caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Alegeri



 

23 de zile până pe 6 noiembrie: ce vom mai auzi?

de (14-10-2012)
1 ecou

Americanii, între care mă număr, mai au încă 23 de zile până pe data de 6 noiembrie. Atunci ne vom duce în cabinele de votare şi vom vota pentru Obama/Biden sau pentru Romney/Ryan.

Am asistat la dezbaterile între Obama vs. Romney şi Biden vs. Ryan.

În Statele Unite, canalele de televiziune sunt în general liberale [adică social-democrate; n.red.], cu excepţia canalului Fox News care împărtăşeşte vederi conservative.

Dacă eşti democrat, republican, independent, comunist sau idiot, a fost foarte clar că dezbaterea între Obama şi Romney a fost câştigată de Romney. Romney a fost pregătit, a fost “prezent”, chiar dacă a spus unele lucruri care nu erau adevărate. În schimb Obama arăta obosit, mult mai cărunt decât acum 4 ani când a fost ales preşedinte, şi nu a fost pregătit suficient pentru această întâlnire. Este cert că Obama este superior în inteligenţă lui Romney, şi probabil că nu s-a pregătit pentru că a crezut că va putea să-l domine pe Romney. A făcut o mare greşeală şi s-a văzut!

O săptămâna mai târziu am asistat la dezbaterea inter vice-preşedintele Joe Biden şi Rep. Paul Ryan. Cu totul altă situaţie. Biden arăta îmbătrânit şi obosit, dar bine pregătit, iar Ryan arăta bine, dar fără fond. Unul din comentatori a spus că dezbaterea Biden/Ryan i-a adus aminte de dezbaterea între Nixon şi Kennedy. Nixon transpira puternic, în timp ce Kennedy era în plină formă.

La dezbaterea dintre Biden şi Ryan nu este foarte important ce spune unul sau altul. Toţi cei care votăm trebuie să ne punem întrebarea: dacă preşedintele moare şi vice preşedintele îi ia locul, pe cine vrem să avem că preşedinte? Pe Biden sau pe Ryan? Acesta situaţie am avut-o şi în 2008, când McCain a luat-o pe Sarah Palin ca “running mate”. Nici nu vreau să mă gândesc că dacă McCain murea “in office”, că Statele Unite ar fi avut-o pe Sarah Palin ca preşedintă. Asta a fost un coşmar pentru mulţi dintre noi, care l-ar fi vrut pe McCain ca preşedinte, dar au preferat să-l voteze pe Obama.

O dezbatere între doi politicieni care s-a transformat într-un meci de hochei

Am avut plăcerea să fiu în audienţa de la Pierce College în Los Angeles şi să văd dezbaterea între doi politicieni, Berman vs. Sherman, care a început destul de bine şi s-a transformat într-o ceartă aproape fizică. Nu are importantă dacă amândoi politicienii fac parte din acelaşi partid. Cert este că era cât pe-aci să se ia la bătaie. Un exemplu super pentru tinerii care poate ar dori să între în arena politică.

În Statele Unite nu mai există rasism

Pe data de 12 octombrie, cineva a tras un glonte în geamul unui birou care aparţine Partidului Democrat şi care reprezintă pe preşedintele Barack Obama. Acest birou se află în oraşul Denver şi poliţia încă nu a găsit persoană vinovată.

Mulţi spun că probabil era o persoană pro Romney, dar nimeni nu pomeneşte că s-ar putea să fie un act rasist.

Mult noroc (avem nevoie!) publicului american! Good luck to us and let the best man/woman win!

 Ultimele noutati 

National

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (17-10-2012 la 15:40)

    Dezbaterea inter Obama si Romney , care a avut loc ieri, 16 octombrie, a fost ceva mai buna. Obama s-a pregatit mult mai bine, Romney la fel si amandoi candidatii la presidentia Statelor Unite si-au pus manusile de box si au venit in fara spectatorilor gata sa boxeze.
    Astazi, jurnalistii care scriu pentru cele doua partide (Democratic si Republican) au ajuns la concluzia ca 33% vor vota pentru Romney, circa 33% pentru Obama si restul inca nu s-au decis. In treducere, nimeni nu a castigat dezbaterea de ieri seara si luni, 22 Octombrie amandoi canditatii trebuie sa convinga pe cei „nehotarati” sa voteze pentru unul dintre ei.
    Vom trai si vom vedea!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Frittata à la Sebastian

E timpul pentru frittata in stilul classic italienesc

Închide
34.201.19.151