caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Frittata à la Sebastian

de (14-10-2012)
23 ecouri

Am ajuns in Brossard, o comunitate distincta pe malul sudic al fluviului Sfantul Laurentiu, regiune suburbana a metropolei Montreal. Intr-un dialog anterior cu domnul S. Ionesco aminteam ca fiul meu Sebastian ar fi dorit sa urmeze cursurile unui institut de arta culinara. Ii place sa gateasca, este captivat de emisiunile TV, bucataria devenind o  pasiune si delectare in timpul sau liber.

Nu am fost fericit sa-l vad urmand cariera unui sef, cu gandul la cat de grea e munca in restaurant si mai ales ca trebuie sa lucreze in zile de sarbtoare si in tipul weekend-urilor. Orientarea catre inginerie nu l-a indepartat insa de interesul pentru gastronomie. Mi-ar fi placut sa deschid un restaurant si sa putem lucra impreuna…

Dupa ore de drum Sebastian mi-a pregatit o frittata in stilul classic italienesc . Fascinatia gustativa a omletei consta in adausul unor melci de mare marinati, numiti Bourgot, intalniti in zona maritime a provinciei Quebec. Molustele marinate i-au fost parvenite de catre prietena sa Catherine, ai carei bunici traiesc in zona Rimouski – recunoscuta pentru piscicultura.

Va impartasesc reteta lui Sebastian:

Ingrediente:

6 oua

1 ceapa de marime mijlocie taiata marunt

2-3 catei de usturoi taiat marunt

50 gr de masline taiate f fin (fara samburi)

1 ardei gras rosu taiat marunt

3 cartofi fierti in coaja nu prea mult, curatati si taiati in cuburi mici

50 gr de patrunjel proaspat

50 gr de jambon afumat taiat in cuburi mici

12 melci marinati

sare, piper, boia dulce de ardei.

50 ml ulei de gatit

50 gr branza razuita Mozarella

Metoda de preparare:

1. Bateti ouale in amestec cu sarea, piperul intr-un bol si le lasati deoparte.

2. Intr-o tigae incinsa cu ulei caliti ceapa, usturoiul, ardeiul gras, maslinele, jambonul si cartofii.

3. Intr-o foma de ceramica, vas de Jena, ori o forma de prajituri dispuneti amestecul din tigae.

3. Puneti ouale batute acoperind legumele calite.

4. Presarati cele 12 moluste (melci marinati) in mod egal peste amestec.

5. Presarati branza razuita si puneti continutul la cuptor, timp de 20 -30 min.

Inainte de servire presarati patrunjelul proaspat.

Serviti cu paine neagra si castraveti murati.  

 

 

Ecouri

  • Ana Manoliu: (16-10-2012 la 15:25)

    Domnule Predescu,
    am facut o trecere în revista a retetelor recomandate de dvs. si, va rog sincer sa ma credeti, mi s-a facut rau.Majoritatea lor sunt cu carne, fara a avea constiinta (sau poate e pura nepasare)suferintelor la care acestea sunt supuse.
    Dvs. ne recomandati sa ne alteram spiritul cu frica si durerea unor fiinte nevinovate, care nu fac decat sa ne distruga fizic si spiritual.Domnule Predescu, hrana influenteaza pe termen lung starea noastra psihica si mentala. Va recomand o vizita la un abator, sa vedeti, înainte de a savura în fata holocaustului din farfurie, suferintele animalelor dinaintea mortii violente, suferinte care determina o imensa secretie de substante nocive care, nu numai ca îngreuneaza procesul de digestie dar, vor genera numeroase probleme de sanatate ( boli de inima,cancer, supraponderabilitate, Alzheimer etc.) Dupa aceasta vizita sunt convinsa ca veti deveni un vegetarian pe toata viata si nu va va mai arde sa scrieti poezie cu cadavre de animale în farfurie. Exista atatea surse de proteine !
    Un om care ajunge la o spiritualitate superioara celor din jur, va refuza sa devina mormântul viu al animalelor ucise.
    V-ati gândit vreodata ca aceasta carne provine din ferme industriale unde animalele sunt îngramadite în mizerie, nu pot sta la soare, nu respira aer curat ? Ati încercat sa simtiti suferinta lor? Cred ca nu pentru ca, americanii proceseaza (cresc si ucid) aproape 10 miliarde de animale pe an. Statistica spune ca un american consuma anual aproximativ 91kg. de carne/persoana. Dumnezeule,mai mult decat greutatea unui om normal!
    Domnule Predescu, toate fiintele vii au dreptul la viata, animalele au si ele suflet, constiinta, sentimente, emotii… Chiar nu va impresioneaza ?
    De ce vorbim cu revolta despre holocaustul uman dar, nu amintim nici un cuvânt despre holocaustul animalelor facut de marii industriasi în goana lor dupa bani?
    De ce nu vedeti în carne ceea ce este ea de fapt, adica un cadavru îndopat cu antibiotice si pesticide al unui animal chinuit?
    Sunt convinsa ca oamenii din viitor ne vor privi asa cum îi privim noi acum pe canibali.
    Va cer, domnule Predescu, în numele celor care nu se pot apara în fata cruzimii umane, sa optati pentru retete vegetariene care, din fericire, exista din abundenta.
    Daca ideea de a renunta la friptura va fi sau nu greu de înghitit pentru dvs. ne vor demonstra viitoarele retete.

