caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Brânză vrea să pună biruri diasporei

de (18-11-2010)
12 ecouri

Va prezint initiativa parlamentara a lui William Brânză, deputat PD-L si sef organizatie diaspora PD-L, prin care s-ar introduce un bir de 1% la toate transmiterile banesti ale romanilor din diaspora catre cei din tara! S-a discutat ieri in Senat si a cazut cu brio. Am luat cuvantul bineinteles si am ajuns in top-urile zicalelor parlamentare cu afirmatia:  „dl. deputat Branza a facut-o de oaie!”. Mai importanta ramane insa intentia acestui deputat -vezi si raportul comisiei, unde am fost raportorul. Expunerea de motive, atasata si ea, este o mostra de superficialitate, incoerenta si agramatism (am propus sa fie introdusa aceasta propunere legislativa in muzeul Parlamentului!), care abunda de termeni sui-generis pentru acest nivel, precum „capsunari”, confuzii (dintre imigranti si emigranti, cind in realitate romanii sunt cetateni comunitari in tarile UE unde lucreaza), apoi afirmatia romanii = marfa de export (!!!), culminand cu aparitia unui misterios comentator din care citeaza initiatorul, pe numele lui, Ciocasel (!).

Raymond Luca este senator PNL, colegiul 2 Diasporă – Americi, Orientul Apropiat și Mijlociu, Australia – Oceania

Ecouri

  • Costache: (19-11-2010 la 04:22)

    As vrea sa citesc o propunere legislativa de impozitare de 1% din conturile detinute de cetateni romani din Romania in bancile straine

  • Petru Clej: (19-11-2010 la 06:32)

    Domnule „Costache”, vreti sa explicati ce intelegeti prin „banci straine”?

  • viorel: (19-11-2010 la 06:36)

    pai bine prea cinstitilor domni…
    atata vreme cat romanii din diaspora VOR cu orice pret sa faca parte din parlamentul si guvernul romaniei, deci isi aroga DREPTURILE de cetatean roman, nu credeti ca ar fi ABSOLUT LOGIC SI MORAL ca sa contribuie si la vistieria acestui stat?
    ori voi vreti doar sa luati, fara sa dati?
    orice drept impune si o obligatie, mai mica ori mai mare…..
    daca vrea sa am, trebuie sa si dau. Ceva. Macar cat amaratul ala pe care doresc sa iul spoliez……

  • Petru Clej: (19-11-2010 la 06:48)

    Persoana care se ascunde cu lasitate tipica acelora care au ca el mentalitatea „salamului cu soia” nu pare sa inteleaga ca cetatenii romani, indiferent unde s-ar afla ei nu-si „aroga” drepturi ci dispun de ele ca oricare altul.

    Cetatenii romani din Diaspora trimit sume de bani importante in Romania, bani fara de care tara ar fi fost de mult in faliment. Multi dintre ei au afaceri sau conturi bamcsare in Romania, platind impozite la bugetul de stat de ale carui venituri beneficiaza cu precadere nu ei, ci cei care mananca salam cu soia, de pilda lasul anonim „viorel”, care dovedeste din plin ce stralucita a fost politica national-comunista de spalare a cereierelor. Mai trebuia doar sa le spuna celor din Diaspora „transfugi”…

    PS Ca urmare a acestui comentariu „viorel” a trimis un răspuns plin de injurii care nu poate fi reprodus. Și-a dat o adresă de email fictivă vioreel-s@vio.com și postează de la IP 89.123.8.64. Astfel de indivizi merită devoalați.

  • George Gross: (19-11-2010 la 08:49)

    Viorel
    Banii pe care cei ce lucrează în strîinătate îi trimit în ţară, au fost deja impozaţi, în ţara respectivă.
    Statul Român, îi „dijmează” prin taxele pe circulaţia mărfurilor, atunci cînd cumperi orice produs, orice serviciu.
    Ca să taxsezi aceşti bani încă o dată este o încălcare flagrantă a convenţiilor financiare

  • nino: (19-11-2010 la 09:53)

    Daca am citit bine este vorba de entitatile care efectueaza operatiunile adica banci ,institute de credit etc iar dep BRINZA ar fi vrut de fapt sa e retina un comision din taxele ce le retin aceste entitati in urma transferului

  • Stefana Bianu: (19-11-2010 la 10:23)

