comisa care s-a ocupat de comunism.
    Nu mai discut de domnul Tismaneanu, cand treci de partea cealalta a baricadei toate actele ,din trecut ,prezent si viitor, sunt cantarite altfel,in plus, nu cred ca a fost chiar dezinteresat, ceva fonduri a primit,macar de drum, cercetare, etc mai cititi presa din ultima vreme..Poate sunt provincial si sectar, va intreb, a fost zile cand nu ati avut ce manca, la mine au fost, multumita guvenului care mi-a redus salariul, sunt provincial, nu am iesit din tara pentru ca abia am bani sa supravietuies asa ca nu pot isi nici pana in Bulgaria. da,aici suntem sectari pentru ca lupta se da care pe care si atunci nu mai poti lupta cavalereste, mai avem putin si nu vom mai putea trai si este posibil ca oamenii sa ajunga in strada, ca in Egip. La asta s-a ajuns, gratie stralucitei conduceri a tarii.Intelectualii ce fac, fie discuta fie sunt de partea puterii.Stiti ca jandarmeria cumpara 4 milioane de cartuse, sau ca la tara se fac sali de sport,pe banii nostii si in favoarea lor, bani luati de la profesori,medici si pensionari, cum sa nu fi sectar? Nu sunt in niciun partid si nu ma voi inscrie in vreun partid, insa cand ma doare macar sa tip mai pot, cat s-o mai putea si asta..

  • Petru Clej: (1-2-2011 la 15:59)

    Domnule Ion Maria, asa este, sunteti sectar si provincial, nu stiti de nici unele (ar trebui sa stiti ca manipularea presupune un element de intentionalitate, asa ca domnul Avram ori are intentie si manipuleaza ori nu are o astfel de intentie si atunci nu manipuleaza), dar aduceti acuzatii fara niciun temei.

    Ati citit cartile lui Vladimir Tismaneanu? Ati citit macar raportul Comisiei pe care ati condus-o? Ce aveti de reprosat, concret, cu argumente, nu acuzatii stupide si calonnioase.

    Incercati sa starniti compasiune ca muriti de foame (uneori)? Dati-mi voie sa va spun ca nu ma impresionati. Nu muriti de foame (daca o fi adevarat) din cauza lui Vladimir Tismaneanu sau a lui Ioan Avram, ci din cauza situatiei din Romania, condusa de poiliticienii pe care dumneavoastra, nu eu, i-ati votat.

    Daca ati da dovada de mai putina trufie, daca in loc sa calomniati v-ati expune opiniile, chiar si critice in mod civilizat, fara sa faceti procese de intentie, ati beneficia de simpatia mea. Pana atunci va spun, asa cum le spun tuturor celor ca dumneavoastra: va meritati soarta.

  • Ion Maria: (1-2-2011 la 17:43)

    Domnule Clej, pentru ca ma-ti inteles gresit va ma raspund ,pentru ultima data,itr-o dicutie ce nu are rost.Nu caut stima dumneavoasta. V.Tismaneanu este inca o mare dezamagire, pentru mine, i-am citi o parte din carti si la-m apreciat candva. Nu competenta i-am contestat si felul gresit de a face unele lucruri.in anumite momente, conteaza si perceptia a se intampla, nu trebuie sa aperi pe cineva, e suficient sa scrii o carte, chiar onesta, despre cineva ca sa fi perceput ca in tabara lui, nu era momentul, atunci pentru o carte cu Iliescu. Tismaneanu nu ete singurul competent in domeniul comunismului, pe langa Lucian Boia, care a format un grup de tineri istorici in cercetarea comunismului, mai avem si alti istorici, daca ar fi sa numesc numai pe Stejerel Olaru si tot e ceva.Apoi, cine a citit si a decis respectivul raport? T.Basescu, cumva nu a avut de a fce in niciun fel, cu regimul comunist? A fost in strainatate,intr-o functie importanta, fara a avea nicio legatura cu regimul? Si, ce s-a mai intamplat dupa aparitia celebrului raport? Ce vinovati au fost pedepsiti, a avut loc un proces al comunismului, cu tortionari pedepsiti sau au fost doar cuvinte.Daca nu ma insel, dau un singur caz, Gen.Plesita a trait tot in vila pe care o avea si inainte, cu pensia de general de securitate, asta va spune ceva? Nu l-am acuzat de ceva pe domnul Avram, nu-mi sta in fire, ci am scris ca articolul dansului se preta la o manipulare, fara intentia dinsului.Aici este un adevarat razboi, in sensul ca regimul acttual are toate pargaiile posibile, de la intelectuali la televiziuni, ziare, noi cei care suntem impotriva regimului, nu avem decat arma cuvantului, poate strigam cam tare, uneori dar vrem sa nu fim acoperiti, de vacarmul puterii..Nu vreau compasiune, v-am dat un exemplu, nu am spus ca mor de foame ci ca am avut zile cand nu am avut ce manca, dar mai am prieteni,rude,si pana la urama, este vina mea, trebuia sa am ceva pus de o parte..Altceva voiam sa subliniez: este usor sa vorbesti cind raul e departe, pe aici oamenii se sinucid din disperare, sau mor de inima rea,nu poti sa stai indiferent..As putea sa stau ca strutul ,nimeni nu ma obliga sa iau atitudine, dar constiinta ma obliga sa fac ceva,din pacate, nu stiu decat sa scriu, sunt o particia din puterea celor ce nu au putere.Acum atac regimul actual dar, va asigur, ca daca regimul care va veni va fi la fel de rau am sa-l atac si mai tare, daca asta inseamna sa fiu sectar, provincial si mai stiu eu ce, accept. Sa nu uitam, cu voturi furate sau nu, romainii din strainatate au impus acest regim, votul lor fiind decisiv, cred ca ei au o responsabilitate in plus si chiar pot face ceva, daca iubesc acest popor.. Regimurile politice vin si pleaca, intelectualii trec dint-o parte in alta cand ar trebui sa fie impotriva oricarei puteri nu la curtea regelui,si asta e reprosul si dezamagirea mea fata de dl.Tismaneanu,cum un om asa invatat s-a lasaat atras in mrejele acestei puteri? Cum ii citesc, acum cartile, cu ce ochi? Domnule Clej, ce face dl.Timaneanu nu este o crima,vorba unui personaj istoric, este o gresala,imi pare rau pentru el..