  • Alexandru Leibovici: (16-10-2012 la 19:13)

    […] hrana influenteaza pe termen lung starea noastra psihica si mentala … toate fiintele vii au dreptul la viata, animalele au si ele suflet, constiinta, sentimente, emotii… Chiar nu va impresioneaza ? … Un om care ajunge la o spiritualitate superioara celor din jur, va refuza sa devina mormântul viu al animalelor ucise.[…]

    Oare halucinez? Sau este chiar real acest comentariu?

    „…Daca ideea de a renunta la friptura va fi sau nu greu de înghitit pentru dvs. ne vor demonstra viitoarele retete…”

    Or else…? Eu zic să cereţi interzicerea imediată …

    Animalele, d-na Manoliu, nu sunt oameni; dacă ar fi, ar fi ales reprezentanţi din rândurile lor să-i reprezinte în parlamente, eventual chiar pe dv. Aţi auzit ceva de acest gen? Ştiţi de ce n-aţi auzit? Gândiţi-vă.

    Asta însă nu înseamnă că trebuie acceptată cruzimea inutilă faţă de animale…

  • Stefan N. Maier: (17-10-2012 la 09:58)

    Doamna Manoliu,
    Spuneti: „De ce vorbim cu revolta despre holocaustul uman dar, nu amintim nici un cuvânt despre holocaustul animalelor facut de marii industriasi în goana lor dupa bani?”
    Marii industriasi ca marii industriasi, dar pana la ei (nesimtitii de americani, bineinteles, sursa tuturor relelor) ce ne facem cu Nea Ion care taie porcul de Craciun si-l arde la butelie?
    Credeti ca-i da un Extraveral si-i spune o poezie de dragoste inainte sa-l injunghie? Dar Tanti Aglae care alearga gaina cu satarul si o taie scurtand-o de cap si lasand-o sa se zbata in tarana din ograda pana ramane pasarea nemiscata? Ce ati intreprins dv. concret in acest sens, pentru a stavili ACESTE suprimari de vieti si suferinte?

  • George PETRINEANU: (17-10-2012 la 11:21)

    Ana Manoliu, aveti toate bunele intentii, iar respectul, simpatia (sau empatia daca vreti) pentru animale sunt lucruri pe care trebuie sa le acceptam si discutam cu totii.

    Dar in elanul dumneavoastra mergeti cam prea departe si cam pe prea multe fronturi odata. Cum ar fi, riscati candidatura la un premiu Nobel (pentru medicina), cat si cea la postul de guru si eventual politician.

    Indemnurile dumneavoastra pentru domnul Predescu sunt formulate de parca ar fi printre ultimele cateva mii de pamanteni care fac retete cu carne. Daca va uitati mai in urma, veti gasi – asta o tin eu minte – una cu anginarie. Dar sunteti sigura ca e OK sa curmam viata unor plante?
    In numai cateva randuri faceti un colaj de teorii stiintifice si morale despre care dati impresia ca ar fi unanim demonstrate si acceptate. Probabil ca ati fost sincer revoltata, dar, cu mana pe inima, cat dintre ceeace recomandati este trecut prin filtrul proprei ratiuni. Fiica mea primea gratis, cand era cam prin clasa a VI-a o revista lunara plina cu o serie intreaga de convingeri de-a gata: cum sa gatesti cu proteine vegetale, cum sa-ti convingi parintii sa renunte la haina de piele (dialoguri date cuvant cu cuvant tocmai bune de ingurgitat), cum sa organizezi o actiune de protest, apoi prezentarile de rigoare ale unor cazuri de chinuire de animale. Toata clasa ei, toata scoala si probabil toata tara citea si repeta la unison. Erau un mod de a-i agresa si a le spala creierii. Va spune ceva asta?

