caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Arta vizuală feminină

de (23-12-2013)

 
Privesc o selecţie de creaţii plastice remarcabile ale unor pictori care s-au distins prin sensibilitate şi creativitate. Comun este faptul că aceşti pictori sînt femei. Amănunt care vine să explice o mai subtilă abilitate, observarea naturii în context emoţional, combinaţia de idilism în culoarea pură, un plus de lirism şi de poezie. Descoperim la ele, cu uşurinţă, energie, invenţie şi o tehnică foarte bună.

Alma Redlinger

Alma Redlinger

Alma Redlinger se identifica cu avangardă artistică care a revoluţionat pictura în România interbelică. De mult apreciată în ţară şi peste hotare pentru stilul ei care se refuză canoanelor academismului, pictoriţă îmbină elementele compoziţiei, realizînd pe nesimţite o sinteză lirică şi raţională, folosind culorile pure şi calde.

Liliana Saxone Horodi

Liliana Saxone Horodi

În pînzele Lianei Saxone-Horodi sesizăm în primul rînd vigoarea liniei, compoziţia clară, dar şi acordurile cromatice deosebite. Temperamentul artistei capătă gravitate, tonurile delicateţe, desenul echilibru. Pînă şi cel mai neavizat privitor va constata pasiunea şi spiritul iscoditor al pictoriţei în relaţia ei cu lumea înconjurătoare.

Miriam Cojocaru

Miriam Cojocaru

Ne-am obişnuit să descoperim în pictură lui Miriam Cojocaru o atenţie deosebită acordată construcţiei stilizate a formelor, într-o originală viziune decorativă. Artista vede întotdeauna, în spatele lucrurilor şi personajelor, suflete şi istorii, conflicte emoţionale într-o interpretare proprie care face loc dualităţii între idee şi imagine.

Silvia Ghinsberg

Silvia Ghinsberg

Aventura căutării unor noi drumuri şi metode de exprimare plastică se relevă în lucrările Siviei Ghinsberg, la care echilibrul între abstracţie şi imaginaţie, între substanţă şi realitate, între vis şi concret se aşează că într-o ecuaţie plastică. Termenii de fluiditate, mişcare, emoţie şi ritm devin elemente combinate care emit vitalitate.

Orna Ben Shoshan

Orna Ben Shoshan

Stilul unic al Ornei Ben Shoshan este o împletire de realism, simbolism şi suprarealism într-o interpretare absolut originală. Pictoriţă se eliberează de codurile existente, propunîndu-ne metafore şi alegorii, într-o manieră destinsă, chiar umoristică, dar plină de înţelepciune. Efortul neobosit de a servi ideea transfigurează o sublimă experienţă.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Potenţial (ziceri)

Cine face şi desface, tot timpul are ce face... // Norocul lui că-i nesimţit, că-i spuneam vreo două să-l usture!...

Închide
3.149.230.44