• ACUM.TV
  • Iulie 2014
  • Capul mare (ziceri) de Dorel Schor
    Sentimentele sunt ca alimentele: perisabile. // Curios, domnule, cum de femei am reuşit să mă las şi de ţigări nu reuşesc! // O promisiune respectată înseamnă o speranţă mai puţin. // Prezbiţie: Citeşte şi dă mai departe.…continuare (28-7-2014 – Umor)
  • Interzis (ziceri) de Dorel Schor
    Într-o situaţie fără ieşire, aminteşte-ţi cam pe unde a fost intrarea. // Un exemplu pentru o situaţie fără ieşire? Constipaţia! // Cine spune prăpăstii spune şi înălţimi… // Orice tabu ar trebui interzis!… (25-7-2014 – Umor)
  • Barbu Bellu, cel cu automobelu’ de Catalin Oprisan
    Primul posesor de autovehicul din România a fost baronul ce a donat comunităţii 28 de hectare pentru faimosul cimitir. Vreme de şapte ani, un Peugeot de 4 CP a umplut Bucureştiul de zgomot… (24-7-2014 – Savoir Vivre)
  • Politică salarială… de Mihai Batog-Bujenita
    Domnul ministru, om tânăr cu alură sportivă şi aer de business-man adevărat, zâmbeşte unor gânduri plăcute şi face rotocoale cu fumul aromat al ţigării de foi, cubaneze. Îi ies perfect fiindcă are experienţă încă din liceu când fuma în closetul din fundul curţii. Soarbe din când în când câte o gură de cafea, asortată cu un pahar de scoţian auriu în vârstă de optsprezece ani… (19-7-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi şi 3 în aşteptare” de Editori ACUM
    Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia şi am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns şi s-au apropiat de bar. „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi şi 3 în aşteptare”. Au plătit, şi-au luat cele 2 cafele şi au plecat. Mi-am întrebat prietenul „Ce înseamnă cafele în aşteptare?” … (18-7-2014 – Dincolo de trancaneala)
  • Insomnie (ziceri) de Dorel Schor
    Cine calcă pe trandafiri e bine încălţat. // Cu timpul, medicamentele se elimină din corp, dar bolile se adună. // Profunzimea începe de la suprafaţă. // Orice caz fără precedent creează un precedent… (14-7-2014 – Umor)
  • Moris Manes – un creator de atmosferă de Dorel Schor
    Moris Manes este un pictor care a devenit cunoscut pentru stilul său personal, realist figurativ, uşor expresionist, cu tuşe energice care dau privitorului senzaţia de mişcare şi vigoare. Personajele sale sunt adesea instrumentişti aplecaţi cu pasiune asupra unei viori, violoncel sau alămuri, cu gesturi atît de… (14-7-2014 – Album)
  • Atât de mult pentru fericire… de Irina Lucia Mihalca
    A înţelege e ca şi când ai fi stăpânul jocului, copilul candid ce trece prin gânduri ca o umbră de sânge. Sunt gândurile unui tânăr pierdut în propriu-i trecut imaginat care-şi regăsea o plimbare uitată pe străduţe magice, lângă o fată care, cândva, era sensul şi esenţa lui. Poate vreo carte, vreun premiu să-i ofere acest mirabil context?… (9-7-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Profesor de logică de Dorel Schor
    Minciuna presupune studii superioare adevărului. // Cel mai mult îmi place să mă întîlnesc cu şefii mei care au ieşit deja la pensie. // Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte. // Un idiot bogat este considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot… (7-7-2014 – Umor)
  • Michael Lessel – Jocul de idei şi de imagini de Dorel Schor
    Michael Lassel este unul dintre acei pictori de care afli abia după ce şi-a cucerit o largă şi solidă recunoaştere internaţională. Este unul din foarte puţinii artişti plastici care a expus la prestigiosul British Museum din Londra (Babilonul – mit şi realitate)… (7-7-2014 – Album)
  • Cea de-a XV-a ediţie a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului” de Editori ACUM