    In privinta retetei de mai sus, va propun sa eliminati cele 50 grame de jambon si cele 12 de melci, multumindu-va cu restul. Oule: eu personal aleg numai oua de gaini de poiata, dar se poate discuta daca asta ajunge.

    Daca totusi vreti, scrieti cu calm si structurat un articol pe tema respectului pentru animale (sau cum vreti dumneavoastra sa numiti asta) si probabil va putea fi acceptat pentru publicare in ACUM si comentat de altii. Ca sa aperi o cauza trebuie din pacate sa fii cu un cap peste adversarii ei. Good luck!

  • florin predescu: (17-10-2012 la 11:54)

    Ca intr-un cenaclu unde expozantul nu are drept la cuvant, ci sa vorbeasca doar prin opera sa ma abat de la aceasta regula, si nu ma scuz absolut deloc. In primul rand sunt executant de retete si ofer posibile drumuri, repere. Nu intru in nicio polemica pe tema folosirii sau a nefolosirii in gastronomiei. Daca Domnia Voastra sunteti investita cu aceasta nobila aspiratie aveti dreptul si libertatea sa o faceti. Eu nu scriu si nu gatesc la comanda nimanui. Cu sau fara mine lumea merge inainte de mii de ani – vezi Biblia si alte carti sfinte, religii unde sacrificarea animalelor face parte din uzanta. Voi scrie un articol pe tema experientei mele in bucataria vegetariana. Din lipsa de clientela, de popularitate am fost afectat de inchiderea a trei restaurante vegetariene, ramanand fara slujba (in Montreal). E foarte usor sa lansezi critici si sageti si mai ales sa dezvoltati un amalgam destul de grav la adresa mea si meseriei de bucatar.
    Poate reusiti sa suprimati ingredientele pe piata si atunci ma voi reorienta. Pana atunci sunt executant si activist politic, si nici de alt gen. Voi publica si retete vegetariene asa cum am mai facut-o. In ansmablul de care vorbeati ati omis cateva articole ale caror linkuri vi le pastez. Cred ca sunt si mai multe.
    http://www.acum.tv/articol/28809/
    http://www.acum.tv/articol/10606/
    http://www.acum.tv/articol/9329/
    http://www.acum.tv/articol/10096/
    Va respect opinia, nu acuzatiile la adresa mea, si nu primesc din partea nimanui ordine, ci sugestii. Ca o ahtiata dupa vegetarism va promit si retete de mancaruri vegetariene, asa cum respect cititorii si prietenii.

  • florin predescu: (17-10-2012 la 12:11)

    Erata typo error. Am vrut sa zic: NU SUNT EXECUTANT SI ACTIVIST POLITIC. Am omis termenul de negatie NU. Scuze !

  • Ana Manoliu: (17-10-2012 la 18:43)

    Se stie ca românii sunt mari amatori de carne, asa ca nu ma mira sa vad armata de barbati gurmanzi aparându-si cu orice pret farfuria cu cadavre.Va mai lipsesc cutitele si topoarele…

    Domnule Predescu,

    nu am avut nici o intentie sa va jignesc si îmi cer scuze daca asa m-ati înteles.Va voi da câteva citate din Biblie ca sa vedeti ca din nou gresiti:
    „Si Dumnezeu a spus:Iata ca v-am dat orice iarba care face samânta si care e pe fata întregului pamânt, si orice pom care are în el rod cu samânta; aceasta sa fie hrana voastra.” (Genesa 1:29)
    „Numai carnea cu viata ei, adica sângele ei, sa nu mâncati.” (Genesa 9:4)”Caci viata trupului este în sânge.”
    „Cine v-a spus sa omorâti taurul si capra si sa mi le oferiti mie? Spalati-va voi însiva de acest sânge nevinovat si poate va voi asculta rugile voastre; altfel îmi voi întoarce capul de la voi, caci mâinile voastre sunt pline de sânge. Caiti-va si poate va voi ierta.”
    Iisus care a fost si el vegetarian a spus:” Aceia care manânca carnea animalelor se vor preface în propriile lor morminte. Adevarat, adevarat va spun ca cel care ucide va fi ucis. Acela care ucide vietuitoarele si le manânca carnea, carnea celor morti o manânca.”
    Si religiile indiene sunt împotriva consumului de carne: „Oamenii nu pot avea carne fara sa omoare. O persoana care raneste fiintele vii nu va avea niciodata binecuvântarea lui Dumnezeu. Asadar, feriti-va sa mâncati carne!”
    Domnule Predescu, stiati ca pâna la inventarea focului omul nu a mâncat carne iar stramosii nostri au fost vegetarieni ? Carnivorele au intestinele mai scurte iar animalele vegetariene au intestinul subtire si cel gros lungi. Ca si omul ( aproximativ 8m si jumatate ).Din acest motiv carnea sta mult acolo si începe sa putrezeasca sau sa creeze toxine care duc la cancerul de colon.

