caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Un demagog de școală nouă – Dan Diaconescu

de (19-2-2012)
44 ecouri

Moment istoric – vorba comentatorilor care ironizau – Partidul Poporului (PP), condus de Dan Diaconescu, a intrat în parlamentul României!!!

Pentru cei care nu sunt la curent, PP nu a avut (deocamdată) de înfruntat verdictul urnelor, ci a făcut ceea ce le reproșează adversarilor săi politici, partidele parlamentare consacrate: a racolat primul parlamentar, fostul deputat PD-L (partidul proprezidențial) Daniel Oajdea.

Cei doi au apărut împreună la un talk-show televizat, unde liderul PP și director al postului de televiziune OTV,  a anunțat că mai contează pe adeziunea a cel puțin 15 parlamentari din celelalte partide până la alegerile din toamnă. “Luptăm cu armele adversarului”, a spus cu seninătate vajnicul oponent (de principiu) al migrației parlamentarilor.

M-am lămurit foarte rapid cu privire la proaspătul parlamentar, un populist agresiv și rudimentar, după chipul și asemănarea noului său șef de partid.

PP a urcat vertiginos în sondaje de la înființarea sa anul trecut și acum este practic la egalitate cu PDL, cu scoruri cuprinse între 10 – 15%, dar mult în urma Uniunii Social Liberale (USL), alianța opoziției, care la ultimul sondaj atingea aproape 60% din intențiile de vot.

Dan Diaconescu declară că își propune un rezultat de cel puțin 10% la localele din iunie, urmând ca la parlamentarele din toamnă să atingă 23% și să devină primul partid al țării, bazând-se pe destrămarea USL.

Liderul PP are ca model de ascensiune politică Partidul România Mare (PRM) din anul 2000, când a obținut 6% în vară la locale și 21% la parlamentare în toamnă.

Problema lui Dan Diaconescu e că partidul său, spre deosebire de PRM în 2000, vechi atunci de nouă ani, nu prea există, fiind mai mult o stare de spirit, fiind sprijinit de oameni care detestă actuala putere în aceeași măsură în care resping opoziția și sunt atrași de limbajul simplu și promisiunile ultra-demagogice, conținute în 20 de puncte :

http://www.partidul-poporului.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=97:cele-20-de-puncte-ale-partidului-poporului&catid=3:partidul-poporului&Itemid=9

Spre deosebire de ceilalți lideri din aceeași zonă a spectrului politic, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor și liderul Partidului Noua Generație Creștin Democrat (PNGCD), Dan Diaconescu, a evitat excesele retorice și de megalomanie ale celor doi. Întotdeauna foarte sobru, el nu răspunde ironiilor adversarilor săi politici și a comentatorilor care nu par să-l ia în serios.
Răbdător, el repetă clișeele populiste și soluțiile simpliste la probleme reale, cum ar fi corupția, sărăcia, alienarea electoratului de clasa politică.

Dan Diaconescu a pus în surdină, cel puțin pentru moment naționalismul agresiv al mai vârstnicilor săi colegi mai sus menționați, concentrându-se aproape exclusiv pe durerile imediate ale oamenilor de rând, folosind un limbaj nepretențios, deși liderul PP este și un om destul de avut.

“Elita” are deosebitul talent nu doar de a-l lua peste picior, atunci când nu-l ignoră de-a dreptul pe politicianul-ziarist de scandal, dar îl mai și victimizează: recent, postul OTV a primit o amendă de 200000 de lei din partea Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), pentru difuzarea unor imagini filamte într-un vestiar care-l înfățișau pe fostul premier Emil Boc dezbrăcat.

Veți spune că e o sancțiune justificată, pentru încălcarea dreptului la viață privată, dar postul care a difuzat primul imaginile, Antena 1, s-a ales doar cu o întrerupere de 10 minute a emisiei la o oră de vârf. Diferența este că în trustul din care face parte Antena 1 are interese de afaceri și senatorul Dan Voiculescu, fost lider al Partidului Conservator (PC), care face parte, alături de Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL), din USL, care are reprezentanți în CNA. Ce efecte are această dublă măsură asupra oamenilor de rând și a simpatizanților  OTV și PP, nu e greu de imaginat.

După cum nu e greu de imaginat nici ce efect are tratarea lui Dan Diaconescu ca un fel de clown. În loc să fie întrebat direct de unde ia bani că să finanțeze măsurile sale fantasmagorice și dacă legile propuse de el nu încalcă Constituția șa tratatele internaționale la care este parte România, politicienii și comentatorii îl tratează de sus, cu o aroganță abia mascată.

Nu știu dacă PP va obține la alegeri scorul din sondaje, la urma urmei într-o campanie electorală un partid are nevoie de structuri implantate în teritoriu, ceea ce partidul lui Dan Diaconescu în mod clar nu are. Dar desconsiderarea acestui nou fenomen politic în plină criză politică, economică și socială se poate întoarce împotriva actualei elite politico-mediatice, fie și numai printr-un vot sancțiune al unui electorat sătul de spiritul gregar al conducătorilor politici și al liderilor de opinie.

Ecouri

  • Bazalan: (20-2-2012 la 03:18)

    Domnule Clej,INVIDIA REPREZINTA RECUNOASTEREA VALORII.

  • Petru Clej: (20-2-2012 la 03:42)

    Nu mă îndoiesc, domnule „Bazalan”, că pentru un nostalgic ceaușist ca dumneavoastră cu patru clase un demgagog ca Dan Diaconescu reprezintă o lumină în politică.

  • Teodor Burghelea: (20-2-2012 la 03:47)

    Domnule Bazalan, de unde ati scos acest superb citat (pe care il scrieti cu majuscule), din cartea de „citire” de clasa a doua? Si, despre ce invidie este vorba? Adica, cine pe cine invidiaza si …de ce? Puteti fi ceva mai clar (fara a mai agresa Caps Lock, daca se poate…)?