    Freedom House România şi Ringier România anunţă deschiderea înscrierilor pentru concursul „Tânărul Jurnalist al Anului”, o competiţie care promovează excelenţa în jurnalism, deschisă ziariştilor tineri, cu premii de 1.000 Euro pentru fiecare secţiune. În acest an, „Tânărul Jurnalist al Anului” porneşte la drum cu trei secţiuni… (3-7-2014 – Comunicate de presa)
  • Şcoala de Varǎ Cognosis organizeaza ediţia a VIII-a – 2014 de Editori ACUM
    În perioada 03-10 august va avea loc ediţia a VIII-a a Şcolii de Vară Cognosis, cel mai mare eveniment centrat pe dezvoltare personală organizat de studenţi din domeniul psihologiei din România. (1-7-2014 – Comunicate de presa)
  • Moldova : la ce te poate ajuta diploma de studii superioare? de Valentina Ursu
    Anii de studii la universitate te pot scăpa de mediocritate sau nu. O diplomă nu garantează neapărat cunoştinţe, capacităţi ori abilităţi, însă în perioada studenţiei, cu muncă şi determinare, le poţi căpăta pe toate. La ce te poate ajuta diploma de studii superioare în Moldova? Invitaţii Valentinei Ursu sunt locuitori din Sluseni, raionul Orhei, şi rectorul ASEM Grigore Belostecinic. (30-7-2014 – Republica Moldova)
  • Lilies of the valley de Editori ACUM
    Lilies of the valley (30-7-2014 – TV.ACUM)
  • „Era pe când nu s-a zărit – azi o vedem, şi nu e”. Rescriind criza ucraineană de Lucian Stefanescu
    A relata cum trebuie despre Ucraina a zilele acestea destul de greu. Sarcina e și mai dificilă din cauza informațiilor postate pe internet și făcute „pierdute” imediat după aceea. Relatarea corespondentului Europei Libere Rob Coalson e rezumată de Lucian Ștefănescu… (28-7-2014 – Extern)
  • Mozart: Birthday – Nederlands Dans Theater celebrates Jiri Kylian de Editori ACUM
    Mozart: Birthday – Nederlands Dans Theater celebrates Jiri Kylian (27-7-2014 – TV.ACUM)
  • România: Caracatiţa cu prea multe braţe de Sorin Serb
    Conform Raportui asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale întocmit de CE, cea mai bisericoasă ţară europeană cîștigă de departe competiţia pentru cea mai înapoiată infrastructură, cea mai coruptă ţară, cei mai săraci şi mai needucaţi oameni. (26-7-2014 – Polemica)
  • Victor Suvorov, interviu : regimul lui Putin va cădea în cel mult un an de Editor Politica Externa
    Preşedintele Putin a încins în interiorul Rusiei un cazan atomic, şi anume prin aceea că, dacă va abandona Donbasul, va dezamăgi crunt vulgul format din zecile de milioane de ruşi, care acum s-au ambalat într-o febra patriotică cu urlete de genul: “Crimeea este a noastră!” şi “Novorusia!”, a declarat transfugul din GRU (serviciul de contrainformaţii externe al armatei), cunoscutul scriitor Victor Suvorov… (25-7-2014 – Extern)
  • Antisemiţi din toate ţările… uniţi-vă! de Rodica Grindea
    Ceea ce părea în urmă cu vreo câţiva ani o „formă particulară” a antisemitismului, adică antisionismul, a devenit acum un sinonim aproape perfect al acestuia din urmă, şi asta pentru simplul motiv că lexicologia nu vrea să existe sinonime… perfecte! La ora când scriu aceste rânduri, titlul de campion al acestui tsunami de otravă pare să-l deţină Franţa, urmată îndeaproape de Marea Britanie şi concurată „la mustaţă” de Germania şi de Italia… (24-7-2014 – Extern)
  • Cum îşi exercită Kremlinul ’puterea blândă’ în Franţa de Natalia Kanevskaia
    În toiul criticilor pentru acţiunile sale în Ucraina, Moskova îşi intensifică eforturile de a-şi repara imaginea şi a-şi face cunoscută opinia în Europa, think-tank-urile şi mass-media finanţate de Rusia muncind intens pentru a-i seduce pe Europeni. Franţa pare să fie ţinta principală a campaniei „soft“ a Kremlinului pentru refacerea imaginii Rusiei în străinătate. În Franţa sunt domiciliate numeroase organizaţii care promovează tot ce este legat de Rusia, inclusiv guvernul acesteia… (24-7-2014 – Extern)
  • Acun gözün yetenek görsün de Editori ACUM
    Acun gözün yetenek görsün (24-7-2014 – TV.ACUM)
