caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Schimbare de putere la Atena

de (4-10-2009)

Estimarile sondajelor si primele rezultate obtinute din circumscriptii in care s-au numarat intre 8 si 10 % din voturi indica o victorie a Partidului Socialist PASOK care ar putea sa cistige intre 155 pina la 159 de locuri in parlamentul unicameralde 300 de locuri.

Daca initial se astepta un scor mai strins, infringerea se contureaza a fi de proportie pentru partiduld e guvernamint Noua Democratie a primului ministru K Karamanlis.

Niciodata in istoria lui partidul Noua Democratia nu a obtinut un scor atit de slab.

Se asteapta reactia sefilor de partide si eventuala anuntare a proceduri de succesiune la conducerea partidului noua democratia.

Rezultatul alegerilor semnifica o mare nemultumire a electoratului fata de politica partidului Noua Democratia si a Primului Ministru Karamanlis si speranta in partidul de opzitie PASOK.

Intr-un interval de un an G. papandreu presedintelel socialistilor a reusit sa creasca in sondaje si sa faca cunoscut un program de guvernare pe care azi alegatorii l-au preferat celui al Noii Democratii.

G. Papandreu va trebui sa reformeze statul, politica economica si sa recurga la o noua generatie mai tinara de politicieni si specialisti si sa includa si independenti care sa participe la efortul iesrii din criza.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
4 Octombrie – scrutin anticipat in Grecia

Scrutinul parlamentar din 4 octombrie din Grecia a fost precedat de o campanie electorala in care protagonistii au fost sefii...

Închide
3.144.25.74