Un muşchi sau o casă a sentimentelor, un organ ori o mare a trăirilor, un motor, o scânteie…este inima. Este acea bătaie care transformă piatra în fiinţă, acea energie vitală viului. Nu ştiu ce divinitate stă picurată în această „bucată de carne macră” , dar gândul că fiecare poartă semnul vieţii – adică are inimă – mă uimeşte: cum este posibil ? Caut febril răspunsul! Da, este posibil! Unii dintre noi au muşchiul perfect din punct de vedere anatomic, două ventricule, două atrii care pun sângele in mişcare, dar umanitatea lipseşte…nişte paiaţe! Alţii au cordul slăbit medical, însă omenia locuieşte aici…nişte personalităţi! Nu-i fascinant?
Echilibrul e o mare calitate, se spune. Dar cum tocmai magnifica natură poate naşte oameni paiaţe – oameni personalităţi şi oameni personalităţi – oameni paiaţe? Ce anume ne modifică în bine sau în rău ? Cum se propagă educaţia în bolile trupeşti la care suntem sortiţi? Ce se intamplă când învinge anihilarea voinţei de a fi senini?
Dar „mă trezesc din beţia de asemenea idei”…o sirenă de ambulanţă. Retrăiesc ce am scris şi îmi dau seama că am făcut o încercare de analiză lingvistică a cuvântului inimă : inimă – cardiologie, inimă – om bun la inimă.
Trebuie să mă opresc, dar albul paginii mă cheamă ademenitor să mai las pe ea câteva parole…bunicul meu a murit de atac de cord şi ce om minunat era ! Totuşi este viu în inima mea…iar în urechi am ritmul muzicii lui Michael!
…”INIMA-I UN TELEFONINVENTAT DE CUPIDONEA RASPUNDE LA ORI SI CE APELTAINE MULTE SUNT INTRE EA SI ELINIMA-I UN TELEFON/INVENTAT DE
CUPIDON/CAND AMORU-I DAT/ATUNCI FAPT CIUDAT/
TELEFONU-I OCUPAT/DOMNISOARA DE LA CENTRALA/
SENTIMENTALA,ESTI UN BONBON/VREAU O LEGATURA URGENTA SI PERMANENTA/CU AL MEU PONPON/DIN
PACATE NE’NCETATE NU SE POATE/NU,NU,NU!”…
DRAGA DUDUIE ANDREEA,RASPUNS STINTIFIC LA INTREBARILE D-TALE,NU CRED CA SUNT IN STARE SA-TI FURNIZEZ,DAR UITE CA ELE AU AVUT DARUL SI HARUL SA-MI AMINTEASCA DE CUPLETUL INEGALABILOR
„STROE SI VASILACHE”CAM PRIN ANUII 1930-38 al secolului 2o.AU FOST UN CUPLU DE POMINA.ADMIRABILI!
itzhak bareket.