• ACUM.TV
  • Ianuarie 2016
  • Un săpun parfumat de import de Dorel Schor
    Joia trecută vecina mea de palier a făcut cumpărături importante la un magazin universal. Printre altele zece săpunuri parfumate, de import. Ajunsă acasă constată cu stupoare că în pachet avea nu zece ci… unsprezece săpunuri parfumate, de import.…continuare (31-1-2016 – Umor)
  • Timp liber (ziceri) de Dorel Schor
    Nu orice previziune e adevărată, dar parcă poţi să ştii? // Când eşti prins cu mâţa-n sac, nu da vina pe sac. Şi nici pe mâţă… // Trecutul, ca şi viitorul, e imprevizibil. // Bunul simţ e aşa de delicat, încât se retrage discret şi dispare…. (29-1-2016 – Umor)
  • Lucia Olaru Nenati: o scriitoare puternic implicată în prezent de Ileana Costea
    Lucia Olaru Nenati este un om de cultură renascentist care pentru mine întruchipează creatorul cu o dublă pasiune: cultură-conştiinţă şi cu multiple talente. Gama de activităţi a L.O.N. a fost de-a lungul anilor şi continuă să fie extrem de largă: de la poezie, cărţi pentru copii, eseuri, proză, critică şi istorie literară, la conferinţe publice şi canto, dar şi până la conducerea unui muzeu şi a unor teatre… (28-1-2016 – Ei vor face o diferenta)
  • Tânăr, În Utopia Magna (19) – Pregătiri pentru trecerea frontierei. O altă lume de Nicolae Gogoneaţă
    A sosit şi momentul, impresionant pentru noi, al trecerii podului care marca graniţa de Est, apoi formalităţile de frontieră şi de vamă, cu inevitabilul control riguros al bagajelor. Iată-ne acum într-o ţară în care limba oficială este rusa; numai muncitorii care trebăluiau pe la vagoane schimbau între ei vorbe într-o românească având accent moldovenesc… (25-1-2016 – Marturii)
  • Micul bucătar-şef de Editori ACUM
    Micul bucătar-şef (24-1-2016 – TV.ACUM)
  • Tartă de somon de Florin Predescu
    O tartă de inspiraţie franceză. Retetă clasică. (24-1-2016 – Gastronomie si Stil)
  • Cârnaţii noştri cei de toate zilele de Florin Predescu
    Un fragment dintr-un nou capitol al viitoarei cărţi despre mâncăruri… Invitaţie la masă. (23-1-2016 – Gastronomie si Stil)
  • Mireasma cuvintelor de Florin Predescu
    Poeme şi întâmplări nu fac decât să comită o minunată gradină de emoţii, de miresme. (22-1-2016 – Libris)
  • Dulce-i răzbunarea! de Dorel Schor
    „Am un serviciu foarte bun, sunt apreciat de şefi, mi se plătesc prime, telefon, literatură, deplasări, ore suplimentare, nu pot să mă plâng…” – Bravo! îi spun politicos. Dar sunt convins că ascunde şi o nemulţumire pentru că arată palid, a încărunţit pe ici pe colo, deşi e un bărbat tânăr… (19-1-2016 – Umor)
  • Margarina (ziceri) de Dorel Schor
    Imposibilul e contemporan cu mulţi dintre noi. // Pe câte unul îl uită Dumnezeu. La vârsta Lui e explicabil. // Iubirile neîmplinite le ţinem minte. Pe celelalte le uităm pentru că ne căsătorim. // Modestia o ai, nu o strigi. (19-1-2016 – Umor)
  • Totul este posibil!!! de Editori ACUM
    Totul este posibil!!! (17-1-2016 – TV.ACUM)
  • Doamna de Fier şi Doctorul de Editori ACUM
    Doamna de Fier şi Doctorul (13-1-2016 – TV.ACUM)
  • Culturală de Dorel Schor
    Ascultă, amice… Ai două minute la dispoziţie? Vreau să-ţi relatez un caz din lumea teatrului, a artiştilor. Nu dau nume, că nu asta contează, e vorba de un cunoscut al meu care, ţine-te bine, a divorţat de trei ori. Ce zici de asta? Că-i o performanţă?… (12-1-2016 – Umor)
  • Ciuperci #2 (ziceri) de Dorel Schor
