• ACUM.TV
  • Mai 2014
  • La Chişinău de Laszlo Alexandru
    Tocmai am revenit de la Chişinău, unde m-am bucurat să particip la conferinţa internaţională Omul nou al Europei: modele, prototipuri, idealuri. Manifestarea ştiinţifică, aflată la a treia ediţie, a fost organizată de Universitatea de Stat din Moldova……continuare (30-5-2014 – Impresii de calatorie)
  • Tânăr, În Utopia Magna (1) – Dialog cu subtilităţi şi cu un final prelungit de Nicolae Gogoneata
    În toamna anului 1949, pe când eram student în primul an la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, mi-a venit rândul să mă prezint în faţa comisiei care hotăra cine va face parte din organizaţia „unică, revoluţionară” a tineretului, creată în vara aceluiaşi an: Uniunea Tineretului Muncitor (UTM)… (29-5-2014 – Marturii)
  • Un român mişcă New York-ul – Michael Horodniceanu de Editori ACUM
    Un român mişcă New York-ul – Michael Horodniceanu (29-5-2014 – TV.ACUM)
  • Bucharest’s Cradle of Yiddish Culture risks destruction (1/2) de Michael Bird
    Bucharest’s State Jewish Theatre is a testament to the survival of the Yiddish culture through the Holocaust, Communism and Romania’s uneasy transition to democracy – yet now is threatened with collapse… (29-5-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • Încă o descoperiere românească surpirză în California, la Palm Springs de Ileana Costea
    Se poate admira la No. 666 Nord Palm Canyon Drive, strada principală a “down town-ului”, cladirea Laine construită in 1961 de arhitecţii Lapham/Georgescu care încântă privirea prin proporţia ei echilibrată. Este un exemplu foarte frumos, tipic pentru Bubi Georgescu care era un mare sensibil al proporţiilor. El a reuşit să creeze o arhitecură perfect adecvată stilului modernist al epocii în care a trăit… (25-5-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • Rita Hayworth, „Put The Blame On Mame”, din filmul „Gilda” (1946) de Editori ACUM
    Rita Hayworth, „Put The Blame On Mame”, din filmul „Gilda” (1946) (23-5-2014 – TV.ACUM)
  • Arta de a picta scena de Dorel Schor
    Scenografia, arta scenică, este în mare măsură cea care creează ambianţa plastică a spectacolului teatral, oferind prin decoruri, rechizite, costume acea atmosferă de care acesta are neapărată nevoie. Ea da cadrului profunzime, perspectivă, mişcare, strălucire… (20-5-2014 – Album)
  • Elegie pentru printesa Delia de Florin Predescu
    Departarea de sotie, de primele cuvinte de dragoste si de atatea bucurii ne ingenucheaza mintea,si pleoapele.La Multi Ani unei printese ! (18-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Înfloriri de Adriana Moscicki
    Au înflorit portocalii. Tot aerul e otrăvit! De m-aş gândi la un „pom al vieţii”, aş alege un portocal. Întotdeauna se întâmplă ceva în ramurile lui: fructele sînt pârguite şi mor atârnate cu capul în jos. (15-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Experienţă: ponderea aparenţelor de Editori ACUM
    Experienţă: ponderea aparenţelor (15-5-2014 – TV.ACUM)
  • Nisipuri colorate de Adriana Moscicki
    Pentru cine bate inima mea? zise omul. Hoaţo, credeam că tu eşti doar a mea! Credeam că eşti legată bine în colivia mea de oase! dar nuuuu!! Nu mai eşti a mea! zise omul şi se aşeză întristat la marginea cărării. Vântul deşertului se porni uşor precum o mângâiere… (15-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • În mâinile tale de Adriana Moscicki
    În mâinile tale trecute petale / aromă de hârtie și ceară / ce netedă mângâiere a palmei peste trup. (14-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cadouri de Dorel Schor
    Ridicol e o etapă în drum spre penibil. // Dacă m-aş lua după tot ce se spune, aş fi mai prost decît mă consider eu însumi (Vlad Nicolau). // Multe tinere caută un soţ. Noroc că mulţi soţi caută fete tinere (umor francez). // Nimeni nu propune modele, dar toţi ne dau exemple de urmat. (12-5-2014 – Umor)