  • liviu: (20-2-2012 la 05:06)

    Stimate d-le clej. Sunteti un vajnic purtator de cuvant al puterii, va felicit insa defectul dv in principal, este acela ca nu reusiti sa pareti ceea ce v-ati propus si anume, un independent de opinie. Totusi, am si eu intrebare la dv : daca D.D.P.P. este un partid populist, asa cum pretindeti, USL-ul ce este ? Si cum, tot dupa parerea dv, ar trbui sa arate un nou partid cu o nouo fata, care sa fie crdibil in fata poporului nostru atat de obidit ? V-asi ruga, daca este posibil, ca rspunsul dv sa nu fie caustic, ironic sau batjocoritor. Poate este nevoie din cand in cand si de putina sinceritate si noblete in replica, indiferent ca sunteti pro sau contra interlocutorului care, sincer, va care parerea. Cu multa stima L.

  • Plano10: (20-2-2012 la 05:33)

    Partidul lui Dan Diaconescu este sustinut de somnambulii care luni de zile si nopti au urmarit la zero tv serialul Elodia.
    Au grave probleme de perceptie.
    Il considera nevinovat pe militian.
    Nu cred ca Elodia e moarta.Asteapta ca DD sa le comunice in direct ca Elodia a fost gasita in viata.

  • Petru Clej: (20-2-2012 la 05:35)

    Stimate d-le clej. Sunteti un vajnic purtator de cuvant al puterii,

    Argumente în sprijinul acestei afirmații?

    va felicit insa defectul dv in principal, este acela ca nu reusiti sa pareti ceea ce v-ati propus si anume, un independent de opinie.

    Păi ori mă felicitați, ori mă criticați. Hotărâți-vă.

    Totusi, am si eu intrebare la dv : daca D.D.P.P. este un partid populist, asa cum pretindeti, USL-ul ce este ?

    Subiectul acestui articol este PP nu USL, despre care am scris în trecut că e o struțo-cămilă.

    Si cum, tot dupa parerea dv, ar trbui sa arate un nou partid cu o nouo fata, care sa fie crdibil in fata poporului nostru atat de obidit ?

    În niciun caz ca PP, ale cărui 20 de propuneri sunt niște elucubrații al căror cost este exorbitant și a căror pune în practică ar încălca Constituția României și tratatele internaționale la care e parte România.

    V-asi ruga, daca este posibil, ca rspunsul dv sa nu fie caustic, ironic sau batjocoritor. Poate este nevoie din cand in cand si de putina sinceritate si noblete in replica, indiferent ca sunteti pro sau contra interlocutorului care, sincer, va care parerea. Cu multa stima L.

    Domnule „liviu”, meritați în cel mai bun caz ironie, dat fiind că mă insultați, acuzându-mă că nu aș fi sincer. Când vă veți revizui atitudinea și veți abandona acest ipocrit „cu”stimă” (stima este contradictorie cu acuzația insultătoare de lipsă de sinceritate) atunci voi lua, poate, în serios ceea ce scrieți. Până atunci vă voi trata așa cum meritați.

  • Stefan Fekete: (20-2-2012 la 07:24)

    Ma mir cum unele persoane inca nu au tras concluzia ca se face numai reclama la acest „politician de buzunar”, daca tot timpul vor sa-l minimalizeze in sondaje pe el si partidul sau .
    Daca cineva doreste zi si noapte emisiuni cu sau fara distinsa Doamna Elodia , sau parerile acestui domn DD despre politica sau politicieni, trebuie lasat la aceasta dorinta .
    Rezultatele alegerilor , arata realitatea de moment , restul sunt pareri subiective pro sau contra .

  • Petru Clej: (20-2-2012 la 10:42)

    Eu aș invita cititorii revistei ACUM să citească cele 20 de propuneri ale PP și să scrie articole de demontare argumentată a acestor elucubrații. Așa trebuie combătut Dan Diaconescu, nu cu Elodia și cu bășcălie. Aici nu e vorba de OTV, ci de un partid aflat la 15% în sondaje.

  • Plano10: (20-2-2012 la 13:06)

    @CLEJ
    Asta o zici asa ca sa fii Petru Contra!
    Cunosti ca are PP alta posibilitate de a se face conoscut decat prin OTV? Are el vreo structura de partid teritoriala prin care sa lanseze programe si sa atraga aderenti?
    Cazul Elodia a fost drogul telenovistic prin care Diaconescu i-a facut dependenti de post pe telespectatorii nocturni.
    Nu cred ca prea multi dintre telenovisti isi vor irosi votul pe PP.

  • CristinaM: (20-2-2012 la 13:13)

    Personal, nu am rabdare sa urmaresc emisiunile lui DD.Recunosc ca stie sa se adreseze oamenilor simpli care sunt inglodati ,abrutizati de necazurile zilnice. Mai cred ca acesta este un aliat pe care conteaza presedintele in exercitiu.Nu are rabdareDD sa ajunga la alegerile din iunie/novembrie ii trebuie fondurile alocate pt partidele parlamentare ! La inceputul celui de al doilea mandat presedintele mergea la acest post mai mult decit la TVR1 !

  • Petru Clej: (20-2-2012 la 14:33)

    Ma intreaba sfertodoctul las anonim Plano10 „Cunosti ca are PP alta posibilitate de a se face conoscut decat prin OTV? Are el vreo structura de partid teritoriala prin care sa lanseze programe si sa atraga aderenti?”

    Asta dupa ce scriam in articol:

    „Nu știu dacă PP va obține la alegeri scorul din sondaje, la urma urmei într-o campanie electorală un par. tid are nevoie de structuri implantate în teritoriu, ceea ce partidul lui Dan Diaconescu în mod clar nu are.”

    Trec peste faptul ca acest Mos Teaca national comunist nu citeste cu atentie sau nu pricepe nimic din ceea ce citeste, dar remarc gradul redus de alfabetizare politica (al lui si al foarte multor altora).

