• ACUM.TV
  • Mai 2016
  • Cum se organizează o serată de Dorel Schor
    Boris Israelovici Gazpapier, preşedintele comitetului de bloc, ne explică: Un om bine educat, adică un cetăţean cu un minimum de bun simţ, ştie foarte bine că dacă organizează o seară distractivă în apartamentul lui, asta îi va deranja pe vecinii de dedesubt să doarmă. Este un gest elementar de a suna la uşa respectivilor cu două, trei zile înainte de eveniment şi de a-i invita frumos să participe la petrecere……continuare (28-5-2016 – Umor)
  • Un inventator român la Moscova de Pincu Sfartz
    Cel mai important Salon Internaţional de Invenţii şi Tehnologii inovative din Federaţia Rusă, „ARHIMED”, care se desfăşoară anual, a întrunit în acest an, între 30 martie şi 1 aprilie, la ediţia a XIX-a, peste 700 de invenţii şi tehnologii inovative din 18 ţări participante, reprezentate de 300 de organizaţii naţionale şi inventatori individuali… (26-5-2016 – Ei vor face o diferenta)
  • Dan Predescu: „Europa trecută, Asia viitoare – sau naşterea regiei teatrale” de Dan Predescu
    Colaboratorul nostru Dan Predescu a publicat la Editura Niculescu din Bucureşti, cartea „Europa trecută, Asia viitoare, sau naşterea regiei teatrale”. Vă prezentăm mai jos coperta acesteia şi un extras. Cartea va fi expusă la standul editurii NICULESCU la Bookfest (26-5-2016 – Libris)
  • Despre urmaşii din Israel ai naziştilor de Wanda Lucaciu
    În anul 1962 o prietenă de a mea, Ana, a emigrat cu părinții in Israel. Ana avea 16 ani şi a fost repartizată imediat într-un kibbutz pentru ca să sa învețe ivrit, limba vorbită în Israel. In acest kibbutz ea a făcut cunoștința cu un tânăr, care era si el acolo pentru sa învețe această limbă. Deoarece atât acest tânăr, cât şi prietena mea vorbeau germană, ei s-au împrietenit… (21-5-2016 – Marturii)
  • Tânăr, În Utopia Magna (25) – Obligaţie …? Conversaţie pe o temă „politică” în tren de Nicolae Gogoneaţă
    De fapt, cum am sosit acasă, în vacanţă, a şi început schimbul de scrisori între noi. Cu câtă emoţie am citit formula introductivă din prima ei scrisoare ! În altă limbă sună cu totul deosebit, pare o formulă de afecţiune singulară, care ţi-e destinată numai ţie ! În scrisori ne povestim, ca într-un jurnal, ceea ce facem, ce am reuşit să realizăm din proiectele fiecăruia… (20-5-2016 – Marturii)
  • Man vs machine | Epic dance battle in Eurovision Song Contest 2016 de Editori ACUM
    Man vs machine | Epic dance battle in Eurovision Song Contest 2016 (20-5-2016 – TV.ACUM)
  • Cannes 2016: „Bacalaureat”, Cristian Mungiu de Dan Predescu
    Cu o zi înaintea examenului de bacalaureat, Eliza, o adolescentă cu frumoase perspective (se pregăteşte să-şi continue studiile la o facultate din Anglia), are parte de o întâmplare teribilă: este atacată şi violată chiar în apropierea liceului la care învaţă. Tatăl ei, medic, un om cu reputaţie imaculată şi cunoscut de toată lumea în oraşul său de provincie, un om care, după cum el însuşi afirmă… (20-5-2016 – Scena si Ecranul)
  • Din ce crește o catastrofă de Traian Ungureanu
    În teoria antisemiţilor stîngii, Israelul e un asupritor înverşunat al palestinienilor. Astfel, armata israeliană ucide la întîmplare civili, femei şi copii în teritoriile palestiniene pe care le invadează şi terorizează ori de cîte ori îşi doresc aşa ceva. Povestea spune mai departe că ororile israeliene se ţin lanţ tocmai pentru că Israelul şi evreii se bucură de protecţia ascunsă a cercurilor politice şi financiare de la cel mai înalt nivel, din toată lumea. În acest fel a fi anti-israelian e totuna cu a fi umanist şi progresist… (13-5-2016 – Repere carteziene)
  • Amira Willighagen (9) – O Mio Babbino Caro (Holland Got Talent) de Editori ACUM
    Amira Willighagen (9) – O Mio Babbino Caro (Holland Got Talent) (12-5-2016 – TV.ACUM)
  • Tânăr, În Utopia Magna (24) – Examen cu transpiraţii; un „An Nou” cu rele şi cu bune de Nicolae Gogoneaţă
    În lunile octombrie-decembrie m-am pregătit intens pentru ultimul examen, care ţine de specialitatea mea propriu-zisă. Veronica a fost alături de mine în tot acest timp. Întâlnirile cu ea au un ritm constant; în cursul săptămânii ne vedem de două-trei ori, în funcţie de împrejurări. Duminicile suntem întotdeauna împreună. Leningradul ne oferă posibilitatea de a petrece de fiecare dată timpul în chip inedit… (5-5-2016 – Marturii)
  • La întîlnirea a două mari spirite: Noel Bernard cu Yehudi Menuhin de Victor Eskenasy
    În arhiva excepţionalului ziarist şi a regretatului director al Radio Europa Liberă care a fost Noel Bernard s-a păstrat un document cu totul deosebit, ce ne-a fost pus la dispoziţie la dispoziţie de soţia sa, Ioana Măgură-Bernard, şi pe care a venit momentul să vi-l prezentăm în contextul aniversărilor anului centenarului împlinit de la naşterea violonistului Yehudi Menuhin. (4-5-2016 – )
