caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album 

Bucureştiul în toamnă

de (31-10-2010)
2 ecouri

Să redescoperi toamna în Bucureşti  este o provocare în fiecare an.

Sunt locuri “ consacrate” unde spectacolul de culori al anotimpului se anunţă fascinant şi plin de nostalgii asemenea aceleiaşi piese de teatru, cap de afiş al fiecărei stagiuni. O piesă de teatru în care “sufleorul “ ne aminteşte  să spunem “ te iubesc” …Iar biletele sunt chiar aici, în palmele copilului din noi…

Poarta anotimpurilor

Aleile Herăstrăului străjuiesc majestoase plimbările solitare sau alături de prietenul devotat, din fuga rolelor totul pare mai exuberant .

Veveriţele au devenit  în ultimii ani vedetele arămii ale toamnei, mişunând printre pomi, făcând salturi graţioase la înălţime şi întâmpinând atingerea  umană cu care s-au obişnuit în schimbul unei nuci gustoase.

 Spectatorii…

Şi paznicii…

Energia tinereţii este amplificată de înclinarea rampelor de la „ skater-world”…

Un tril de rămas bun. Mergem mai departe….

Generalul Charles de Gaulle pare a coborî de pe o hartă imaginară a României conturată în joacă  sub penelul toamnei…

Din ce în ce mai dese,  “târgurile de antichităţi” se transformă în expoziţii în aer liber… Am sentimenul că iau cu mine o porţie de tristeţe şi de însingurare. Tablouri, bijuterii, ceasuri, cărţi, reviste , bibelouri, mobilier, împovărate  de… toamna lor …asteaptă cuminţi un zvon de primăvară.

Optimism…

Fundaţia “ Nicolae Titulescu” de la şosea…

O apariţie relativ recentă şi firească  în peisajul Facultăţii de Medicină “ Carol Davila „, bisericuţa de lemn în stil maramureşean veghează paşii şi sufletele celor care trudesc în apropiere…

Pe cheiul Dâmboviţei culorile se împletesc , iedera trufaşă a şoptit vântului că este nemuritoare…

Una dintre marile nelinişti, neîmpărtăşite de noi, ale toamnei….Va ploua …

Sau va fi soare …

…În Cişmigiu ?

O femeie de bronz pare a prinde viaţă aşteptând  îmbrăţişarea aurie a frunzelor . “ Acoperă-mi  inima cu ceva…!”

O frunză singuratică desparte două anotimpuri…

Un popas dulce încheie o scurtă plimbare prin Bucureşti….

Ecouri

  • Daniel Macovei: (2-11-2010 la 08:48)

    Foarte frumos! Toata admiratia pentru acest fotoreportaj,felicitari autoarei. Cum un ochi atent, un suflet sensibil, un comentariu spontan poate transforma orbecaiala noastra cotidiana in cateva clipe de extaz. O frunza aurie, lumina calda a toamnei reflectata intr-o balta, un sticlete de pasaj ne poate puncta rutina unei zile cu strafulgerari de bucurie.”Carpe diem”si inapoi la viata noastra de oraseni.

  • Natalie Montanaro: (11-11-2010 la 09:09)

    Paulina, the reflection on the road was my personal favorite…all very nice!Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Festin de Halloween

Daca in Romania dovleacul constituie hrana pentru animale, in America si chiar in Occident, acesta devine un ingredient suprinzator in...

Închide
3.230.154.90