    Este incapabil sa inteleaga ca in revista ACUM nu se poarta discutia la nivelul forumurilor cu care ete obisnuit, cu Elodia/OTV si alte mitocanisme si trivialitati cu care e spalata pe creier prostimea.

    Nu, noi suntem interesati de OMUL POLITIC Dan Diaconescu. Noi I’ll luam in serios si ii punem intrebarile care I siar pune intr-o tara cu nivel de alfabetizare politica mai ridicat: de pilda, prin ce metode economice si juridice planuieste PP, daca ajunge la putere sa-i scuteasca pe cei cu credite ipotecare de replata obligatiilor contractate pe timp de un an.

    In modul acesta trateaza revista ACUM subiectul pentru a aduce valoare adaugata. Inteleg ca e prea complicat pentru unii, dar daca nu pricep, nu-i obliga nimeni sa citeasca revista ACUM. La urma urmei pot urmari OTV.

  • somoila grigore: (20-2-2012 la 16:28)

    Mult zgomot pentr-n guzgan de nimic!Acesta e Dan Diaconescu,un produs caracalian de carnaval…

  • Petru Clej: (20-2-2012 la 16:37)

    Domnule Șomoilă, așa judecă analfabeții politici care compun o bună parte a electoratului din România?

  • liviu: (21-2-2012 la 04:23)

    Doriti un argument ca sunteti „un vajnic purtator de cuvant al puterii” ? Iata-l : negand si discreditant un nou partid in care, eu si ca mine multi „prosti”, ne punem sperante. In fond, chiar dv nu aveti argumente pt a-l discredita pe D.D. in afara faptului ca s-a ocupat de cazul ELODIA.Ca sunt eculubratii tezele lor ? Pai ia spuneti-mi in care caz nu au fost eculubratii orice idei care a schimbat fata lumii prin inedtul lor incepand dela teza lui Galileo Galilei ca pamantul nu este plat ci rotund ? Nu cumva va aliniati si dv arogantilor puterii atotstiitoare care functioneaza si azi ca atunci ? Aduceti-va aminte, inainte de a prelua puterea, cate-n luna si in soare nu ne-au promis actualii guvernanti ? Acele promisiuni nu s-au dovedit azi ca au fost niste eculubratii ? D-le Clej, lasati oamenii sa viseze ca doar asta le-a mai ramas : „visul unei nopti de vara”, ca tot e ceva decat nimic. In fond si dv sunteti tot un visator daca continuati sa sustineti, chiar indirect, niste oameni care si asa nu pot face mai mult decat sa-si umple buzunarele pe spinarea noastra, a „prostilor” si/sau a credulilor.
    In fond, cel mai solid argument ar fi pentru P.P.D.D., ca s-ar putea face o schimbare de macaz in buna-starea „prostilor” dupa venirea la putere, ar fi acela ca s-ar stopa furtul iar banii rezultati s-ar da pensionarilor, bugetarilor si altor amarati, carora li s-a ciuntit, din putinul salariu pe care-l avea, 25% sau mai mult.
    Ce ar fi, asa ceva, greu de crezut ca s-ar putea face ? Nu ar fi deloc un cost atat de exorbitant cum pretindeti dv prin raspunsul pe care mi l-ati dat.
    D-le Clej, nu v-am ironizat in scrisoarea mea si nu am avut nici intentia sa va subestimez in demersul meu, cu atat mai putin sa fiu un ipocrit, asa cum sustineti si nesincer in salutul meu de „cu stima”. Va asigur ca sunt un admirator a tuturor articolelor pe care le scrieti considerandu-va un minunat scriitor. Totusi, asi astepta din partea dv, putin mai multa bunavointa in a ne da voie sa visam, nouo, naivilor, ca, in demersul lui Dan Diaconescu, poate sa fie si un pic de adevar. In fond, daca i-am sustine in continuare pe actualii guvernanti sau pe potenialii vinituri ca U.S.L., cu ce am duce-o mai bine ? Imi cer multe scuze pentru ofensele pe care vi le-asi fi adus in scrisorica mea anterioara dar va asigur din toata inima ca nu au fost cu intentie. Cu sincera admiratie si stima Liviu. Astept raspuns.

  • liviu: (21-2-2012 la 04:45)

    O intrebare pe care o pun tuturor celor care il critica pe Dan Diaconescu : Ce alternativa aveti ? Caci a critica nu e un lucru greu, ba chiar foarte usor pt oricine. Ineligenta insa, a criticilor lui D.D.,rezida intr-o ALTERNATIVA. Adica : ramanerea atualei puteri sau venirea la putere, A CUI ???

  • Petru Clej: (21-2-2012 la 04:46)

    Hai să iau la demontat acest comentariu absolut halucinant prin ignoranța sa:

    Doriti un argument ca sunteti “un vajnic purtator de cuvant al puterii” ? Iata-l : negand si discreditant un nou partid in care, eu si ca mine multi “prosti”, ne punem sperante. In fond, chiar dv nu aveti argumente pt a-l discredita pe D.D. in afara faptului ca s-a ocupat de cazul ELODIA.

    Pe lângă faptul că este o gogomănie logică – dacă „neg și discreditez” un partid sunt apărător al puterii!!!!!!!! individul care se ascunde sub aliasul „liviu” minte de îngheață apele. În articolul de mai sus nu pomenesc NICIO SINGURĂ DATĂ numele Elodia. Mai mult, i-am contrat dur în comentarii pe cei care l-au adus în discuții ca fiind irelevant. Sau poate „liviu” nu minte, dar în acest caz ar trebuie să renunțe la ghilimelele de la „proști „.

