caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

România de la televizor

de (16-1-2011)

Romania de la televizor nu seamana cu Romania asa cum o stim unii dintre noi.Romania de la televizor este luata de buna de cei ce nu vor sa afle cu proprii ochi   aceasta tara si prefera sa o vada  prin ochii altora.

Aici in aceasta categorie   a celor ce vad Romanai numai la televizor intra marea masa a “proletarilor”-pensionari sau fara de lucru  si in asteptarea pensiei, inca tineri, apti de munca si care impanzesc tara de la un capat la altul.

Ca sa-si asigure rating-ul televiziunile (pacatoase ?)  folosesc tot armamentul din dotare, de la manipulare la prezentare deformata si trunchiata a unor stiri, la impunerea  altora nesemnificative drept stiri care sa sparga casa si ecranul.

In spatele  fatucilor si baietilor  tunsi rasi si frezati de la televizor,neparat   toti sub treizeci de ani ca sa fie mai usor de manipulat se afla sacali,profesionistii care fac si desfac aceasta Romanie pentru  uzul  televizoristilor.

Actiunea lor este nociva dar cine-i poate opri.

Audienta sa fie si-n rest  nu avem probleme.

Romania din afara televizorului este  cu bune si rele cu  cenusiul acestei perioade dar si cu  multi care-si duc viata   onest. Nu putem vorbi, asa cum ne tot invata televiziunile, de o Romanie total sumbra dupa cum nu putem vorbi nici de o Romanie ce exalta  si duduie de viata.

Romania aceasta nu este insa  balci! Nici lada cu scursori a Balcanilor! Asa cum vreau sa convinga si reusesc   cei ce manipuleaza din spatele camerelor televiziunii.Mai toti acestia sunt specialisti in psihologia multimilor (l-au invatat pe de rost pe Gustave Le Bon)!

Nu pot decat sa rog pe toti cei interesati, sa descopere Romania cu ochii si mintea lor.Si apoi sa judece.Este un exercitiu mai greu,recunosc,dar util si bun.Vor avea surprize. Zvonistica bine calculata a acestor televiziuni da impresia multora unei Romanii scapate de sub control.

Zilnic media nu se sfieste sa ne  spuna  ca  a mai avut loc un viol,o spargere sau un omor!.Astea sunt subiectele de baza ale unei parti a mediei si de aici din aceste cazuri izolate care trebuiesc urgent tratate de justitie si politie si nu de presa-in principal-se naste imaginea unei tari fara control. Se petrec zilnic(sau aproape) arestari sau puneri sub acuzare intr-un spectru care   zboara de la oameni din justitie la politisti la mafioti sau pur si simplu delicventi.Asta nu inseamna ca toata Roamnai este de blamat.

Las la o parte circul televizat al politicienilor.Succesul si rating-ul televiziunii este asigurat.Vezi episodul C.V.Tudor si  executorul judecatoresc.Ca sa curm scurt orice carcoteala spun ca in acel episod a vorbit mult numai o parte.Cealalta parte ce  reprezenta statul nu a fost intrebata de junii reporteri nimic. Nu facea rating!

Cineva imi povestea ca si-a perecut Revelionul la Paris-orasul lumina!

Omul este tanar nu avea bani de dat pe restaurante si mese  simandicoase asa ca a vrut sa vada cum arata Parisul in noaptea dintre ani. O mizerie de neinchpuit,pe langa multimea  civilizata care  destupa sticla de sampanie,  hoarde de  insi  aciuiti  sub podurile Senei si pe bulevardele centrale, “colonii” intregi  beti sau drogati si pana la urma un pericol public. Acest “colonii” nu tineau paginile ziarelor si televiziunilor.

Bucurestiul,imi mai spunea tanarul, este parfum pe langa Paris.

Se referea la lumea  vazuta pe strazi si nu la cea eleganta care bate localurile sic! Si totusi,repeta acelasi, Franta si Parisul  luate  in intreg  sunt si  altfel decat acele colonii de  emigranti sau nefericiti ai sortii.

La noi  aceasta imagine a “colonistilor” ar fi tinut primul ecran sau prima pagina zile,luni ,ani pana cand lumea  de buna credinta si-ar fi facut cruce si  ar fi   cautat  primul tren,avion sau masina  catre alte zari.

Romania de la televizor este falsa. O Romanie adevarata  o(mai) regasiti  uneori intr-o anume parte a presei si  pe on-line(dar  deocamdata mijloacele tehnice impiedica accesul  tuturor la  aceasta “tehnica” de informare!)

Romania adevarata cu bune si rele,o Romanie repet normala ca si alte tari si cu nimic mai rea  o gasim in afara televizorului!

Articolul a fost preluat cu acordul autorului de pe http://ioanavram.wordpress.com/2011/01/12/romania-de-la-televizor/

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Povara numelui terminat în escu

De la mirajul Schengen al romanilor si pana la ospitalitatea occidentalilor vis-a-vis de libera circulatie "e o cale atat de...

Închide
54.82.44.149