caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM 

„Puttin’ on the Ritz”

de (11-7-2012)
1 ecou

Ecouri

 • Alexandru Leibovici: (11-7-2012 la 17:19)

  Muzica şi textul sunt de Irving Berlin, care a compus multe alte cântece foarte populare în SUA. Acesta este din 1929.

  Sensul expresiei „Puttin’ on the Ritz” este explicat aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Puttin_on_the_ritz :

  The title derives from the slang expression „putting on the Ritz,” meaning to dress very fashionably. The expression was inspired by the swanky [şic] Ritz Hotel… The original version of Berlin’s song included references to the then-popular fad of flashily-dressed but poor black Harlemites parading up and down Lenox Avenue

  „Puttin’ on the Ritz” este celebru şi există multe interpretări – v. pe YouTube. Foarte recentă este o punere în scenă sub formă de flash mob la Moscova, în februarie 2012: http://www.youtube.com/embed/KgoapkOo4vg Este foarte profesional realizat, dar … este un clip electoral pentru candidatul V. Putin la preşedenţia Rusiei pentru alegerile din 4 martie. Aşa se explică luxul realizării, cu patru camere, din care una pe o macara (!), cu elevi de la şcoli de balet, soldaţi, limuzină, „mireasă” cu blănuri scumpe, măturători în costume cu portocaliu fosforescent, etc.

  Publicitatea electorală se bazează pe echvocarea „Puttin'” şi „Putin”. Interpreţii cântecului sunt, după accent, ruşi, iar la sfârşit „mireasa” şi corul spun „Путин молодец”, „Putin maladietz”, adica „Putin e grozav”. Clipul a provocat scandal din cauza budgetului şi pentru că interpreţii-dansatori nici n-au ştiut că participă la un clip electoral…Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Guvernul Cameron in deruta din cauza reformei Camerei Lorzilor

Guvernul de coaliție din Marea Britanie a fost nevoit sa amâne un vot esențial la dezbaterea în Camera Comunelor a...

Închide
100.28.2.72