    Ca sunt eculubratii tezele lor ? Pai ia spuneti-mi in care caz nu au fost eculubratii orice idei care a schimbat fata lumii prin inedtul lor incepand dela teza lui Galileo Galilei ca pamantul nu este plat ci rotund ? Nu cumva va aliniati si dv arogantilor puterii atotstiitoare care functioneaza si azi ca atunci ? Aduceti-va aminte, inainte de a prelua puterea, cate-n luna si in soare nu ne-au promis actualii guvernanti ? Acele promisiuni nu s-au dovedit azi ca au fost niste eculubratii ? D-le Clej, lasati oamenii sa viseze ca doar asta le-a mai ramas : “visul unei nopti de vara”, ca tot e ceva decat nimic. In fond si dv sunteti tot un visator daca continuati sa sustineti, chiar indirect, niste oameni care si asa nu pot face mai mult decat sa-si umple buzunarele pe spinarea noastra, a “prostilor” si/sau a credulilor.

    „liviu” nu e doar analfabet politic, ci și economic. Dacă vă uitați la aceste 20 de puncte http://www.partidul-poporului.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=97:cele-20-de-puncte-ale-partidului-poporului&catid=3:partidul-poporului&Itemid=9 aveți imaginea unui shizo-paranoic care n-are nici cea mai vagă idee de economie de piață și stat de de drept, confundând legitățile științifice cu cele sociale. Nu trebuie să sprijini puterea ca să constați că Dan Diaconescu e un demagog, ci doar să ai o doză minimă de bun simț.

    In fond, cel mai solid argument ar fi pentru P.P.D.D., ca s-ar putea face o schimbare de macaz in buna-starea “prostilor” dupa venirea la putere, ar fi acela ca s-ar stopa furtul iar banii rezultati s-ar da pensionarilor, bugetarilor si altor amarati, carora li s-a ciuntit, din putinul salariu pe care-l avea, 25% sau mai mult.
    Ce ar fi, asa ceva, greu de crezut ca s-ar putea face ? Nu ar fi deloc un cost atat de exorbitant cum pretindeti dv prin raspunsul pe care mi l-ati dat.

    Bănuiesc că „liviu”, care are o mentalitate comunistă tipică, nu pricepe că orice ban „dat” (tipic comunist acest verb) cuiva din fonduri publice, trebuie luat din alt[ parte, fie din impozite, fie din împrumuturi. De asemenea, dacă spui CETATENII NU VOR MAI PLATI RATE LA BANCI TIMP DE 12 LUNI. trebuie să spui cum compensezi băncile pentru aceste sume, al căror cuantum se ridică probabil la peste un miliard de euro. Nu vă faceți griji, vom lansa un ciclu de articole care să demonteze aceste elucubrații, pe care într-un stat în care electoratul are un grad mai ridicat de alfabetizare politică nu le-ar lua nimeni în serios.

    D-le Clej, nu v-am ironizat in scrisoarea mea si nu am avut nici intentia sa va subestimez in demersul meu, cu atat mai putin sa fiu un ipocrit, asa cum sustineti si nesincer in salutul meu de “cu stima”. Va asigur ca sunt un admirator a tuturor articolelor pe care le scrieti considerandu-va un minunat scriitor. Totusi, asi astepta din partea dv, putin mai multa bunavointa in a ne da voie sa visam, nouo, naivilor, ca, in demersul lui Dan Diaconescu, poate sa fie si un pic de adevar. In fond, daca i-am sustine in continuare pe actualii guvernanti sau pe potenialii vinituri ca U.S.L., cu ce am duce-o mai bine ? Imi cer multe scuze pentru ofensele pe care vi le-asi fi adus in scrisorica mea anterioara dar va asigur din toata inima ca nu au fost cu intentie. Cu sincera admiratie si stima Liviu. Astept raspuns.

    Când vă veți retrage acuzația de „vajnic purtător de cuvânt al puterii” atunci voi considera că nu sunteți ipocrit.

  • Petru Clej: (21-2-2012 la 04:49)

    Eu nu trebuie să prezint nicio alternativă, dar ca om care trăiește într-un stat cu o democrație sofisticată mă simt obligat să demontez elucubrațiile unui demagog ca Dan Diaconescu. PP ar avea credibilitate, dacă la lista de 20 de inepții ar pune alături costul măsurii, modul de finanțare și termenul de aplicare.

    De pilda, o intrebare simpla – daca un milion de romani isi deschid o afacere. Dan Diaconescu o sa le „dea” 20 de miliarde de euro? De unde, din buzunarul lui de ciocoi? Credeam ca v-ati lecuit de escrocherii de tip „Caritas”.

  • liviu: (21-2-2012 la 16:46)