  • De la Sarajevo la Hrabove: crimă, pedeapsă şi ispăşire de Florian Dumitru Soporan
    A trecut un secol de când vacanţa capetelor încoronate care hotărau destinul statelor şi naţiunilor europene şi liniştea metropolelor cărora deceniile de pace şi beneficiile aduse de exploatarea domeniilor coloniale le asigura o relativă prosperitate erau tulburate de vestea unui atentat săvârşit într-o locaţie ignorată de cei mai mulţi, undeva în Balcanii de Vest, vechiul butoi de pulbere al Europei… (21-7-2014 – Repere carteziene)
  • Doctrina proporţionalităţii de Shoshana Bryen
    În dreptul internaţional, proporţionalitatea nu se referă la egalitatea numărului de morţi, sau a suferinţei civililor, sau chiar la egalitatea puterii de foc. Proporţionalitatea ponderează necesitatea unei acţiuni militare în raport cu suferinţa pe care această acţiune ar putea-o cauza civililor taberei adverse… (21-7-2014 – Repere carteziene)
  • Turismul românesc. Teze şi antiteze II: Bucureştii oraş turistic de Sorin Paliga
    Există o evidentă preocupare în ultimii ani de a face din Bucureşti un oraş cît mai atractiv. Centrul Istoric, ignorat ani de-a rîndul – după ce a scăpat, ca prin minune de marile demolări din anii ’80 – începe să capete viaţă. Deşi sînt încă multe clădiri închise, vreo 3-4 locuri virane (gropi) unde cresc bălării, bună parte din această zonă a căpătat viaţă… (20-7-2014 – Polemica)
  • Click, Baby, Click! de Editori ACUM
    Click, Baby, Click! (17-7-2014 – TV.ACUM)
  • Din nou rachete asupra Israelului. Din nou coaliţia ticăloşiei şi ipocriziei se pune în mişcare de Corneliu Corneliu
    Din nou, ca într-un ciclu previzibil din capul locului, a început să se abată asupra Israelului o grindină de rachete din Gaza, lansate de Hamas (organizaţia care guvernează Gaza) şi de “Jihadul Islamic”, ambele având acelaşi obiectiv strategic în privinţa Israelului – anihilarea sa… (16-7-2014 – Extern)
  • Turismul românesc. Teze şi antiteze de Sorin Paliga
    Nimic nu este mai pasionant, mai „patriotic” (evident, după discuţiile politice), decît să vorbeşti despre turismul românesc, despre marele său potenţial, despre frumuseţile României şi despre mirarea că, într-o ţară aşa de frumoasă, vin relativ puţini turişti străini. Oare de ce?… (13-7-2014 – Polemica)
  • Shadows – Lindsey Stirling de Editori ACUM
    Shadows – Lindsey Stirling (9-7-2014 – TV.ACUM)
  • Angelina Jordan (8), Fly Me To The Moon de Editori ACUM
    Angelina Jordan (8), Fly Me To The Moon (7-7-2014 – TV.ACUM)
  • Ovidiu Ivancu – lansare de carte la Cluj de Editori ACUM
    Recent a apărut la editura Eikon din Bucureşti cartea vechiului colaborator al revistei noastre, Ovidiu Ivancu, fapt pentru care redacţia îl felicită călduros. Cartea poartă titlul : „Vremea musonului: patru ani în India”… (6-7-2014 – Libris)
  • Jennifer Jeon : Pablo de Sarasate – Zigeunerweisen (Gypsy Airs), Op. 20 nr. 1 de Editori ACUM
    Jennifer Jeon : Pablo de Sarasate – Zigeunerweisen (Gypsy Airs), Op. 20 nr. 1 (3-7-2014 – TV.ACUM)
  • Deznodământ tragic: durere şi mânie sfântă de Rodica Grindea
    Când lovitura morţii, această imposibilitate a tuturor posibilităţilor a mai lăsat un uşor răgaz al consternării, am ajuns la întrebarea pe care şi-a pus-o omenirea în urmă cu mai multe decenii, întrebare ce şi-a dovedit până astăzi un răspuns destul de înceţoşat: „cum a fost posibil”? … (3-7-2014 – Extern)
  • Rasismul la români de Madalina Szelmenczi
    O fostă colegă de şcoală mi-a lansat azi o provocare: să argumentez de ce cred că romii sunt discriminaţi în România şi că există o cultură a rasismului în ţara noastră. Sigur că pe tema asta se pot scrie (şi s-au scris) volume întregi, dar o să încerc să fac o sinteză cât mai accesibilă… (2-7-2014 – Polemica)
  •  
    3.144.46.90