caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cai Spre Noi Insine



 

O după amiază în America

de (4-7-2017)


4 iulie reprezintă  cea mai importantă zi pentru poporul american. În ciuda controverselor, și a climatului potrivnic steagului cu cincizeci de stele, oamenii ce trăiesc aici se bucură de o conviețuire multiculturală aducătoare de diversitate, precum florile felurite pe câmp.

Am participat la o ședință periodică într-un restaurant din Virginia. Directorul restaurantului Alvaro Quiroga organizează la fiecare început de luna o întâlnire cu toți angajații și prezintă noile mâncăruri, băuturi. Alvaro,originar din Bolivia a ajuns de copil în S.U.A. A absolvit cursurile unei facultăți de științe economice și comerț, lucrează în domeniul restaurantelor de peste două decenii.

Se aduc mâncărurile și sunt prezentate ingredientele, și se trece la degustat, la un festin urmat de impresii, de comentarii într-un cenaclu culinar.


Urmează o degustare de romuri, de vin și binenteles de deserturi.

Întregul personal de lucru înglobează imigranți veniți din Somalia, Salvador, Peru, Honduras, Ucraina, România, Republica Moldova, Italia, Serbia, India ș.a.

Domnește ambianța familială și se leagă o prietenie bazată pe bucuria de a nu fi singuri, de a găsi un început de viață în libertate.

Locul de muncă devine o a doua casă, și aceasta datorită unui grup de manageri dedicați nu numai primirii unui salariu, ci și valorilor umane.

Departe de focurile de artificii, de parada militară, America își întregește mereu națiunea cu noi și noi imigranți din toată lumea.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
America

"I feel the need to share with you the beauty that I see / In this land we call America...

Închide
44.197.251.102