    Va salut dle Clej> Imi retrag acuzatia mea fata de dv ca fiind un VAJNIC PURTATOR DE CUVANT AL PUTERII. Acuzatia in ce ma priveste ca si orice alte acuzatii ale oricui fata de oricine, nu face cinste celor care le fac si cu atat mai mult cand acestea sunt lipsite de argumente temeinice. In cazul meu recunosc ca am gresit.Va cer multe scuze dle Clej. Dar asa cum eu am gresit, oare dv credeti nu ati gresit niciodata, fata de nimeni? Nu credeti ca sunteti mult prea inversunat in replici si poate chiar folosind epitete pe care nu ar trebui sa le foloseasca un om de litere? Eu de pilda va consider pe dv ca fiind inteligent si erudit dar nu si stapan pe impulsuri (mi se par a li se spune) primare. Aici cred ca dv ar mai trebui sa lucreti putin in ce va priveste. Cel care
    va scrie acum si aici, nu este un „individ care se ascunde sub aliasul Liviu”. NU. Este chiar pronumele meu adevarat iar daca doriti si numele, sunt gata sa vi-l dau impreuna cu adresa mea exacta. Inca ceva : ati afirmat ca „mint de ingheata apele”. In primul rand stimate dle Clej, dupa ce va voi da adresa mea (daca mi-o veti cere), veti constata, (daca ati face investigatii)
    ca, la viata mea nu am folosit vreo minciuna si stiti de ce ? Poate vi se va parea curios, nu cunosc FRICA, nu stiu ce este aceasta. Am fost hartuit de catre organele securitatii anilor 70-89, prigonit dar nu si maltratat pentruca, parca mi se parea ca, dincolo de obligatiile ce le indeplineau fata sefii lor, ma respectau si stiti de ce ? Imi cunosteau viata si faptul ca nimeni nu i-a putut informa ca am mintit vreodata. Asa ca va dati seama cum am primit „maciuca” dv ca „mint de inghiata apele”. Stati linistit ca nu am sa va cer sa va retractati cuvintele, sunt obisnuit si,pana la 77 de ani pe care-i am, sunt mandru ca nu am raspuns cu rau la rau, cu injurii la injurii. Ba, din contra, mi-am facut un obicei in a intoarce si celalant obraz iar cine mi-a cerut camasa, i-am dat si haina. Stiti, desigur, cine ne-a invatat asta, nu ? Si inca un amanunt, poate irelevant pt dv, dle Clej, dar pentruca mi s-a parut ca m-ati facut un „analfabet politic”, tin sa va aduc la cunostinta ca m-ati intuit perfect. Da, sunt ce sustineti
    pentruca eu nu am facut politica niciodata la viata mea si daca vreti sa ma credeti, nu numai ca nu am fost membru al vreunui partid atat atat in trwecut cat si acum, dupa 89, dar nici UTM-ist nu am fost la tineretea mea. Si acum sa trecem mai departe cu afirmatiile dv in ce ma priveste. Tin sa va atentionez ca nu am „O MENTALITATE TIPIC COMUNISTA”. Aici chiar ca ati „dato in bara”, intuitia dv v-a tras clapa. Eu care am fost hartuit toata viata de comunisti, care tatal meu a suferit zeci de ani in inchisorile lor numai ca nu a vrut sa le fie sluga, tocmai mie sa mi se atribuie mentalitate de comunist ? Dar, mi se pare ca visez cand ma faceti comunist. Totusi va iert caci a ierta este cea mai mare calitate a unui OM iar inafara de asta desigur nu v-ati dat decat cu parerea. Ca e gresita, asta-i altceva. Poate ca nu merit sa-mi cititi toata scrisoarea mea dar daca cumva ati facuto, tin sa va asigur de toata gratitudinea mea si sunt mandru ca m-ati luat in seama. M-am bagat si eu pe acest blog ca musca-n lapte adica in ceva care nu ma pricep in politica. Dar sa fim sinceri, cati dintre cei carora le raspundeti dv se pricep la politica ? Inchei multumindu-va ca mi-ati raspuns. In momentul de fata dle Clej sa nu credeti ca v-a scris un biet pensionar care nu are ce face si incurca lumea, nu. Eu sunt o persoana care nu s-a dus la doctori niciodata, adica sunt mai sanatos psiho-somatic decat oricare tanar, Conduc douo societati de constructii din 1990, pensia mea nu este a mea caci o dau saracilor, Nu duc grija zilei de maine, intretin multi saraci material si dumnezeu imi da tot mai mult, Am copii si nepoti si fara gluma, am de gand sa mai triesc cel putin 50 de ani. Autorii mei preferati pentru lectura sunt : Eckhart Tolle, Ramana Maharishi, Jean Klein, Krishnamurti, Osho, si muti alti intelepti intr-ale spiritualitatii. Devorez tot ce este nou in stiinta citind cel putin o carte pe saptamana si am o biblioteca foarte mare. Pe buna dreptate nu v-am mintit si nu ati gresit ca nu ma pricep la politica. Va urez o viata lunga si, daca vreodata credeti ca merit atentia dv, ma gasiti pe adresa de e-mail livius_herdian@yahoo.com. Cu toata stima si consideratia va salut si va asigur ca nu-mi mai voi baga nasul unde nu-mi fierbe oala, adica in politica unde nu ma pricep. Mi-ai dat o lectie pe care nu am s-o uit cat imi mai va fi dat sa traiesc. Cu stima deosebita pentru ce scieti si ce faceti, Livius Herdian.

  • liviu: (21-2-2012 la 20:28)

    Post Scriptum. Dupa citirea articolului dv „Romanii nu-l marita pe regele Mihai”,din data de 05.02.12, pentru mine ati devenit o stea pe firmamentul ziaristicei romanesti. Bravo dle Clej. Va iubesc, va iubesc pentruca iubesc pe toti cei ce-l iubesc pe Majestatea Sa Regele Mihai. Tot LIVIU.

  • Petru Clej: (21-2-2012 la 20:48)

    Domnule Herdian, va spun ce l e-am spus si altora: Cine seamana vant, culege furtuna (Osea, 8,7). M-ati acuzat – evident gratuit – ca as fi un vajnic purtator de cuvant al puterii si ca n-as fi sincer -acuzatii grave, care pun la indoiala integritatea mea. Din acel moment, nu mai aveati dreptul la un altfel de tratament decat cel pe care vi l-am aplicat.

    Mai mult, ati venit cu o alta afirmatie mincinoasa – ca as fi. argumentat impotriva lui Dan Diaconescu cu cazul Elodia.

    Probabil ca intre timp ati citit cele 20 de promisiuni ale PP si ati realizat cat sunt de aberante.

    Spun ca aveti mentalitate comunista pentru ca dati credibilitate promisiunilor acestui populist care vrea sa „dea” poporului ceva care nu exista. Toate notele biografice pe care le insisati n-au nicio relevanta. Modul dumneavoastra de gandire poarta pecetea spalarii pe creier comuniste. Dupa cum nici declaratiile dumneavoastra de dragoste nu valoreaza o ceapa degerata in conditiile in care din debutul primului mesaj m-ati facut aparator al puterii si nesinder.

    As dori ca oameni ca dumneavoastra – daca tot au un nivel catastrofal de educatie politica si-si dau cu parerea despre orice, practicand sportul national romanesc – vorbitul dupa ureche – sa nu mai aiba pretentii daca sunt contrati dur pe acest sit.

    Daca situatia este asa cum este in Romania asta e si pentru ca oameni ca dumneavoastra, domnule Herdian, sufera de fudulie si au impresia ca le stiu pe toate si n-au nimic de invatat. Ei bine, domnule Herdian, chiar daca aveti 77 de ani in domeniul politicii aveti de invatat, deoarece sunteti cvasi-analfabet in materie, daca puteti face asocierea intre Galileo si acest Catavencu de Caracal.