    Statul Roman ar trebui insa sa recupereze impozite de la cetatenii romani din tara, beneficiari ai paradiselor fiscale, din conturile lor secrete din Elvetia, Luxemburg, etc…

  • Lucretia Berzintu: (20-11-2010 la 07:24)

    Sunt de acord cu domnul Petru Clej.
    Mai adaug următoarele:
    1.Noi, cei care lucrăm în străinătate, ajungând aici fără ajutorul d-lui Brânză, cred că nu vom mai trimite bani acasă prin băncile românești, dacă, cine știe… ce propunere mai apare din partea vreunui deputat ”luminat”. Românul se va descurca, până la urmă. Am scris ”Noi”, gândindu-mă că sunt și alții în situația mea;
    2. Voi avea grijă pe cine voi vota la alegerile următoare;
    3. Eu nu am primit niciun sprijin din partea României, în cei 13 ani de muncă în străinătate, și, deci, nu văd nicio logică a se lua 1% din banii trimiși acasă. Bine că a picat propunerea!
    4. România, prin deputații săi, ar fi trebuit să mulțumească românilor din Diaspora pentru susținerea economiei românești, dar nu să-i ”penalizeze” cu 1%!E revoltător!
    5. D-le Brânză,înainte de această propunere, v-ați consultat cu românii din Diaspora, așa cum ați făcut-o înainte de alegeri?
    6. Aștept un răspuns din partea domnului Brânză, privind propunerea sa de impozitare cu 1%, dacă vrea să mai aibă credibilitate în fața unui cetățean român.

  • Petru Clej: (20-11-2010 la 08:08)

    Doamnă Berzintu, nu uitați că sunteți reprezentată în Parlamentul României de senatorul PNL Raymond Luca (care a arătat cum trebuie reprezentate interesele alegătorilor) și de deputatul UDMR Josef Koto (cel ales cu 34 de voturi).

  • Lucretia Berzintu: (20-11-2010 la 12:09)

    Aveți dreptate, domnule Petru Clej. Nu-i cunosc pe domnii parlamentari care mă reprezintă și pe mine. Dacă am scris, ”Voi avea grijă pe cine voi vota la alegerile următoare”, m-am referit la modul general… Da, îmi amintesc, eram contrariată, întrebându-mă atunci, cum e posibil să ajungă un deputat în Parlamentul României doar cu 34 de voturi!? Mi se pare că a fost cineva, câștigător, cu numai16 voturi!! De-a lungul timpului am primit pe e-mail informații politice numai de la dl. William Brânză, motiv pentru care i-am omis pe ceilalți. Îmi cer scuze, în primul rând, domnului senator Raymond Luca, și, în al doilea rând, domnului Josef Koto!

  • Petru Clej: (20-11-2010 la 12:12)

    Doamnă Berzintu, dat fiind gigantismul circumscripției electorale pe care o reprezintă domnul Luca în Senat, cred că își face treaba de minune. Domnul Josef Koto este candidatul care a intrat în parlament cu cele mai puține voturi – 34. Circumscripția sa e mult mai mică decât aceea a domnului Luca, așa că ar trebui să vă acorde mai multă atenție.

  • Raymond Luca: (23-11-2010 la 09:52)

    Pentru d-na Berzintu.

    Stimata doamna,

    Pentru a ma cunoaste mai bine, va invit sa consultati site-ul personal, in special domeniile legate de activitatea parlamentara si agenda.

    Este drept ca legea electorala a produs rezultate cel putin ciudate la prima vedere. Pe ansamblu insa, partidele care au indeplinit conditia pragului electoral sunt reprezentate in proportia voturilor exprimate.
    Sunt deja demarate diverse propuneri de modificare a legii electorale, atit de catre partidele parlamentare, de catre guvern, cit si de societatea civila. Pe 25 noiembrie va avea loc o astfel de dezbatere publica la sediul Parlamentului initiata de un ngo. Deasemenea si MAE doreste sa reactiveze un proiect mai vechi, din guvernarea trecuta, privind introducerea votului prin corespondenta, un proiect ce va suscita, sunt convins, interesul diasporei.

    Cu deosebita consideratie,
    Raymond Luca



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Decalog: ce nu înţeleg în România

Sunt câteva lucruri pe care nu le înţeleg în România. Am încercat în repetate rânduri să mă luminez, am încercat...

Închide
18.119.126.244