caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Insemnari pe un Iphone. Flori peste parole abjecte

de (8-7-2012)

Limbajul politicienilor nostri ne prevestec o campanie rusinoasa, un referendum murdar, de ambele parti. Disputele dintre liderii romani ne injosesc si mai mult. Sa nu mai vorbim de costul referendumului de 95 milioane de lei.
O prietena buna imi scrie din Canada:
– Pe aici toti romanii…vacanta..camping, barbeque, who cares about Basescu?
De aceasta data ma retrag in gradina sa plantez flori, arbori. Intreg regnul vegetal ne aminteste ca viata are un alt loc de intalnire cu sublimul.
Politicienii, in fala lor se autointituleaza romani. Alti romani de altadata, de prin povestile lui Ispirescu mai lasau in urma lor un nuc, un rand de vita-de-vie si curatau fantanile. Nu purtau costume Armani, intelegeau ca modelarea pamantului si nu smenurile ordinare sunt cheia succesului. Astazi s-au pierdut soiuri, gusturi de fructe, legume : pepenii de Dabuleni, ceapa de Turda, strugurii de Dragasani etc. Ne place sa ne credem neam de agricultori din vremea lui Burebista, iar aprozarele sunt depozite turcesti.
In urma cu ani, in Florida, am sadit orhidee, tot felul de flori tropicale, un portocal.

N-au dansat decat o vara

Le priveam zilnic asa cum privesti copiii de cand se nasc si pana devin si ei la randul lor parinti.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Înţelegerea operei de artă

Numeroase opere rămân total neînţelese marelui public pentru faptul că, aparent, nu-i trezesc acestuia nici o emoţie estetică, consecinţă a...

Închide
18.216.233.58