    Si in sfarsit v-as atrage atentia ca ACUM e revista nu blog. Daca nu cunoasteti diferenta, va pot explica.

  • liviu: (22-2-2012 la 03:19)

    Ma intreb, sincer dle Clej, dar daca, prin absurd, Dan Diaconescu ar veni, totusi, la putere, dv pe unde v-ati afla ? Tot in tara ? Stiti de ce va intreb ? Pentruca de rusine, bunul simt ar trbui sa va indemne sa plecati val-vartej.Vad ca va pricepeti la scriptura dar citatul dela Osea 8:7 oare nu ati observat ca vi se potriveste dv ? Daca nu intelegeti, dati-mi voie sa va explic :
    „VANTUL” este noianul de critici abjecte pe care le proferati la adresa lui D.D. iar „FURTUNA” este urmarea a ceea ce va veni pe capul domniei voastre dupa venirea la putere a P.P.
    Si, daca tot cunoasteti ce mai scrie prin scriptura, va sugerez sa cititi istoria lui David, imparatul evreilor si veti constata ca, inainte de tron, a fost un biet cioban sau pastor de oi iar d-zeu nu a tinut cont de asta si l-a instalat ca conducator al evreilor si inca ce conducator… Intrebare: Ce ati zice daca acest biet „cown” (epitetul va apartine) si „ziarist de scandal” ar veni la putere nu cu voia dv si a oamenilor ca dv ci cu voia lui d-zeu, care stiti bine nu prea se prea potriveste cu gandurile si planurile…ziaristrilor de profesie. Ce ati zice si face ? Ma intrb si eu retoric bine-nteles. Aveti vre-un raspuns ? Cumva v-am pus pe ganduri ? Daca nu-l aveti la-ndemana vi-l spun eu. Veti continua sa va continuati meseria dand in stanga si in dreapta cu barda in toti dusmanii lui D.D. Pai nu ? Si

  • Petru Clej: (22-2-2012 la 04:20)

    Domnule Herdian, nu insultați poporul român: chiar așa slab alfabetizat politic cum este nu va alege un demagog ca Diaconescu. Văd că treceți sub tăcere cele 20 de promisiuni, poate că pur și simplu nu aveți nivelul intelectual să realizați că sunt niște elucubrații. V-am pus o întrebare simplă și vă faceți că plouă: de unde va scoate Cațavencu din Caracal (care nu e un om sărac, așa ca cei cărora chipurile li se adresează) dacă un milion d români ăși vor deschide o afacere: le va „da” 20 de miliarde de euro? Și de unde vor veni banii pentru compensarea băncilor pentru stoparea pe un an replății ratelor de către toți cei care au credite? Nu vă mai faceți că plouă și răspundeți acestor întrebări despre „Galileo” sau „David” al politicii românești (constat între altele că vă lipsește totalmente simțul ridicolului, între multe altele).

    Și de ce mințiți? In fond, chiar dv nu aveti argumente pt a-l discredita pe D.D. in afara faptului ca s-a ocupat de cazul ELODIA.

    PS Ce ați spune, domnule Herdian, dacă aș încerca să vă dau lecții de cum se construiește un gard de beton?

  • Rene: (22-2-2012 la 10:26)

    Ne pierdem energia luand in catare tinte false. Ne pierdem in amanunte si dispute pe indiferent orice tema abordabila si sfarsim cu sufletul sfatecat de indoieli. Ne crestem copiii in ceea ce credem noi ca este cinstea, nerealizand ca suntem manipulati cu cinism. Pacat de biata Romanie, sfartecata de toti guvernantii de dupa anii 90. Nu sunt un nostalgic comunism, Doamne fereste, nu vreau sa se intoarca timpurile, dar cetatenii sunt vai, steaua lor!, derutati si fara busola. Avem conducatorii pe care ii meritam, este limpede. Sigur, multi tigani romani au facut tara de ras, dar sunt plecati din tara si oameni de isprava, care lucreaza la PIB-ul altor tari. Acestia sunt adevaratii ambasadori ai Romaniei!

  • Petru Clej: (22-2-2012 la 10:46)

    Rar mi-a fost dat să citesc un comentariu așa de incoerent ca acesta semnat „rene”. Ce-o fi vrând să spună și ce legătură o fi având cu acest articol?

  • Petru Clej: (22-2-2012 la 18:49)

    Și încă ceva domnule Livius Herdian, a propos de ce scrieți:

    Dupa citirea articolului dv “Romanii nu-l marita pe regele Mihai”,din data de 05.02.12, pentru mine ati devenit o stea pe firmamentul ziaristicei romanesti. Bravo dle Clej. Va iubesc, va iubesc pentruca iubesc pe toti cei ce-l iubesc pe Majestatea Sa Regele Mihai. Tot LIVIU.

    Pe lângă faptul că mă lase rece astfel de declarații de dragoste care vin din partea unor persoane ca dumneavoastră, vă atrag atenția că a fi admirator, în același timp, al Regelui Mihai și al lui Dan Diaconescu este o contradicție în termeni, pentru că unul este opusul celuilalt, din toate punctele de vedere.