  • Je voudrais être un fauteuil dans un salon de coiffure pour dames de Alexandru Leibovici
    Je voudrais être un fauteuil dans un salon de coiffure pour dames (10-5-2014 – TV.ACUM)
  • The Internet Baby de Editori ACUM
    The Internet Baby (9-5-2014 – TV.ACUM)
  • Cioara (Pentru bunica Maria Săbăduș) de Dan DAVID
    O cioară s-a aciuat în clopotniţa veche. / N-a mai plecat. / Stătea nemişcată, /Croncănea arar, ca o vrăjitoare, / Ca un căpătâi de viaţă ce nu mai trece… (8-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Dezamăgiri virtuale de Dan DAVID
    Se dedică doamnei Maria Răducanu – o voce distinctă a jazzului românesc. // Nu m-am mai întâlnit cu Cristina, din toamnă. / Nu, faţă în faţă nu ne-am întâlnit niciodată; / Prin mesaje doar, prin apeluri; / Mai ales noaptea. (8-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Datingul cel de pe urmă al lui Baci Ghio de George Petrineanu
    Baci Ghio se întinde sleit de puteri pe o buturugă la poalele păşunii. S-ar culca aşa cum, e dar vrea să mai arunce un ochi la căpriţele răsfirate pe deal. Soarele la apus încălzeşte cu blîndeţe versantul. Dacă tot s-a întins la odihnă, mîinile tremurînde caută după ceva prin zeghea incomodă şi călduroasă. (8-5-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Consecvent (ziceri) de Dorel Schor
    Cei mai consecvenţi oameni sînt încăpăţânaţii. // Universul este un cerc mare fără circumferinţă… // S-au bătut pentru un loc de parcare. Mâine, poimâine s-ar putea să se bată pentru un loc în bibliotecă ! (6-5-2014 – Umor)
  • Hidden miracles of the natural world de Editori ACUM
    Hidden miracles of the natural world (6-5-2014 – TV.ACUM)
  • Academia Naţională de Medicină din Franţa se opune eutanasiei de Ramon Neumann
    În Franţa există un număr de tetraplegici (paralizia celor 4 membre – mâinile şi picioarele) de ordinul a 30-40.000, dintre care cca.1500 sunt şi în stare de comă.Unul dintre aceştia este un bărbat de 38 de ani, Vincent Lambert, căsătorit, cu un copil, aflat în această stare după un accident de circulaţie petrecut în 2008, cu un grav traumatism cerebral… (27-5-2014 – Polemica)
  • Grecia are cele mai bune alegeri din Europa de Nicolae Musat
    Partidul fascist este în creştere şi încă nu se ştie în ce a greşit societatea în abordarea acestei probleme majore şi combaterea extremismului unei formă distorsionate de partid cu conducători şi membrii care emit teroare şi care nu au nimic coerent în exprimare şi, mai periculos, au o acţiune criminală… (26-5-2014 – Extern)
  • Alegerile prezidenţiale din Ucraina au avut loc de Alexandru Leibovici
    Pentru alegerile prezidenţiale şi-au depus candidaturile peste 40 de persoane, dar numai 21 de candidaturi au fost validate de Comisia Electorală. Candidaţii cu cele mai multe şanse au fost consideraţi Iulia Timoşenko, Piotr Poroşenko şi Vitalii Kliciko. Acesta din urmă a renunţat însă să candideze… (26-5-2014 – Extern)
  • Uniunea Europeană – democraţia furată de Pat Condell
    În Europa, în această lună, ne prefacem că practicăm democraţia prin organizarea de alegeri în Parlamentul European, un organism al cărui rol este numai de a aproba, şi care este tot atât de absurd şi inutil ca adunările-marionetă de pe vremea Sovietelor. Cea mai importantă hotărâre de sine stătătoare pe care o va lua vreodată este când să facă pauza de prânz… (23-5-2014 – Polemica)
  • Primul tur al alegerilor locale în Grecia de Nicolae Musat
    Prognozele şi estimările prin întrebări din timpul votului au fost infrimate de primele rezultate care sunt incerte şi în majoritatea circumscripţiilor se va hotărî în turul al doilea din data de 25 Mai şi posibil ca fiecare vot să fie hotărâtor… (20-5-2014 – Extern)
