caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Religia induce (din nou) suferință umană

de (26-10-2009)

Nu este nimic nou in constatarea ca religiile, mai ales cele abrahamice, au adus multa suferinta in viata umanitatii. Precepte din epoca de piatra sunt inca respectate cu sfintenie (sau cu ipocrizie, depinde de cine este vorba) de societatile care le-au mostenit.

De multe ori mi se reproseaza ca aduc mereu vorba mai ales despre paragrafele cele mai aberante, cele mai crude ale Bibliei, Torei si Qu’ranului. Asa este si nu intentionez sa imi cer scuze pentru asta. Ar fi trebuit sa fiu ipocrit ca sa scot in evidenta numai citatele care se refera la pace, la fapte bune, altruism, etc. Pentru ca orice „fapte bune” ar fi descrise in cele trei versiuni ale aceleiasi carti, ele nu pot bloca actele de cruzime si legile smintite ale unei epoci apuse, pe care religiosii o prelungesc si in ziua de azi.

1. Cate 60 de lovituri pentru „femeile pacatoase”

De curand, un mare scandal a atins Arabia Saudita, o tara prin excelenta bigota.

Este uluitor sa vedem cum functioneaza „morala saudita”. In cartile de scoala ale elevilor se preda versiunea din Qu’ran, Torah si Biblie a facerii lumii. Elevii sauditi trebuie sa stie ca pamantul este plat, desi diversi printi cunosc bine rotunjimea pamantului cand iau avionul spre Las Vegas, unde isi pierd averile nemuncite.
Apoi trebuie sa stie sa urasca pe nemusulmani (asta in numele iubirii musulmane). Sa stie cum sa-i ucida pe „infideli”!

Desigur ca „valorile musulmane”, identice cu cele iudaice si crestine asa cum rezulta din Torah si Biblie, de la uciderea „femeilor pacatoase” cu pietre pana la uciderea homosexualilor, trebuie aplicate in numele lui Allah-Dumnezeu.

Iar daca un musulman a descris cum a avut relatii sexuale cu o serie de femei saudite (evident, in afara sfintei casatorii), a declansat prin aceasta un mare scandal.

El a fost condamnat la 1000 de lovituri, femeile respective la cate 60 de lovituri.

Suntem in secolul stiintei, cand in unele parti ale lumii intelegerea Universului in care traim este la un nivcel nebanuit in trecut. Iar in zonele unde religiile cartii sunt la mare cinste, nu putem vedea decat ura, ipocrizie si cruzime.

2. Legea Sharia in Europa

Sigur ca putem spune: „Lasa sa fie la ei acolo”. Ca noi sunte feriti de asa ceva.

Este o iluzie, nu suntem de loc feriti!

Miscarea musulmana a intimidat deja fortele justitiei din Europa. In multe tari nu se mai poate discuta in mod liber despre problema libertatii de opinie. „Islamofobia” a devenit un pacat mortal.

Sigur ca lansarea acestei „gaselnitze” poate pune in discutie toate „fobiile” din lume.

Nu-i asa, daca acceptam faptul ca antisemitismul este scos in afara legii, putem sa scoatem si anti-islamismul in afara legii?

Nu. Trebuie sa fim foarte constienti ca antisemitismul se refera in mod clar la ura fatza de oameni, in timp ce anti-islamismul se refera la ura fatza de o religie idioata, sora buna cu alte religii la fel de detestabile.

Cat despre termenul de homofobie, el nu este adecvat. Nu e vorba de o fobie, ci tot de ura. Impotriva altui grup de oameni. Dar acum termenul s-a generalizat si ma voi referi la el, asa cum este folosit azi.

3. “The Matthew Shepard and James Byrd, Jr. Hate Crimes Prevention Act,”

Asa se numeste legea care va stabili pe viitor circumstantele agravante in cazul crimelor motivate de ura.

James Byrd a fost un tanar negru din sudul SUA care a fost tarat pe o distanta mare de niste rasisti albi si a fost ucis miseleste, numai pentru faptul ca era negru.

La randul lui, Mattew Shephard a fost si el ucis numai
pentru ca era homosexual, de doi tineri bigoti mormoni (religia mormona are aceleasi prejudecati ca si religiile iudeo-crestine).

Trebuie sa adaug ca moartea lui Mattew Shephard a starnit o reactie nemaipomenita in randurile publicului american, dintr-un motiv interesant: fotografia lui, cand a fost legat de un gard de sarma ghimpata, arata exact ca si imaginea comuna a lui Isus Cristos pe cruce, cu coroana de spini pe cap!

Fata lui era plina de sange, cu exceptia urmelor lacrimilor lui pe obraz, care au spalat partial sangele!
Nici nu se putea gasi un exemplu mai miscator al efectelor urii crestinilor contra homosexualilor!

Se pare ca transformarea subita a mentalitatii americanilor din ultimii ani, cand ei au devenit cu mult mai toleranti fatza de homosexuali, are legatura si cu aceasta odioasa crima.

4. Argumentele contra acestei legi

Nu este de mirare ca unii membri ai congresului s-au opus acestei legi.

In definitiv fiecare membru al Congresului american reprezinta un grup de oameni; religiosii au si ei reprezentanti.

Numai ca a ajuns sa fie un lucru obisnuit sa gasim ca pozitiile cele mai reactionare in societate sunt aproape intotdeauna asociate cu „religia iubirii aproapelui”, respectiv cu crestinismul.

Mai multi reprezentanti Republicani au votat contra acestei legi, spunand: „devreme ce ucigasii sunt pedepsiti odata, ce rost are sa marim pedeapsa lor?”.

Numai ca aceasta intrebare se poate pune in toate cazurile cand exista prejudecati. De exemplu la uciderea unui negru, a unui evreu, etc. Iar lumea a depasit stadiul primitivismului religios, care separa „caprele de oi”, cum cere religia.

Putem observa ca se petrece acum o schimbare importanta in societate: religia pierde din viteza in mod constant. Ultimele ispravi ale preotilor si episcopilor bisericii catolice sunt de pomina. Suntem obisnuiti cu scandalurile pedofile ale clerului catolic. Pana acum insa, cand auzeam de cate un asemenea scandal, imi spuneam ca tot exista o parte buna: cel putin episcopii catolici si alti preoti nu isi ucid victimele.

Am gresit fundamental: un scandal recent in care este implicat un episcop catolic si cativa preoti a culminat prin uciderea unui baiat de 14 ani. Dar din diverse motive, preotul ucigas nici nu poate fi pedepsit, neexistand dovezi directe. Parintii baiatului ucis, care mai au sase fii mai mari, au declarat totusi ca ei vor merge in continuare la biserica, pentru ca ei cred in dumnezeu.

Multor oameni le este foarte greu sa infrunte stresul vietii zilnice fara prejudecati, iar ideea unui posibil zeu care ii supravegheaza si ii recompenseaza (macar pe alta lume) le mai alina frica existentiala.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
File de Jurnal – Echilibru

Recunosc, pentru cineva care se autodenumeste “femeie imposibila”, pot spune ca nu ma da amabilitatea afara din casa, mai ales...

Închide
3.15.202.4