  • Rodica Grindea: (25-2-2012 la 16:39)

    D-le Herdian,
    Deși sunt cu mulți ani mai tânără ca dvs., totuși mă încadrez în categoria „vârstei a treia”, sunt pensionară și mai lucrez cu normă redusă, la locul de muncă de unde m-am pensionat. Eu nu aș aduce în discuție gradul de cultură politică la care mă obligă profesia, nici nu l-aș compara cu nimeni. Dar la vârsta noastră, nimeni nu așteaptă de la noi nu știu ce „grad de alfabetizare politică”, în schimb așteaptă înțelepciunea conferită de experiența vieții. V-aș da un singur exemplu: la penultimele alegeri, un candidat de orientare stânga-centru, din Israel, unde trăiesc, a promis gratuitatea oricărui cadru-educativ, pentru copiii de la vârsta de 1 an în sus! Primul lucru pe care l-am spus (și l-am scris!), a fost cum poate fi un politician atât de nerușinat, încât să facă o asemenea promisiune, fiind evident că… nici el n-o crede! Ei bine, respectivul partid a avut suficiente voturi pentru a face parte din coaliția guvernamentală. Rezultatul? Din experiență personală: copiii mei, cu un venit decent, nu mai mult, plătesc și astăzi „de se usucă” pentru grădinița celor două nepoțele ale mele, de 2 și 4 ani! Și nu a fost singura promisiune a respectivului candidat, atât de nerușinată, încât… nici el, sau în primul rând el, să nu creadă în ea! Personal, nici nu consider că cei care l-au votat (e și acum în guvern), dovedeau (numai) analfabetism politic, dar de asemenea, nu păreau să aibă nici urmă de înțelepciune, de judecată. Astfel încât, îmi permit să vă recomand doar un dram în plus din înțelepciunea care se cere vârstei a treia, înainte de a vă manifesta aprobarea necondiționată pentru un politician, chiar dacă și-a intitulat partidul „al poporului”! Eu v-am vorbit doar de o singură promsiune de batjocoră, făcută de un politician demagog și nerușinat, din țara unde trăiesc acum. Dl. Clej citează… 20, ale noului dv. „idol politic”! Atenție deci, aveți destul timp până la alegerile din România!
    Același apel la înțelepciune: pe de o parte, scrieți că admirați articolele d-lui Clej, dar pe de alta – îi atribuiți – nepermis – intenții imorale sub aspect politic: dacă DD ar veni la conducerea țării, de unde știți că d-lui l-ar sprijini, atacându-i, în scris adversarii? Încă o chestiune de judecată, nu politică, ci pur și simplu… sănătoasă!

  • Petru Clej: (21-6-2013 la 13:40)

    O stire recenta ma face sa revin cu un comentariu la acest articol scris acum aproape un an si jumatate.

    Deputatul PPDD, Gigi Netoiu, a demiisonat din partid si s-a in scris la UNPR. Adica exact in partidul din care demisionase in septembrie 2012 pentru a se inscrie in PPDD, tocmai la timp pentru a fi desemnat candidat in alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 cand a obtinut mandatul de deputat.

    Netoiu declara ritos dupa accederea in parlament ca niciun parlamentar PPDD nu va demisiona din partid. Dupa numai sase luni isi calca promisiunea si isi continua traseul politic pe ruta PSD – UNPR – PPDD – UNPR – (PSD?).

    Mie mi-a fost evident inca de atunci ca un vot PPDD e un vot aruncat iin closet. Si asta ar fi trebuit sa fie evident pentru oricine care are bun simt politic. Nu numai ca nu a fost asa, dar s-au mai gasit 14% din cei care au venit la urne care au facut acest gest de analfabetism politic si au votat pentru partidul condus de acest alba-negrist politic.

    Uitati-va la comentariile de atunci (si la altele la un articol similar pe care l-am scris in noiembrie 2012). Pentru a nu stiu cata oara ma vad nevoit sa remarc ca proverbul „prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul” e cel mai de actualitate in Romania.

    De ce acest idiotism in masa, de a-ti baga banii la Caritas, FNI, de a vota pentru PPDD, cand ti se explica cu argumente ca e o greseala?

    As vrea sa-i intreb pe cei care au votat cu PPDD in 2012, ce zic acum? Dar sa fie sinceri.

    Domnule Herdian, sunteti mandru de prostia si incapatanarea de care ati dat dovada aici?

    Ce spirit de turma va impinge sa va aveti acest comportament irational?

  • Petru Clej: (18-12-2013 la 19:23)

    Dar de de asta ce mai spun cretinii (că altfel nu pot fi numiți) care au votat pentru Dan Diaconescu?

    http://www.mediafax.ro/social/dan-diaconescu-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare-pentru-santaj-11789961

  • Christina Vlad: (18-12-2013 la 21:12)

    Dumneavoastra…aici…domnule Clej ?! Pai… parca erati suparat ?!

  • Petru Clej: (20-12-2013 la 09:12)

    Îi întreb pe analfabeții politici care au votat PPDD, de asta ce mai spun:

    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16243632-deputatul-gheorghe-coman-prins-flagrant-luand-mita-presedintele-buzau-fugit-masina-timpul-flagrantului.htm

  • Petru Clej: (6-3-2014 la 11:59)

    Oare ce au de zis cretinii politici care l-au susținut pe Dan Diaconescu despre asta:

    http://www.reportervirtual.ro/2014/03/otv-va-emite-din-nou-promisiunea-lui-ponta-in-schimbul-sustinerii-pp-dd.html

  • Petru Clej: (3-7-2014 la 08:06)

    Dar despre asta ce au de zis cretinii politici care l-au sustinut pe acest sarlatan?

    http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/PPDD+a+obtinut+un+post+in+Guvern

    nu credeti ca a venit vremea sa faceti „ca Postelnicu” si sa spuneti: „am fost un dobitoc”?

  • Bogdan Uleia: (3-7-2014 la 09:18)

    Domnule Clej,

    Ca sa poata face ce spuneti dumneavostra ar trebui sa iasa macar partial din starea de cretini politici ceea ce este foarte greu, aproape imposibil.

    Daca vine din nou sa promita ca va da fiecarui cetatean „niste Euroi” (atat s-a retinut din prograul politic, nici macar faptul ca suma era legata de faptul ca trebuie investita intr-o afacere, populism pur 100% dar macar cu o minima logica) va fi votat din nou, chiar daca in practica a demonstrat ce mare „valoare” politica are.