    Domnule Maier,
    este inutil pentru o oaie (asa cum ma vedeti dumneavoastra) sa emita hotarâri în favoarea vegetarianismului, atât timp cât lupul ( asa cum va vad eu )are o parere diferita.De aceea va voi raspunde cu ajutorul lui Leonardo da Vinci :” Într-adevar, omul este regele animalelor, caci prin cruzimea sa el le depaseste cu mult.Noi traim pe viata altora. Corpurile noastre sunt niste cimitire umblatoare !”
    Nu-i asa ca este împotriva legii sa-ti iei propria viata ? Atunci de ce trebuie sa ucizi alte fiinte ?

    Domnule Petrineanu,
    cam multa aroganta în rândurile dumneavoastra. Va considerati cu un cap peste sau sub în fata lui Budda, Iisus, Virgilius, Horatiu, Platon, Ovidiu, Petrarca, Pitagora, Socrate, Shakespeare, Voltaire, Newton, Leonardo da Vinci, Darwin, Benjamin Franklin, E. Zola, B. Rusell, R. Wagner, A. Einstein, R. Tagore, L.Tolstoi, Gandhi, Paul Newman, Madonna, printesa Diana, L. Wagner, Paul McCartney, Candice Bergen ?

    Pentru ca trebuie totusi sa ne hranim pentru a supravietui, vom alege hrana cu cea mai mica constiinta si care sufera cel mai putin, adica plantele.E greu pentru unii sa-si schimbe mentalitatea dupa ce ani de zile au consumat carne dar, informati-va mai mult si, îmi veti da cândva dreptate.Ma simt mai nobila, mai fericita, mai curata sufleteste…

  • Wanda Lucaciu: (17-10-2012 la 20:55)

    Dna Manoliu, Eu va sfatuiesc sa nu mai cititi retetele savuroase ale dlui Predescu.
    In acelasi timp, va rog sa cititi celelalte articole care sunt de inalta calilate si sunt „vegetariene”.

    Vreau sa stiti ca nici eu nu mananc carne (eu sunt de partea dv. fara sa fiu asa de inversunata) si totusi nu ma jigneste sau deranjeaza cu nimic orice reteta care apare pe site-ul ACUM.

    Revista publica de toate pentru toti, atata timp cat nu sunt articole xenofobe, antisemite, homofobe s.a.m.d.

  • florin predescu: (17-10-2012 la 23:10)

    Stimata Doamna Manoliu,
    Remarc ca sunteti un adept al vegetarismului. Ati putea sa beneficiati de rubrica noastra de gastronomie si in termeni civilizati, de documentare si in valoare adaugata sa ne impartasiti ideile. V-ati putea adresa unui alt sir de nume celebre si restaurante, ori chiar producatorilor de carne si de mezeluri.
    Capitolul cu Iisus e controversat si se pare ca a mancat peste. Folosesc un limbaj simplu de bucatar ce sunt, nu de savant. La nevoie pot fi cu exemple. Semnul lui Iisus a fost pestele. NU ?
    In alte parti ale testamentelor se vorbeste de sacrificarea mielului, de cea vitelului (parca in parabola Intoarcerii fiului risipitor).
    Daca intr adevar retetele mele va repugna, imi pare rau, si solutia e sa nu le mai lecturati. Aveti reviste de specialitate si cercurile selecte de Hari Krishna, aveti si Formula As si atatea optiuni. Ma gandesc cum de ati ales tocmai revista http://www.Acum.tv ca tinta a inversunarii Dvs. Nu ma deranjeaza si nici nu ma voi abate de la scrierea de retete pt toate categoriile de cititori. Nu propag o anume tendinta extremista si consider ca fiecare este liber sa si aleaga meniul dorit.
    Va pastez alte limkuri :
    http://www.acum.tv/articol/42849/
    http://www.acum.tv/articol/48566/
    http://www.acum.tv/articol/34626/
    http://www.acum.tv/articol/13733/
    http://www.acum.tv/articol/9423/

  • George PETRINEANU: (18-10-2012 la 05:41)