    A vrut să se retragă în sinea lui, dar nu a mai avut loc. // Politician e unul care strigă. Diplomat e unul care tace… // Un exemplu pentru o sitaţie fără ieşire? Constipaţia. // Perlele adevărate nu sunt de cultură… (5-1-2016 – )
  • Revelion de Adriana Moscicki
    tapiserii cu pleoape grele de lînă, săruturi roşii / de aţă mîini moi adormite în ramă / cum alergăm prin galerii chipuri rînjite în fugă / alai cu tobe şi fluier… (3-1-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Legea Dării în plată, anticapitalismul şi populismul electoral de Victor Manta
    Subiectul acestui articol este proiectul de lege cu numele ciudat de Darea în plată, care îi permite unui creditor al unei bănci cu un credit garantat cu ipotecă să-i predea băncii imobilul său ipotecat, din proprie iniţiativă şi fără nici o verificare prealabilă, fiind astfel eliberat de orice datorii ulterioare… (30-1-2016 – Romania)
  • Noile Periferii ale NATO şi UE (2008, republicare) de Nicolae Filipescu
    În urmă prăbuşirii comunismului, liderii politici din Statele Unite şi din Europa Occidentală au fost obligaţi să elaboreze o nouă strategie faţă de ţările din Europa Est-centrală şi faţă de republicile independente desprinse din fosta Uniune Sovietică. Ideea expansiunii alianţei militare NATO şi a Uniunii Europene în spaţiul fost-comunist a provocat dispute înverşunate… (24-1-2016 – )
  • Publicabil/nepublicabil (despre Mein Kampf) de Traian Ungureanu
    După o absenţă de exact 70 de ani, publicul german are la dispoziţie un volum dinamită – întruparea interdicţiei supreme. Nici mai mult nici mai puţin decît Mein Kampf, cartea în care Adolf Hitler şi-a adunat ideile, amintirile şi proiectele. În ultimii 70 de ani, cartea n-a mai fost publicată. Deţinătorul drepturilor legale, landul Bavaria, a refuzat să o facă, fireşte sub presiunea implicaţiilor morale pe care o astfel de decizie le implică… (21-1-2016 – Polemica)
  • R. Moldova: Vor înţelege moldovenii ce li se întâmplă? de Vitalie Ciobanu
    Există în acest moment în Moldova o aprigă dezbatere pe scena politică, în media, pe reţelele de socializare în jurul dilemei: ce ar fi de preferat, un guvern controlat de oligarhie, mai exact de singurul oligarh care a mai rămas, Vlad Plahotniuc, dar care ne promite că va menţine vectorul european, sau alegerile anticipate cu un rezultat favorabil partidelor pro-ruseşti?… (21-1-2016 – Republica Moldova)
  • Familii formate din persoane de acelaşi sex în România de astăzi de Victor Manta
    Presa informează: „ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului a făcut un apel vineri, în timpul Slujbei de Crăciun, pentru strângerea de semnături care să aibă ca efect modificarea Constituției. Mitropolitul vrea ca principala lege din România să specifice clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie…” (12-1-2016 – Polemica)
  • Politician sau tehnocrat? de Pincu Sfartz
    Ce poate face un politician şi nu poate face un tehnocrat? Această întrebare mi-am pus-o cu mult timp înainte de a conştientiza care este situaţia politicii interne de azi, cu o Românie aflată intr-o „ceaţă” politică densă, creată de o corupţie întrepătrunsă organic în toate sferele de activitate publică… (3-1-2016 – Polemica)
  • Esenţa statului (The Nature of Government) de Ayn Rand
    Statul este o instituţie care deţine autoritatea exclusivă de a impune anumite reguli de conduită socială în interiorul unei arii geografice determinate. Are omul nevoie de o asemenea instituţie? La ce ar servi ea?… (2-1-2016 – Repere carteziene)
  •  
    18.116.49.143