caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Însemnări pe un Iphone. Nostalgie de vară

de (24-6-2012)

Pe timpul verii, in urma cu multi ani ieseam si noi cu parintii la gratar pe valea unui parau numit Sevis.
Ne deplasam cu tramvaiul pana la Fabrica de covoare , ca apoi pe drumul catre Cisnadioara o luam pe jos incarcati cu sarsanalele pline de paine, slanina, carne, ceapa, cam cu ce avea fiecare prin casa.
Era singura zi libera pentru muncitorii de atunci, in comunism.

Adriana , Liliana , Doinita si alti veri si copii ne harjoneam in apa paraului, ne balaceam sub soarele verii copilariei.

Nu aveam Iphone si nici Nintendo. Cunosteam ierburile, cunosteam ciupercile cele bune de mancat si le puneam pe gratar umplute cu branza de burduf, cu slanina. Beam si noi vin indoit cu apa minerala. Unchiu’ Stanga avea radiou portativ si aparat de fotografiat. Ne mai certam noi cu parintii, caci lor le placeau Invartitele si Doinele, noua formatia Mondial.

Daca ne e dor de tara, ne e dor de acei parinti, matusi si unchi simpli, saraci, muncind din greu pentru familie. Abia asteptam duminica de vara sa iesim la Sevis. Abia asteptam sa se coaca ciresele. Pe atunci timpul nu avea limite decat in soare, apa peste pietre ca joc de cristaluri sunatoare.

Incep sa treaca in nefiinta pe rand cei dragi. Ei raman in amintirile noastre, soldati de terracota impietriti in dragoste fara tarm.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Iată vine Soarele- Furtuni solare fără precedent în 2013. Suntem Pregătiţi?

Se ştie că Soarele nostru are o activitatea ciclică, perioade de linişte alternând cu erupţii solare violente, una la fiecare...

Închide
3.15.193.45