    Doamna Manoliu,

    Problema pe care o ridicati dumneavoastra este mult prea mare pentru cadrul unei retete de mancare si chiar al acestei reviste. Va invit sa reflectati si acceptati scepticismul unora, mai ales in situatia ca momentan nu sunt putini. Si daca indemnati la aceasta schimbare de alimentatie care implica o decizie culturala foarte drastica, trebuie sa veniti in discutie cu mai multa substanta. Nu ajunge doar sa ne informati ca maine pornim la o calatorie de 40 de ani desert cu dumneavoastra ghid. Trebuie sa stim de ce, cu mai multe explicatii si referinte. Asa vad eu lucrurile, din pacate. Ar fi fost mai frumos sa fie suficient sa dati semnalul si sa dea toti navala. V-ati asumat o lupta prea mare ca sa obtineti victoria finala doar prin niste comentarii pe net. ,,armata de barbati gurmanzi aparându-si cu orice pret farfuria cu cadavre” este exact materialul cu care va trebui sa lucrati, prin spalare adecvata de creier (numiti-o cum doriti). Personal, as porni imblanzirea lor mai… bland, altfel ii pierdeti direct pe mancatorii de cadavre. Unii dintre ei pretind chiar argumente, girul unor specialisti reputati (din medicina integrativa si alte domenii conexe) din perioada noastra. Daca acceptati aceste conditii, nici Platon, Da Vinci, Darwin pe de o parte (din cauza anacronismului firesc) nici Madonna, Newman McCarney etc (sunt artisti pentru numele lui Dumnezeu, nu nutritionisti) care traiesc in zilele noastre nu sunt de ajuns.

    De fapt, trebuie deja sa-mi fac si MEA CULPA pentru un Off Topic serios pe care il comit – subiectul este o reteta de mancare.

    P.S. Dupa parerea mea, cred ca pe lucrurile pomenite mai sus ar trebui sa va concentrati, slefuind metodele de lobby. Umila mea persoana – un simplu inginer care scrie cometntarii la reteta unui bucatar – nu conteaza. Ca sa glumesc, referitor la lista de personalitati pe care le citati, ma simt cu un cap peste Budda si Iisus: domniile lor nu stiu sa umlbe cu Internetul. Cu McCartney eventual mai am sanse sa ma confrunt (scriu muzica si eu, si, cu putin noroc si multa transpiratie, mai am timp). Cu ceilalti, as vrea sa pot fi prieten.

  • Alexandru Leibovici: (18-10-2012 la 07:05)

    Doamna Manoliu, sunteţi şi dv. o victimă: o victimă a propagandei militanţilor vegetarianismului şi vaganismului. Spun asta pentru că majoritatea afirmaţiilor pe care le faceţi sunt fie false, fie falacioase.

    Apelaţi la Biblie pentru justificare. În primul rând, cum aceasta a fost scrisă acum 1500-2500 de ani de oameni ca mine şi ca dv., dar mult mai ignoranţi, cuvântul lor nu are autoritate. În afară de aceasta: este păcat că v-aţi luat după propagandişti şi nu aţi verificat singură citatele din Biblie.

    De exemplu, citatul pe care îl daţi din Geneza 9:4 este falsificat: prescripţia este să nu se mânînce carne care încă are sânge. Mai mult, cu doar un rând mai sus, la 9:3, scrie: „Tot ce se mişcă şi ce trăieşte să vă fie de mâncare„. Etcetera. V-au minţit fără ruşine propagandiştii, stimată doamnă. Iar nobleţea şi curăţenia sufletească pe care aţi obţinut-o prin îndelungă abstinenţă alimentară se duce astfel de râpă într-o clipă.

    Păcat că nu daţi referinţe pentru celelalte citate biblice, în particular cu Iisus vegetarian. Vă amintesc că la cina pascală (Cina cea de taină) se mănâncă miel – nu oaie ci miel, mieluţ, vă daţi seama!? Credeţi că Evangheliile ar fi ascuns faptul că Iisus nu s-a atins de mielul pascal, nici cu acea ocazie, nici cu precedentele, dacă asta ar fi fost adevărat?

    Nici cu enumerarea vegetarienilor celebri (exactitatea e pe răspunderea dv.) nu sunteţi mai convingătoare. Eu pot să vă enumăr de zece ori mai mulţi oameni cel puţin la fel de celebri ca ai dv 30 şi care NU sunt/erau vegetarieni; e deci un joc fără sens. Sau „vă considerati cu un cap peste” aceşti şi mai mulţi?

