caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cai Spre Noi Insine



 

Un tânăr de 80 de ani

de (10-4-2013)
10 ecouri

Doar o scurtă notă de felicitare pentru unul dintre cei mai prolifici colaboratori din ultima vreme ai revistei ACUM, în semn de apreciere.
Domnul Pincu Sfartz împlineşte astăzi 80 de ani. Dânsul nu va fi omagiat în România pentru ceea ce a făcut o viaţă, nu va primi un Oscar pentru cariera sa şi nici un „Life Time Achievement Award” cum va primi în câteva săptămâni o apropiată cunoştinţă în cadrul unei gale de amploare, în New York.
România îşi priveşte cu ură pensionarii, ca pe o cauză a prăpastiei deasupra căreia se zvârcoleşte sau ca pe o nedorită sarcină socială. Nu toţi cei care se află azi la vârsta senectuţii au vreo vină, chiar dacă pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele au învăţat, forţat, limba rusă. Nu toţi au fost turnători şi chiar şi mai puţini au înţeles parsivismul egalitarist comunist.
Revista ACUM îl salută pe Pincu Sfartz, un spirit viu care a reuşit să supravieţuiască, să devină mai bun, să salveze mărturii preţioase şi unice ale timpului vieţii sale şi să ni le ofere aici, acum, în scris.
La Mulţi Ani, Domnule Pincu!

Ecouri

  • Rodica Grindea: (11-4-2013 la 04:08)

    Mulți ani cu sănătate și fericire, tinere colega într-ale scrisului, să te bucuri de viață, cum se urează în religia noastră, „ad mea ve’esrim” („până la 120″), ba chiar cu drept de prelungire!

  • George PETRINEANU: (11-4-2013 la 05:16)

    Domnul Pincu merita omagiat in mod suplimentar (pe lînga împlinirea unei vîrste) pentru ca este asa cum este: moderat si obiectiv în opinii, modest si realist, fara sa se lase influentat de greutatile prin care a trecut, cu o viziune integralista asupra tehnicii si bun control asupra disciplinelor umaniste (de exemplu prin felul cum îsi scrie povestirile).

    Mai adaug flexibilitatea si folosirea fara rezerve dar cu discernamînt a noului. Faptul ca stapîneste si limba rusa e fara discutie o forta suplimentara. Întîmplator e pensionar dar sunt sigur ca si-ar putea aduce contributia ca angajat într-o întreprindere moderna. Ceeace de fapt si face contribuind cu articole in ACUM.

    Cam asta as avea sa-i reprosez.
    La multi ani!

  • Tania Iancu: (11-4-2013 la 06:06)

    La mulți ani și multă sănătate! Aștept de fiecare dată articolele dvs. Întotdeauna aveți ceva interesant de spus, de povestit, de atenționat, de pus pe gânduri… Să rămâneți la fel de tânăr și dispus să ne împărtășiți din excepționala dvs. experiență de viață!

  • Alexandru Leibovici: (11-4-2013 la 06:09)

    Eu îl văd pe domnul Sfartz ca un talent tehnic extraordinar, ca o perlă rară, o pepită (самородок), o minte vie, căutătoare, iscoditoare cum sunt puţine.

  • victor sonea: (11-4-2013 la 07:07)

    La Multi Ani, domnule Pincu, la cei 80 de ani impliniti! Nu stiu ce energie aveați pe cand erați „activ”, dar observ ca acum îi depășiți pe mulți în agerimea minții și în viteza reacției. Dar mai ales, ca percepeți lucrurile corect și cu simțul umorului.

    E o plăcere să citesc memoriile și comentariile D-voastră. Cu urări de bine și deosebită simpatie,

    Victor Sonea

  • CHARLIE: (12-4-2013 la 08:18)

    La Multi Ani Pincule dela unul mai in varsta decat tine si care a invatat foarte putin limba rusa. Dar in schimb aud ruseste toata ziua caci au venit multi rusi inSUA

  • Sfartz Pincu: (12-4-2013 la 08:56)

    Mulţumesc din suflet tuturor. Mă simt emoţionat până la lacrimi de aprecierile Domniilor Voastre, care mă onorează prin cuvintele frumoase, mai mult decât o decoraţie sau alt gen de tinichea simbolistă.

    Sunt perfect conştient că sunt un fel de intrus printre talentele artistice indiscutabile ale personalităţilor Domniilor Voastre, reţinând pentru mine doar apanajul că am fost şi poate încă mai sunt, un acceptabil specialist într-ale tehnicii.

    Să Va dea Dumnezeu Sănătate, dar e mai bine să aveţi singuri grijă de ea !!

  • Sorin Paliga: (12-4-2013 la 14:23)

    Frumoasă vîrstă… la mulți ani.

  • Christina Vlad: (14-4-2013 la 15:42)

    Ad multos annos !

  • Anton Constantinescu: (14-4-2013 la 17:25)

    Domnule Pincu Schwartz, la multi ani!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Margaret Thatcher despre socialism (ultima cuvâtare, 22 nov. 1990)

Margaret Thatcher despre socialism (ultima cuvâtare, 22 nov. 1990)

Închide
3.144.212.145