  • Petru Clej: (3-7-2014 la 13:21)

    Domnule Uleia, de aici provine nenorocirea Romaniei: cretini politici care au votat feseneul pe 20 mai 1990, cretini politici pentru care ani de-a randul singurul punct de reper a fost Traian Basescu, pro sau contra, cretinii politici care l-au votat pe Dan Diaconescu si exemplele pot continua.

    Romania e o tara plina de cretini poltici. Uitati-va la comentariile de mai sus ca sunt revelatoare.

  • Alexandru Grosu: (3-7-2014 la 16:45)

    Domnule Clej, dar eu nu va numesc cu cuvinte de ocara, cu toate ca stiu ca in 2004 i-ati suflat in bors lui Iurie Rosca si l-ati „biciuit” pe Nicolae Dabija.

    Cum ramane cu „cel mai recunoscut partid in familia de partide europene (ma refer la PPCD)? Poate ca era domnul Nicolae Dabija un „taranoi colhoznic” si un „pasunist”, cum aveati atunci onoarea sa-l numiti, insa, pana la urma tot Dabija a avut dreptate si nu D-stra.

    Nu scriu acest comentar ca sa ma razbun, il scriu pentru ca, din pacate, iarasi am observat in comentariile D-stra o incrancenare si un dispret, pe care eu nu-l pot accepta. In rest sa ne judece Timpul si bunul D-zeu.

  • Alexandru Grosu: (4-7-2014 la 04:17)

    Pentru ca „lupta” mea cu domnul Clej, care dureaza deja 10 ani a lasat o amprenta deloc placuta pe paginile acum.tv

  • Petru Clej: (10-11-2014 la 19:17)

    PPDD intră la guvernare http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/PPDD+Dan+Diaconescu+guvernare+Victor+Ponta

    Unde se ascund acum cretinii politici care au votat în 2012 pentru PPDD?

  • Petru Clej: (5-12-2014 la 20:08)

    După doi ani PPDD a rămas cu 10 parlamentari din 68. Ce spun tăntălăii (ca să folosesc un euphemism) care au votat acum doi ani cu PPDD?

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/PPDD+un+partid+creat+in+jurul+unui+lider

  • Petru Clej: (6-12-2014 la 09:39)

    Rectific: au rămas 8 parlamentari PPDD, nu 10.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/PPDD+mai+are+opt+alesi+din+68+Dan+Diaconescu+Nu+conteaza+numarul

  • Petru Clej: (12-3-2015 la 17:16)

    Unde o fi Livius Herdian care acum trei ani îl apăra pe șantajistul Dan Diaconescu?

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19545002-dan-diaconescu-condamnat-5-ani-sase-luni.htm

  • nelutiu: (14-3-2015 la 20:47)

    Domnule Clej dumneata confunzi agenţii acoperiţi sau expiraţi cu acei aflaţi încă în misiune. Nu vei avea listele lor şi nici link-urile care duc pe acolo!

  • Petru Clej: (15-3-2015 la 02:46)

    Doamnelor și domnilor editori, Ștefane,

    Nu vă deranjează faptul că acest individ „nelutiu” – pe numele său adevărat Ion Hotnogu (poreclit semnificativ „Tâmpi” sau „Tembi”) – maculează de atâta vreme pagina revistei ACUM?

    Nu vedeți că are o obsesie permanentă?

    Eu am scris acest articol acum mai bine de trei ani și atunci atrăgeam atenția asupra pericolului votării acestui impostor.

    Am primit replici pe care le puteți vedea. În decembrie 2012 14 (paisprezece)% din alegători l-au votat.

    Ce a urmat se știe. Acum s-a dovedit că impostorul era și șantajist. Interesant ar fi fost să spună aici cei care l-au pupat în cur (pardon de expreie) – da domnule, suntem niște cretini poitici, am învățat o lecție, vă rugăm să ne scuzați.

    La urma urmei, faptul că 14% au votat pentru un asemenea impostor și șantajist este extreme de grav.

    Și acum, după trei ani, vine un alt impostor, Neluțiu/Ion Hotnogu/Tâmpi/Tembi – cu obsesiile lui și boscorodește ceva despre agenți în misiune, liste și linkuri.

    Doamnelor și domnilor redactori, Ștefane, aici sunt două posibilități: ori omul este paranoic și atunci are nevoie de consult psihiatric, ori e un troll, pus pe perturbat situri de internet. Eu știu că omul a dezvoltat o ură patologică îmotriva mea, pentru că l-am pus la punct de mai multe ori pe acest impostor sfertodoct.

    Nu observați că e tot timpul off-topic? Asta nu înseamnă încălcarea regulamentului de care faceți atâta caz?

  • Alexandru Leibovici: (15-3-2015 la 10:44)

    În calitate de moderator:

    @Petru Clej

    > Eu știu că omul a dezvoltat o ură patologică îmotriva mea…

    Nu mi-a fost clar că este un atac la persoană. Pe cele unde mi-a fost clar le-am şters. Vi le pot trimite prin maiľ; spuneţi-mi numai câte doriţi 😉

    > Nu observați că e tot timpul off-topic? Asta nu înseamnă încălcarea regulamentului de care faceți atâta caz?

    Nu, Regulamentul nu cere ca comentariile să fie pe tema articolului. Despre acest lucru am vorbit deja de numeroase ori.

    Pe „nelutiu” l-am avertizat de mai multe ori, blocarea completă se apropie…

  • Petru Clej: (17-8-2015 la 06:23)

    „Oprea: Am încheiat o fuziune prin absobţie cu PP-DD. Suntem un partid al uşilor deschise”

    http://www.mediafax.ro/politic/oprea-am-incheiat-o-fuziune-prin-absobtie-cu-pp-dd-suntem-un-partid-al-usilor-deschise-14516518

    Unde au dispărut oare suporterii PPDD din 2012?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ideea referendumului pe tema moştenitorului la tronul României este aberantă

Decizia ICCJ, prin care prinţului Paul i se recunoaşte doar filiaţia pe linia Carol al II-lea, dar nu şi dreptul...

Închide
34.229.223.223