caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Primele condamnări pentru incitare la ură homofobă în Marea Britanie

de (22-1-2012)
1 ecou

Trei bărbați musulmani au fost găsiți vinovați de incitare la ură homofobă, primele cazuri de acest fel de la introducerea acestei infracțiuni în legea penală din Anglia și Țara Galilor în 2010.

Ihjaz Ali, Kabir Ahmed și Razwan Javed au fost găsiți vinovați de un juriu și urmează să fie condamnați pe 10 februarie de către Curtea Coroanei din localitatea Derby, din centrul Angliei.

Cei trei s-au făcut vinovați de o campanie de distribuire de manifeste anti-homosexualitate intitulate “Pedeapsă cu Moartea?” la o moschee și prin cutii poștale. Manifestul înfățișa un manechin spânzurat și avea tipărite citate din Koran.

De altfel , cei trei infractori homofobi au invocat în timpul procesului în apărarea lor textele islamice  care interzic relațiile homosexuale.

Dar juriul care a audiat și mai mulți martori ai procuraturii care s-au declarat intimidați de această campanie a respins apărarea celor trei, valabilă poate într-o teocrație islamică, nu și într-un stat laic precum Marea Britanie unde legile au precedență față de textele religioase.

Judecătorul de la Curtea Coroanei de la Derby urmează să-i  condamne pe cei trei, după ce va primi rapoarte întocmite de serviciul de probațiune pe baza intervievării infractorilor homofobi. Pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru astfel de infracțiuni este de șapte ani închisoare.

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (23-1-2012 la 23:32)

    Ahmedinajad(sp?), a declarat intr-un interview ca Iranul nu are homosexuali. Acesti trei musulmani vor acelasi lucru pentru Anglia.
    „Big Baba” ii asteapta pe toti trei sa vina la puscarie. 🙂



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De unde bani pentru referendum?!

Coaliția de guvernare (Alianța pentru Integrare Europeană - AIE) elaborează în grabă textul proiectului pentru modificarea Constituţiei. Repeziciunea cu care...

Închide
3.14.141.228