caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul



 

Premiera documentarului “Aripi de foc” la TIFF

de (13-6-2011)

Cluj, 13 iunie 2011. Vineri, 10 iunie, la Cinema Arta din Cluj, în prezența doamnei Dana Deac, a maestrului Radu Gabrea, a echipei de filmare și a actorilor principali, a avut loc premiera documentarului “Aripi de foc”, realizat de tânărul regizor Tedy Necula.

Tedy Necula (stanga) Radu Gabrea la premiera Aripi de foc

Acum 9 ani l-am descoperit și l-am distribuit pe Tedy Necula în filmul “Noro”. Sunt bucuros ca i-am deschis și încurajat pasiunea pentru film. Cred că urmărim debutul unui viitor mare cineast”, a declarat Radu Gabrea.

„Aripi de Foc” spune povestea primului spectacol de dans comunitar din România, “Pasărea de foc”, organizat de asociația “Jungen Rumänen eine Chance!” și reprezentat în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” (ediția 2009), la București, pe scena Teatrului Național, și la Sibiu. Tedy Necula și echipa lui au urmărit pas cu pas acest proiect fără precedent. Sub îndrumarea coregrafilor de renume internațional Josef Eder (Germania) și Royston Maldoom (Marea Britanie), 100 de tineri cu vârste între 11 şi 22 de ani, provenind din medii sociale diverse (orfani, copii ai străzii, copii din familii înstărite, persoane cu deficienţe de auz sau locomotorii), tineri care nu se cunoșteau, nu aveau experienţă în arta dansului, nici calităţi fizice deosebite, au devenit o trupă de dans contemporan care a ridicat în picioare aproape 2000 de spectatori.

Echipa documentarului Aripi de foc la premiera

Tedy a reușit să îi urmărească pe tinerii dansatori cu discreție și a realizat un film care pătrunde spiritul dansului comunitar cu sensibilitate, creativitate și inteligență. Este un film puternic și sper să fie un pas înainte pentru acest fenomen în România” a transmis, prin intermediul doamnei Dana Deac, Monique Gruber, președintele asociației “Jungen Rumänen eine Chance!” și inițiatoarea proiectului “Pasărea de foc”.

“Am reușit ceea ce am sperat împreună cu întreaga echipă: să inspirăm o nouă perspectivă asupra vieții celor care vor vedea filmul. Documentarul a avut un real succes, atât pentru noi, producătorii, cât și pentru asociația “Jungen Rumänen eine Chance!”, beneficiarul direct al acestei producții. Filmmaking Romania rămâne deschisa tuturor organizațiilor care doresc să promoveze un proiect deosebit, printr-un film aparte, care să poarte mesajul mai departe, către un public mult mai larg, prin intermediul cinematografului și al televiziunii”, a declarat regizorul Tedy Necula.

Ana Vereș și Constantin Cimpoeru, deținătorii rolurilor principale în spectacol (Pasărea de foc și Prințul) și protagoniștii centrali ai filmului, amândoi elevi în clasa a XII-a la Sibiu, au fost prezenți, alături de Tedy și echipa sa, la premieră. “Deși suntem în mijlocul probelor pentru bacalaureat, ne-am organizat în așa fel încât să fim prezenți. Nu am fi ratat această premieră. “Pasărea de foc” și filmul lui Tedy înseamnă foarte mult pentru noi.

“Aripi de foc” este povestea adevărată a unor oameni care au redefinit imposibilul. Oameni care au dansat fără să poată auzi muzica, oameni care au ajuns, din stradă, pe una din cele mai prestigioase scene ale țării, oameni care au trecut peste limite fizice, prejudecăți și s-au redescoperit prin dans.

Ritmat de mărturiile coregrafilor, ale participanților și voluntarilor veniți din toată Europa pentru a sprijini proiectul, de scene emoționante de la repetiții și din spectacol, documentarul “Aripi de foc” impresionează prin autenticitate și talent narativ.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici.

Pentru mai multe informații:

Tedy Necula, 0733 747 588, office@filmmaking.ro

Ada Lungu, 0720 361 628, ada.lungu@ifmagic.ro

http://filmmaking.ro www.pasareadefoc.ro

***

Tedy Necula a intrat în lumea filmului la 13 ani, ca deținător al rolului principal din filmul “Noro”, în regia lui Radu Gabrea.

Palmares–ul său regizoral cuprinde deja două documentare de lung metraj, spoturi sociale pentru ONG-uri (Young Goldfish, Junior-Oul, Fundația Licinium, Asociația Națională a Bolilor Rare, CROS), scurtmetraje și clipuri video.

Este producător Filmmaking Romania, speaker motivațional și trainer în comunicare socială și realizare de film.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mircea Iorgulescu

Mircea Iorgulescu, pentru mine, e un exemplu clasic de inteligenţă orgolioasă, excesiv încrezătoare în spectacolul propriilor performanţe şi lipsită de...

Închide
18.116.85.72