  • Referendum în Elveţia (IV) de Alexandru Leibovici
    Un nou referendum a avut loc duminică 18 mai 2014. Subiectele au fost: musuri pentru mărirea numărului de medici de familie, interdicţie profesională pe viaţă pentru pedofilii condamnaţi, introducerea unui salariu minim, cumpărarea unor noi avioane de luptă… (22-5-2014 – Societate civila)
  • Temele principale ale propagandei regimului actual din Rusia de Pincu Sfartz
    Temele principale ale propagandei regimului actual din Rusia apar în majoritatea covârşitoare a mass-mediei ruseşti. Unele din ele, cele general-antioccidentale, erau prezente deja de mai mulţi ani, cele legate de „fascismul” ucrainean sunt mai recente. Bombardamentul propagandistic este continuu şi vizibil coordonat, iar după toate aparenţele este încununat de succes… (13-5-2014 – Extern)
  • Salată vîrtoasă de rucolla à la Nea Ghio de George Petrineanu
    Odată cînd nu ai pe nimeni pe acasă să-ţi facă o mîncare adevărată treci direct la garnitură. Iacă cantităţile şi modul de preparare la un loc al Salatei de Rucolla a la Nea Ghio, că de ea vorbim. Restul se rezolvă de la sine… (12-5-2014 – Gastronomie si Stil)
  • Înapoi la 10 Mai! de Ovidiu Ivancu
    Aşadar, în vreme ce Republica agonizează sub ochii noştri neputincioşi, sper să fi venit timpul să ne recuperăm acel 10 Mai de care avem atâta nevoie. Atâta vreme cât avem o familie regală, mai avem şi legătura cu ceea ce suntem noi. România nu a fost creată pentru a fi reprezentată de indivizi aleşi cu din ce în ce mai puţine voturi, România nu a fost creată pentru ca cetăţenii ei să se întoarcă unii împotriva altora, salariaţi împotriva pensionarilor, lucrători împotriva bugetarilor, pacienţi împotriva medicilor, părinţi împotriva (12-5-2014 – SPUNE)
  • Tezele lui Illarionov şi realitatea românească de Pincu Sfartz
    După economistul rus Andrei Illarionov, reformarea ţărilor fost socialiste devine cu adevărat posibilă doar când la conducerea politică vene o echipă cu anumite idei care sunt radical diferite faţă de concepţia anterioară. Cum s-au petrecut în această privinţă lucrurile în România? (9-5-2014 – Economic)
  • De ce depinde prosperitatea unei ţări? Un interviu al lui Andrei Illarionov (II) de Editori ACUM
    Dacă într-o ţară puterea este subordonată bandiţilor, sau puterea însăşi este banditească, criminală, fie de la bun început, fie că a evoluat sau s-a dezvoltat în acest sens, este inutil să credem că ar fi posibile orice alte reforme, în primul rând reformele economice. Pentru că bandiţi aflaţi la putere vor crea în jurul lor un spaţiu banditesc. Ei nu pot crea în jurul lor decât ceea ce sunt ei însuşi. (8-5-2014 – Economic)
  • De ce depinde prosperitatea unei ţări? Un interviu al lui Andrei Illarionov (I) de Editori ACUM
    Reformarea ţărilor fost socialiste a devenit cu adevărat posibilă doar când la conducerea politică a venit o echipă cu idei radical diferite faţă de concepţia dominantă. Aceasta era că mai întâi trebuie creată baza economică, că va apare astfel clasa de mijloc, care va cere apoi democraţie, stat de drept, etc., şi vor apare apoi separarea puterilor, mass-media independentă, un sistem judiciar independent, alegeri libere şi aşa mai departe. Această concepţie a fost împărtăşită de mulţi din cei care au efectuat reformele economice din anii 90, la noi şi în alte ţări. Era deci o concepţie de esenţă marxistă. (6-5-2014 – Economic)
  • Holocaust şi Gulag de Laszlo Alexandru
    Două fenomene extreme ale secolului XX – care au dezvăluit resorturile cele mai monstruoase ale naturii umane, prin măcelul generalizat care s-a aplicat împotriva semenilor nevinovaţi – riscă să fie confundate de un observator superficial. Studiul minuţios al jurnalistei Anne Applebaum, Gulagul. O istorie, stabileşte necesarele deosebiri (4-5-2014 – Istorie si actualitate)
  •  
    3.145.93.227