  • Petru Clej: (1-2-2011 la 19:29)

    Domnule Ion Maria,

    Dumneavoastră de abia știți să mânuiți limba română (v-am explicat că a manipula presupune o rea intenție) a cărei ortografie o torturați, sunteți un neica nimeni cu o existență mizerabilă – materială și spirituală – și v-ați găsit să-l judecați pe Vladimir Tismăneanu!!!!!!! Domnule Ion Maria, dumneavoastră ați auzit de expresia fraceză „Le ridicule qui tue”? (Dacă nu înțelegeți vă traduc) Ei bine, sunteți în pericol de moarte. Înainte de 1989, românii sfertodocți ca dumneavoastră se pricepeau la fotbal. Acum se pricep la politică. Bine ar fi să apreciați mai corect poziția dumneavoastră pe scara valorilor și după ce veți fi apreciat cu o mai mare justețe această poziție să trageți concluzia că pentru oameni ca dumneavoastră, în aceste situații, tăcerea e de aur. Și asta e în interesul dumneavoastră.

  • Ion Maria: (2-2-2011 la 05:20)

    Domnule Clej cu dumneavoastra nu se poate discuta, e ultima oara cand va ma scriu, ma voi dezabona de la acest website. Timaneanu este o pesoana publica si poate fi judecat DE ORICINE, DUMNEAVOASTRA CA NEOMARXIST NU INTELEGETI ASTA.APOI FACETI ATACURI LA PEROSANA, CE FEL DE DEMOCRAT SUNTETI? Constant ca sunteti un fanatic si cu fanaticii nu se poate discuta. Ramaneti impreuna cu domnul Tismaneanu si prietenul dinsului Basescu..Nu mai incercati sa ne inchideti gura ca nu veti reusi, ati reusit sa ma enervati si sa-mi artati ca si in strainatate romanii se comporta ca si pe aici, nu ati invatad democratie, democratul trebuie acceptate ideile adversarilor si cand nu ii convin, trebuie sa combatem idei nu oameni, eu nu am combatut pesoana Tismaneanu ci faptul ca a trecut ata de usor ds partea puterii, oricare ar fi ea, politologul, mai ales, este cel care lupta cu puterea pentru ca asta este misunea intelectualilor, arma intelectualului este inteligenta, cultura si cinstea si el este dator sa lupte cu oricine este la putere, poate intelegeti si dumneavoasta ceva, cu toate ca nu cred.Ramaneti sanatos in strainatate, noi ne vedem de necazurile noastra fara sa primim indicatii si sfaturi de care nu avem nevoie.Adio domnule Clej sunteti inca o dezamagire, pacat de dumneavoastra.

  • Petru Clej: (2-2-2011 la 07:25)

    Domnule Ion Maria,

    Si dumneavoastra ca si altor sfertodocti vi se potriveste proverbul „prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul”. Vreti sa-mi spuneti si mie de ce sunt „neomarxist”? De unde ati aflat dumneavoastra ca misiunea politologului e sa lupte cu puterea? Si democratia o intelegeti ca dreptul de a calomnia cu impunitate? Si pluralul pe care-l folositi deriva din calitatea de purtator de cuvant al vreunui grup? Va urez calatorie sprancenata in lumea virtuala, oameni cu idei (sau mai degraba lipsa de idei) ca dumneavoastra, agresiv si frustrat, care se defuleaza impotriva unor oameni ca Vladimir Tismaneanu sau Ioan Avram pentru existenta lor mizerabila.

  • pedelic mic, mic: (6-2-2011 la 06:02)

    Si mie imi provoaca PSD-ul greata.

    Dar, daca PSD-ul iti provoaca greata, atunci PD-L-ul ce-ti provoaca? Direct voma??? Voma din telegondala portocalie construita in oraselul in care NU s-a investit in securizarea minei? Minerii morti ce-ti provoaca?? Cheful de „a te da” cu telegondola lu’ Udrea, cumva?

    Cred ca ne-au „provocat’ destul fesenistii astia care se tot divid, combina si anagrameaza siglele.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.218.184.214