caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Impresii de calatorie



 

Bath – perla romano-georgiană a Angliei

de (26-2-2012)

Situat la circa 150 km vest de Londra, Bath este situat pe râul Avon și e cunoscut pentru vestigiile sale romane și construcțiile din piatră

Băile romane, care datează din jurul anului 60 după Hristos, sunt principala atracție turistică. Bazinul principal este înconjurat de statui al liderilor romani, de la Iulius Cezar la Constantin Cel Mare.

Bazinele sunt alimentate cu apă caldă din izvoare subterane.

Abația din Bath este construită pe locul unde în 676 a fost fondat un schit de maici.

Mănăstirea a fost înlocuită de o catedrală după cucerirea normandă a Angliei în 1066, distrusă în 1539 pe timpul reformei anglicane și a persecuției catolicilor și reconstruită în 1611.

Royal Crescent - semiluna regală - este un exemplu strălucit al arhitecturii georgiene - numită după regii Angliei între 1714 și 1830. Este un șir de 30 de case, construite de arhitectul John Wood cel tânăr și care s-au păstrat în forma originală. și

Situat pe dealurile din comitatul Somerset, Bath este construit din case de piatră calcaroasă, de la carierele Combe Down și Bathampton Down, care-i dau acest aspect cu totul deosebit. Orașul a fost desemnat obiectiv al Patrimoniului Mondial în 1987.

Pe malul râului Avon se află The Recreation Ground (sau Rec, cum îl alintă localnicii), terenul echipei de rugby Bath. Echipa a dominat rugby-ul de club din Anglia în a doua jumătate a anilor '80 și în prima jumătate a anilor '90.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Veronica cine? sau cum șantajează Ghimpu AIE

Cum am menţionat în articolul Ghimpu renunţă la AIE?! şi în AIE – ostatica lui Ghimpu…, liberalii şantajează coaliţia de...

Închide
18.225.209.95