    Cu fiecare inspiraţie şi cu fiecare înghiţitură de orice, ingeraţi un număr enorm de fiinţe autonome şi mobile, adică făcând parte din regnul animal, deşi sunt microscopice. Dacă, cum scrieţi, aţi ajuns la o spiritualitate superioară, ar trebui să refuzaţi să fiţi „mormântul viu al animalelor ucise”, adică să respiraţi. De ce compasiunea dv. nu le include şi pe acestea? Ce, nu sunt şi ele oameni? 😉

    Nu există comparaţie între soarta animalelor de tot felul în natură, unde cea mai mare parte mor pentru că sunt mîncaţi de alte animale, fără nici un fel de măsuri anti-stres, comparaţie deci cu animalele crescute şi sacrificate pentru consum în ţările civilizate.

    Argumentele dv. sunt deci pură propagandă, în mare parte mincinoasă, dar presupun că sunteţi şi dv. victima nevinovată a altora.

    Consumul animalelor este perfect justificat. Numai cruzimea inutilă nu este justificată. Şi nici antropomorfismul, adică „atribuirea de însuşiri şi calităţi umane unor fiinţe non-umane…”

  • Ana Manoliu: (19-10-2012 la 16:19)

    Tin sa-i atrag atentia persoanei care semneaza Lucaciu ca, în graba de a-si pune fusta si a se prezenta în fata mea, nu si-a dat seama ca prin ciorapii de matase se vad picioarele paroase ale unui barbat.Si mai cred ca este vegetariana asa cum am eu acum în farfurie un cadavru în descompunere.Un om vegetarian reactioneaza altfel.Din graba, a uitat sa-si schimbe si pantofii pe care cred ca i-ati recunoscut ca sunt ai domnului…Ah,da,lupul îsi schimba numele si blana, cu cea de oaie,dar pantofii,ba.

    Domnule Predescu,
    multumesc mult pentru retetele vegetariene si va rog sa-mi raspunde-ti sincer daca le-ati si probat.Am adus argumente la avantajele vietii vegetariene iar reactiile mâncatorilor de carne otravita au fost cam isterice.
    Mi-am dorit dintotdeauna sa fiu vegetariana si nu are nici o legatura cu spalarea creierului.Va propun sa încercati trei luni sa nu va atingeti de carne si apoi sa discutam cum va simtiti.Ce spuneti, reusiti?
    Pestele de care ati amintit poate simboliza reîncarnarea sau forta de viata.În crestinismul timpuriu era un semn ca ai aderat la convingerile crestine. O alta interpretare pleaca de la cuvintele lui Iisus: Veniti dupa mine si va voi face pescari de oameni.Pentru crestinismul din zilele noastre nu mai are nici o semnificatie.

    „Nimic nu va fi atât de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana”.
    Albert Einstein

    De ce le faceti jocul criminalilor de animale ?

  • Wanda Lucaciu: (19-10-2012 la 18:51)

    Dna Manoliu, am impresia ca aveti nevoie de un calmant destul de puternic ca sa va domoliti.
    Situatia in care va aflati poate sa va duca la balamuc.
    Eu sunt o „ea” nu un ” el”. Am pantofi, dar nu port ciorapi inca, pt ca locuiesc in California si este prea cald.
    Cum este clima pe planeta Saturn under locuiti dv?
    Va doresc insanatosire rapida si noroc!

  • florin predescu: (19-10-2012 la 22:39)

    Doamna Manoliu, pentru curiozitatea Dvs. sa stiti ca am lucrat ani buni in bucataria vegetariana.
    Trei rest bune si daca va interseaza CV ul meu as putea veni cu dovezi si eventual martori, asta ca sa va confirm ca revista noastra nu functioneaza dupa ureche, dar nici dupa citate si enunturi preluate din exercitii elitiste, ermetice, voit savante.
    Va asigur ca stiu de bucataria lui Pitagora, de cea macrobiotica, si de TOFU si SEITAN. Am gatit si pt membri Krishna, si pentru diferite centre nutritioniste. Clientii vegetarieni nu mi s-au parut mai cu doua perechi decat ceilalti.
    Specialiatea mea de baza a fost bucataria vegetariana mediteraneana, si puteti intreba unul dintre partenerii mei -patron de restauarnt in Miami, unul dintre cele mai bune rest franceze din SUA.
    Daca vreti adresa si numele si vreti relatii legate de aptitudinile mele va puteti adresa lui fara probleme.
    Va scriu toate acestea pentru ca m ati provocat public – si am destui amici ce ar putea sa va informeze despre activitatea mea anterioara.
    Nu inteleg de ce va obstinati sa ne convingeti de ceea ce mancati si de preferintele Domniei Voastre.
    Eu am scris un articol despre o reteta a unui tanar pasionat de bucatarie ca si tatal sau.
    Vreti sa ne convertiti la vreo religie si noi nu stim ?
    Sunteti libera sa mancati ce vreti si sa nu ne impuneti nicio reteta. Nimeni nu va obliga sa mirositi bucataria noastra.
    V am mai spus aveti alte optiuni. Si poate noi va retinem.
    Fiul meu a citit comentariile si a zis ca de ce ne pierdem timpul sa va raspundem, ar fi cazul sa
    va lasam in lumea Domniei Voastre.

