caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

Medalie de aur pentru dl. Sfartz Pincu

de (21-5-2015)
15 ecouri

 
Între 14 şi 16 mai 2015 a avut loc la Iaşi, România, a 7-a ediţie a Expoziţiei Europene de Creativitate şi Inovaţie EUROINVENT 2015.

Domnul Sfartz a trimis la expoziţie invenţia sa, în curs de brevetare, intitulată „Proces şi pompă pentru circulaţia sanguină”, adică, dacă înţeleg eu bine, un fel de inimă complementară artificială.

Sănătatea domniei sale nu i–a permis să fie prezent personal la Iaşi ca să dea explicaţii juriului şi celor interesaţi, drept pentru care era foarte sceptic că planşele sale demonstrative neînsoţite vor atrage atenţia.

Şi totuşi… În competiţie cu alte 400 de invenţii şi lucrări de cercetare din Europa, Asia, dar şi SUA, Brazilia şi Canada, invenţia d-lui Sfartz a primit Medalia de Aur!

Diploma_EuroInvent

Din câte înţeleg, se acordă un Mare Premiu, câte o medalie de aur, argint şi bronz, precum şi premii speciale din partea unor alte instituţii. Astfel, Comisia Internaţională a recompensat invenţia d-lui Pincu Sfartz cu o Diplomă de Excelenţă a Universităţii Tehnice din Chişinău, R. Moldova.

Iată scurta descriere a invenţiei d-lui Sfartz, extrasă din catalogul Expoziţiei EuroInvent 2015 (pg. 300):

The invention refers to a process and a pump for blood circulation in human and animal bodies, in order to create a supplementary blood supply to organs suffering from circulatory failure or requiring an increase in blood supply, in cases of a more rapid healing or even in the case of total replacement of the heart

According to the invention, the process and the pumps for blood circulation are characterized by the fact that the drive of a blood pump placed inside the body is achieved at the expense of the energy of the respiratory cycle, which in its phase of air inspiration into the lungs causes an increase of the body circumference. The reaction force required to achieve the movement which drives the blood pump is obtained with a corset placed outside the body and applied over the abdominal-thoracic area, in the place where the growth of the circumference is maximum and where under the skin will be placed the pump.

The pump has a special construction, especially destined for this drive process.

This invention eliminates the patient’s dependence on an outside source of energy, eliminating also the passing of electrical conductors or tubes through the skin when using the expansion energy of some motive fluids.

Dl. Sfartz Pincu promite că va scrie el însuşi ceva despre această invenţie ceva mai târziu, deoarece în momentul de faţă este ocupat cu dezvoltarea unei alte idei de invenţie.

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (21-5-2015 la 18:35)

    FANTASTIC! CONGRATULATII!

  • Alexandru Grosu: (21-5-2015 la 19:09)

    Printre membrii „EUROINVENT INTERNATIONAL JURY” se afla si fostul meu profesor.

    A trecut o treime din viata mea de cand am iesit pe usile Universitatii Tehnice a Moldovei si am luat avionul spre Frankfurt…

    Felicitari, domnule Sfartz. Va urez succese!!!

  • George Petrineanu: (21-5-2015 la 21:26)

    O sărbătoare! Felicitări!

  • Sfartz Pincu: (22-5-2015 la 02:16)

    Mulţumesc pentru aprecieri. Vreau să subliniez faptul că mai mult decât recunoaşterea juriului internaţional, m-a emoţionat diploma de Excelenţă a Universităţii Tehnice din Chişinău!! Parcă a fost un balsam pentru anii de copilărie foarte-foarte agitată, petrecuţi de mine în acest oraş cald – la propriu şi la figurat!

    La Chişinău am făcut prima mea „invenţie”: o suliţa cu multe cuie la un capăt-pentru furat cartofi din beciurile armatei, dar tot acolo am primit o lecţie de moralitate pe viaţă (relativă, dar reală!) de la un bandit-sadea: Abrasha(!?) de pe stradă Aziatskaia [v. aici/Red.].

    PS. Domnule Grosu, Va referiti probabil la prof. Valeriu Dorogan, membru al juriului? Diploma de excelenta este semnata de acad. Ion Bostan si secretarul Stiintific al Senatului UTC, Ion Sobor.

  • Bogdan Uleia: (22-5-2015 la 04:08)

    Sincere felicitari domnule Sfartz. Demonstrati ca un inginer adevarat ramane inginer idiferent de varsta

  • Nicolae Musat: (22-5-2015 la 07:27)

    Felicitari pentru sustinerea efortului in domeniul dificil prin implicatii si conditiile optime de functionare fiabilitate si scopul sanatatii.

  • CHARLIE: (22-5-2015 la 11:30)

    Bravo Pincu!

    Se dovedeste ca puterea creatoare a omului nu inceteaza dupa o anumita varsta! Leonardo Da Vinci inventa la batranete! Tu esti al doilea.

  • Alexandru Grosu: (22-5-2015 la 16:29)

    Exact, domnule Sfartz. M-am referit la profesorul Valeriu Dorogan.

  • Dorel Schor: (23-5-2015 la 12:44)

    Pentru inventia care va ajuta inima, felicitari… cordiale domnului Pincu Sfartz.

  • Ghita Bizonu': (24-5-2015 la 13:00)

    Felicitari!!

  • CHARLIE: (27-5-2015 la 12:41)

    PINCULE! Mieux vaut tard que jamais!

  • dr.r.neumann: (27-5-2015 la 16:39)

    Felicitari si urari de sanatate!

  • Stefan N. Maier: (30-5-2015 la 23:44)

    Un mesaj admirativ si de la mine D-le Pincu, alaturi de toti cei care ne bucuram de succesul dv. Nu exista orasel destul de mic pe lumea asta din care o minte stralucitoare sa nu fie vazuta luminand!

  • Munteanu Mircea: (3-6-2015 la 13:47)

    Felicitari!

  • Corneliu: (10-6-2015 la 09:18)

    Felicitari, respect si admiratie.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
EYROKALYPTO

În situaţia în care Grecia părăseşte zona euro, statul elen se prăbuşeşte din imposibilitatea administrării ţării şi a exercitării funcţiilor...

Închide
3.229.123.80