caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Savoir Vivre



 

Lumini de noiembrie

de (31-10-2010)
2 ecouri

La Cluj toamna străluceşte în nuanţe de galben, de arămiu şi ruginiu, de parcă lumina soarelui scăpătat s-ar fi adunat în potirele crizantemelor şi gutuilor, în bostanii burtoşi, în frunzele încă aninate de crengi sau deja aşternute pe aleile Parcului Mare. Grădina Botanică e incandescentă.

Toamna se mistuie în făclii roşii, vişinii şi violete. Ultimii trandafiri sunt albi ca nişte lumânări neaprinse. Octombrie se îngână cu noiembrie şi lumina copilăriei se reaprinde în pântecele bostanilor decupaţi cu ochi uimiţi şi zâmbet poznaş. Razele soarelui ostenit se răsfrâng în cioburile de oglindă încastrate în inimioarele de  turtă dulce, de pe tarabele înşirate la poarta Cimitirului Central. Lumânările licăresc pe mormintele împodobite cu noiane de flori, de Luminaţie. Lumina de noiembrie se strecoară prin zăbrelele genelor umplând sufletul cu vinul nostalgiei.

Ecouri

  • Cristina Dobrin: (1-11-2010 la 15:00)

    Anual, la 1 noiembrie, mergeam la cimitir, de Ziua Mortilor. Acopeream marmura rece a mormintelor celor dusi de langa noi, cu frunze de feriga, crizanteme colorate. Lumanarile ardeau in liniste flacara amintirilor. Cimitirul era ca un furnicar. In aerul racoros al toamnei, vii si dusi, pentru o clipa, ne reintilneam.

    Astazi, doar gandul ma duce acolo, la marginea mormantului parintilor mei.Lumina imi arde in suflet.

  • Razvan S: (18-11-2010 la 16:24)

    E o diferenta mare intre cei care pot si stiu sa minuiasca cuvinte si cei care doar incearca cu multa stradanie si bunavointa. E exact diferenta dintre textul sensibil al articolului si cel al ecoului de mai sus, care seamana cu amintirile scrise pe fundele pe care le purtau fetele la sfirsitul clasei a 8-a; afectate fara continut.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Deschide Virgile!

„Nu deschide uşa! Îmi zici. Ieşi pe fereastră, prin tavan, pe unde-ţi trece prin gând! Nineta stă cu ochiul lipit...

Închide
3.147.89.85