caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Moda feminină

de (24-4-2017)

 
Boris Israelovici şi Fernando sunt astăzi oaspeţii mei. Stăm de vorbă la o ceaşcă de cafea şi un păhărel de coniac şi punem lumea la cale. La început discuţia se învârteşte în jurul lumii noastre de oameni obişnuiţi, dar din vorbă în vorbă ajungem la un subiect profund nebărbătesc: moda feminină..!
– Am văzut la televiziune, spune Fernando, o paradă a modei. Începe să semene din ce în ce mai mult cu moda de pe vremea bunicii, de prin anii 1929 – 30…
– Eu, îl contrazice Boris Israelovici, cred că nu ai dreptate. Am văzut şi eu emisiunea asta pentru că era la sfârşitul programului de ştiri. Părerea mea este că moda femeiască aduce mult de tot cu cea de prin anul 1939.
– Ce vorbeşti? se aprinde Fernando. N-ai văzut că fustele sunt drepte şi uşor îngustate în partea de jos?
– Dimpotrivă! zice Boris. Fustele se vor purta cu pliuri şi-s despicate puţin într-o parte, sau sub formă de portofel.
– Cum adică sub formă de portofel, întreb eu cu vaga impresie că cei doi amici au gustat mai mult din coniac şi mai puţin din cafea. Adică cum arată o fustă sub formă de portofel?!
– Lasă asta, mă lămureşte amicul Boris. Ai remarcat şi tu că silueta este asimetrică, cu echilibrul rupt, adică exact aşa cum se purta înainte de al doilea război mondial?
– Nu putea să remarce asta, mă protejează Fernando. Pentru că va fi o modă fină şi suplă, cu pliuri late, cu mâneci balon, cu decolteul mare sau mic. Va fi drapată cu eşarfe, adică exact aşa cum se purta înaintea marii crize economice mondiale.
Ajunsă aici, discuţia se aprinde şi mai mult, cei doi prieteni ai mei încercând să demonstreze cu amănunte şi argumente inedite pentru mine, că teza susţinută de respectivul este cea bună. Ca să nu fiu antrenat de-o parte sau alta, mă prefac ocupat cu coniacul, sorb încet şi cu pauze prelungite, mă gândesc că la urma urmelor Fernando e tehnician la o fabrică de mezeluri, iar Boris Israelovici e contabil la fisc, că nu au nici un motiv să se certe pentru un subiect ca ăsta şi că se pricep la moda feminină cam tot atât cât mă pricep şi eu… Şi de acea, într-un târziu, chiar le spun:
– Lăsaţi, fraţilor! La drept vorbind nu are nici o importanţă…
Culmea este că amândoi se supără pe mine:
– Bravo, măi! Încă nu ai înţeles că moda feminină reflectă tendinţele economice, politice, morale şi ideologice ale societăţii mondiale? Ţie ţi se pare indiferent ce o să urmeze!?
– Dar ce ar putea să urmeze, măi oameni buni?
– Păi vezi? Aici e problema… Război, conflagraţii sau criză generală! Asta o să urmeze!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Plâng copacii…” şi alte trei poezii

Plâng copacii. / Poţi auzi durerea lor? / Nici ploaia, / nici lacrima ta n-o aude...

Închide
18.116.239.195