  • Petru Clej: (20-10-2012 la 04:33)

    Îi sugerez persoanei care semnează „Ana Manoliu” să facă o vizită la psihiatru.

  • Stefan N. Maier: (20-10-2012 la 09:21)

    Doamna Manoliu,
    Eu va multumesc pentru aparitia dv. de factura suprarealista in paginile ACUM – ati dat o noua posibilitate, inedita, unui grup de oameni de a se delimita de sacosa de gunoi propagandistic si sfertodoctism pe care ne-ati servit-o. Mai cred ca orice discutie cu dv. nu se poate purta decat prin intermediul unui traducator, de profesie psihiatru.

  • Maria Liana Florescu: (20-10-2012 la 16:12)

    Ana Manoliu,
    Ai scris un alt comentariu de o rautate incredibila. Cineva ti-a spus sa iei medicamentul, dar nu l-ai luat. Se vede!

    Pe langa faptul ca esti o vipera, esti si lasa. Adresa ta de e mail este falsa.

    Comentariile tale vor fi puse la gunoi si vor fi contaminate cu tot felul de animale moarte. Acolo iti este locul pe veci!

  • florin predescu: (20-10-2012 la 23:19)

    Am senzatia ca asemenea specimene semanalate de mult timp de catre Petru Clej reprezinta o categorie de frustrati mascati si pusi la adapostul nick urilor ori ale emailurilor false.
    In acelasi timp fac parte si din categoria negativa a celor ce urasc adevarul, creatia si lumina.
    Sunt subspecie.

  • Alexandru Leibovici: (21-10-2012 la 13:45)

    Terminologia asta:

    holocaustului din farfurie / cadavre de animale în farfurie / omul – mormântul viu al animalelor ucise / toate fiintele vii au dreptul la viata / holocaustul animalelor / carne – cadavru îndopat cu antibiotice si pesticide al unui animal chinuit / mâncatori de carne otravita

    nu este (doar?) rezultatul unei patologii individuale. Lucrurile sunt cu mult mai grave: este vorba de un curent ideologic mult mai vechi şi care a devenit virulent în ultimii vreo 30 de ani. Cele de mai sus reprezintă teminologia vegetariană propagandistică obişnuită, combinată cu terminologia adepţilor „drepturilor animalelor”, tot ghiveciul devenind un aspect al lui political correctness.

    Pentru ca să vă convingeţi, cautaţi pe Coogle „speciesism” şi citiţi articolul corespunzător din Wikipedia, cu linkurile spre „animal rights”, „animal holocaust”, „animal liberation”, etc.

    De altfel, lui George Bernard Shaw i se stribuie următoare frază: „I do not want to make my stomach a graveyard of dead animals”.

  • George PETRINEANU: (21-10-2012 la 13:58)

    Alexandru: ,,Lucrurile sunt cu mult mai grave: este vorba de un curent ideologic mult mai vechi şi care a devenit virulent în ultimii vreo 30 de ani.”

    Dupa parerea mea, lucrurile grave de mai sus capata o gravitate si virulenta cu mult mai mare pentru ca aceste curente ,,targeteaza” (tintesc), au in vedere in mod premeditat, consecvent si constant, copiii pana in 12 ani. Pe ei conteaza ideologiile (nu numai aceasta) si ii pregatesc cu minutiozitate (si cu usurinta, as adauga, mult mai mare decat ar putea fi posibil pentru un individ la maturitate) pentru a deveni purtatorii devotati ai ideologiei.
    In Scandinavia, am constatat metodele unei societati pentru protectia animalelor. Aceste asociatii, care primesc si ajutor de la stat (in functie de felul dibaci cum isi intocmesc cererile de ajutor) percep o taxa de membru in schimbul careia membrii, copii, isi primesc portia de manipulare in forma unei reviste lunare cu ,,sfaturi” complete cum sa actioneze impotriva societatii, incepand cu proprii parinti.
    Interesant este ca daca un ,,membru” inceteaza sa plateasca cotizatia, el primeste ani la rand totusi revista. Revista e tiparita in bucatarie pe o imprimanta de ,,presedintele” asociatiei, un hippy batran care traieste din gloria trecuta, fericit ca nu a decedat inca din cauza diferitelor abuzuri.

