caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Stiati ca...?



 

Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii

de (28-10-2009)

ASTROM – Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor profesionişti ROMâni din zona Washington, DC are plăcerea să anunţe o nouă serie de seminare şi lecturi care vor debuta joi, 12 noiembrie începând cu ora 18:30 cu o prezentare mai amplă despre “Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii.” Această iniţiativă este menită să adreseze subiecte de interes pentru studenţii şi tinerii români, să ofere un cadru structurat de discuţii atât cu oficiali români cât şi cu cei din Republica Moldova aflaţi aici în vizite de lucru dar şi să conducă la un dialog mai activ în sânul comunităţii noastre şi cu reprezentanţii ambasadelor şi consulatelor din zonă.

Acest prim seminar despre “Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii” este organizat în parteneriat cu Ambasada României la Washington şi va avea loc în incinta acesteia aflată la 1607 23rd Street, NW. Excelenţa sa Ambasadorul României în SUA dl. Adrian Vieriţa va deschide această întâlnire şi îl va introduce pe dl. Gabriel Ciucur Vine unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi români din zona Washington, DC specializat pe probleme de emigrare. Dl. Vine va adresa în prezentarea sa teme de interes pentru studenţii, tinerii dar şi alţi români legate de vizele de călătorie, studii şi muncă şi va pune un accent special pe problemele legate de viza de muncă H1B, procesele EB2 şi EB3, procesul pentru obţinerea petiţiei de muncă PERM, procedurile legate de întregirile de familie sau de obţinerea permisului de şedere permanentă (cartea verde – green card). Dl. Vine va discuta şi ajustările sau schimbările de la un statut la altul (de ex. trecerea de la viza de student la alte vize) şi va trece în revistă ultimele noutăţi pe aceaste teme din domeni cât şi diferitele propuneri legislative care se află în prezent în dezbatere în congresul american. La finalul prezentări va răspune întrebărilor celor prezenţi.

Dl. Gabriel Ciucur Vine este orginar din Bucureşti şi a emigrat în Statele Unite în anul 1985 la vârsta de numai 14 ani. A absolvit Universitatea de Stat din California – Fresno cu o diplomă în Ştiinţe politice şi Colegiul de drept Washington al Universităţii americane din Washington, DC. După absolvire dl. Vine a lucrat ca şi Produror adjunct pentru oraşul Philadelphia iar mai târziu a activat în cadrul firmei de avocatură din Rockville, MD Jacobs, Abod & Caruso. În anul 2002 împreună cu dl. Arman Partamian au pus bazele unei noi firme de avocatură Vine & Partamian, iar în prezent este managerul propriei sale firme de avocatură Vine Law Firm, LLC unde reprezintă interesele a numeroşi clienţi, fie ei persoane fizice sau juridice, pe probleme de emigraţie. Dl. Vine este membru la Asociaţilor de Barou din Maryland, Montgomery County, Washington, DC cât şi a Asociaţiei Baroului American şi a Asociaţiei Avocaţilor de Emigraţie.

Având în vedere capacitatea restrânsă a săli vă rugăm să vă confirmaţi participarea la acest eveniment până la data de 10 noiembrie la adresa de poştă electronică a ASTROM astrom@astromdc.org sau on line pe pagina noastră de pe Facebook pe care o puteţi accesa la adresa: http://www.facebook.com/group.php?gid=2205051195.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să îl contactaţi pe Bogdan Banu la 202.531.8776.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Periplu culinar. El Salvador (II)

Un poem, o ilustrată, o simplă monedă ne pot transpune într-un voiaj imaginar în ţara pe care acestea le simbolizează....

Închide
3.128.199.162