  • Pui de dac: (2-11-2012 la 16:36)

    din pacate, majoritatea retetelor sunt gresite din p.d.v. tehnic si/sau tehnologic culinar… iar ptr Vegani, recomand inlocuirea CARNII cu peste, Tofu, legume radacinoase sau muraturi, in fond Gastronomia este o Arta inventiva, nu o „culegere de retete personale”…
    eu cred ca dl Predescu are rabdarea si apetitul de a posta (oficial) numai ceea ce-i place lui sau a reusit sa faca in propria sa bucatarie…:)

  • florin predescu: (3-11-2012 la 22:24)

    In primul rand afirm ca repun in scris momente din experienta mea proprie si imi arog acest drept.
    Revista noastra nu este un exercitiu de elemente elitiste, de pretiozitate, si nici nu apartinem lumii Chiritei.
    Retetele, incercarile mele culinare nu se adreseaza unui maestru de talie internationala precum Domnia Voastra – banuiesc expert si mancator de homari, caviar si prepelite afumate si mai ales degustati sampanii rare.
    Umilele mele experiente se adreseaza oricarei persoane doritoare sa gateasca, sa incerce ceva nou.
    Sunt adeptul gatitului in sine, nu al unei pretinse tehnici de care vorbiti- si sunt capabil sa gatesc oriunde si cu un instrumentar redus asa cum de fapt ar trebui sa stiti bine, doar v-ati ales un pseudonim minunat. Ce ar fi sa ne incantati cu ceva sfaturi concrete privind tehnica in numele carei vorbiti.
    Va sugerez sa reciti cateva retete din bucataria lui Jamie Oliver si va veti convinge de realitatea unei bucatarii ce tine de doar de accesul la arta culinara de care faceti caz.
    Alegerea retetelor, da, vine din experientele mele personale. Revista noastra nu este un exercitiu de redundanta copy-paste.
    Alegerea vine si din dorinta de a oferi si facilitatea prepararii, a gasirii ingredientelor.
    Ma alatur unei cuisine maison, nicidecum unui salon de 5 stele, in care onanimul „pui de dac” s-a nascut.
    Si Domnule „pui de dac”, va spun deschis, da, am „rabdarea si apetitul de a posta” ceea ce vreau eu. Nu sunt la comanda nimanui, si nu depinde de nicio simbrie, asa cum o fac colegii mei de la publicatia http://www.Acum.tv.
    Nu va convine, nu aveti decat a va minuna de atatea alte site-uri abundente in tehnologie si in oferte superioare.
    Va invit sa ne trimiteti retete personale, sa ne dovediti omnipotenta Dvs de Maitre, nu in elucubratii de ipsastionist, ferit de un pseudonim.
    Ceea ce ne desparte de Dvs este ca niciunul dintre noi nu-si pierde timpul in accese de frustrari ieftine, gen subsol – mocirla emanatiilor de comentatori suparati pe sat.
    Am pretins eu cumva ca detin adevarul absolut in arta de care vorbiti ?
    Va repet experienta mea personala imi da dreptul la a enumera ceea ce consider eu, nu ceea ce impuneti Dvs ca un fel de negationist.
    Am destui cititori si viitori colaboratori cu care comunic si schimb impresii legate de arta culinara.

  • Ana Manoliu: (4-11-2012 la 08:23)

    Domnule Predescu,

    bucatar poate fi oricine dar, eu cred ca trebuie sa privim aceasta profesie mult mai serios.Nu este suficient sa faci niste combinatii gustoase. Eu as da ca proba de diploma si un test în care viitorul bucatar sa ma convinga ca a învatat sa gateasca sanatos.I-as pune întrebari de genul : Care sunt combinatiile alimentare gresite?; Care sunt regulile generale ale alimentatiei sanatoase ?; Ce retete ajuta la detoxifierea corpului?;etc…
    Va pun o întrebare personala: Ce reguli folositi pentru nutritia inteligenta atâta timp cât toate universitatile de prestigiu din lume care au departamente de cercetare în nutritie au semnalizat ca excesul de proteine si grasimi animale este un factor important în declansarea cancerului ?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Un parlament devenit derizoriu

Parlamentul ar trebui să fie locul în care se iniţiază, se discută şi se adoptă legi. Recentul raport al Institutului...

Închide
3.129.247.196