  • Cernobîl ediţia revăzută, adăugită şi falsificată de Traian Ungureanu
    Înţelesul marelui accident nuclear de la Cernobîl e, în primul rînd, uman şi politic. Statul sovietic şi-a arătat, încă o dată, adevărata faţă. Prima măsură a statului sovietic a fost să ascundă existenţa accidentului. Populaţia a fost evacuată din zonă abia după primele 24 de ore. Mii de oameni au purtat sau poartă încă semne de degenerare. Generaţia născută din ei are o rată oribilă de malformaţii… (3-5-2016 – )
  • Aleksei Romanov – la pian, fără degete de Wanda Lucaciu
    Aleksei Romanov – la pian, fără degete (1-5-2016 – TV.ACUM)
  • Crimele comunismului şi ale Revoluţiei: conferinţă de presă la sediul Grupului pentru Dialog Social de Editori ACUM
    Mâine, 27 mai 2016, la ora 13:00 la sediul Grupului pentru Dialog Social din Calea Victoriei 120, conferinţă de presă sub egida Grupului pentru Dialog Social, avându-i ca invitaţi pe Teodor Mărieş (Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie), Radu Filipescu (fost disident, Grupul pentru Dialog Social) şi Andrei Ursu (fiul disidentului Gheorghe Ursu). (26-5-2016 – Comunicate de presa)
  • Reunificări şi separări. Tătarii din Crimeea de Victor Manta
    În anul 1954 Regiunea Crimeea a fost transferată către Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, la imboldul unui etnic ucrainean, Nikita Hrușciov, pe atunci secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice și unul dintre conducătorii cei mai aventuroşi / periculoşi / penali ai acestei țari. Transferul a fost descris de către unii membri din Sovietul Suprem ca un cadou făcut Ucrainei în cadrul comemorării celor 300 de ani scurşi de la Tratatului de la Pereiaslav… (23-5-2016 – Istorie si actualitate)
  • Revoluţia „Culturală” din China: 50 de ani de uitare de Traian Ungureanu
    Totul a început în săptămînile şi lunile din intervalul mai-august 1966. Preşedintele Mao, liderul comunist absolut al Chinei, a publicat cîtea articole-manifest, într-un stil bizar care avea, poate, menirea, să sugereze rostirile unui zeu. O serie de formulări lapidare, uneori vagi, alteori poetice, anunţau că a venit ora bătăliei cu duşmanul din interiorul Partidului Comunist. Zicerile lui Mao explicau că duşmanul este oricine şi peste tot… (20-5-2016 – Istorie si actualitate)
  • România ridică scutul antirachetă de Sorin Şerb
    Scutul face parte dintr-un sistem integrat NATO de apărare antibalistică. În 2018 urmează să fie activată şi componenta poloneză a scutului. Ulterior, vor fi plasate unele componente de radar şi pe teritoriul Turciei. Însă, autorităţile de la Bucureşti consideră că scutul antirachetă de la Deveselu este doar o etapă a unei strategii de consolidare a flancului răsăritean al NATO… (13-5-2016 – Romania)
  • Peste punte, cu dracul de mînă şi fanfară de Traian Ungureanu
    Comisia Europeană a anunţat două măsuri cu care crede că pune punct crizei migranţilor. Mai întîi, elimnarea vizelor pentru cetăţenii turci care vor să intre în Europa. Apoi, sancţiuni împotriva statelor care refuză să preia cota de migranţi care le revine. Aceste state vor plăti amenzi, sau despăgubiri sau, cu formula Comisiei Europene, „vor fi solidare în alt fel”. După cîte se pare, asta înseamnă 250.000 de euro pe cap de migrant refuzat.. (6-5-2016 – Extern)
  • Noile reguli UE prevăd că ambalajele ţigărilor trebuie să fie neatrăgătoare de Editori ACUM
    Cel mai înalt tribunal al UE a dat o lovitură industriei tutunului aprobând noi reguli care prevăd că ambalajele ţigărilor trebuie să fie neatrăgătoare… (4-5-2016 – Ultima Ora)
  • Moartea vine cu antisepticele diluate. Cine e de vină? de Sabina Fati
    După aproape două săptămâni de la declanşarea scandalului dezinfectanţilor diluaţi pe care i-ar folosi de ani de zile cele mai multe spitale româneşti, ministrul de resort susţine că pacienţii „sunt în siguranţă”… (4-5-2016 – Intern)
  • R. Moldova: Controverse în jurul expoziţiei de tehnică militară americană de Nicu Guşan
    Preşedinţia consideră că expoziţia cu tehnică militară din dotarea armatei Statelor Unite în inima capitalei, în ziua de 9 mai, „poate genera speculaţii negative în rândul populaţiei, cât şi în cel al partenerilor Republicii Moldova care nu au fost invitaţi să participe la expoziţie”. (4-5-2016 – Republica Moldova)
  • Noul, ori, poate, ultimul ţar de Vladimir Tismăneanu
    O carte care lămureşte pentru prima oară câteva momente cruciale din ascensiunea la putere a lui Vladimir Putin. Vladimir Putin este copilul culturii politice sovietice. Mai precis, al viziunii KGB asupra puterii, valorilor şi idealurilor sovietice. Născut în Leningradul postbelic, a crescut asimilând sovietismul şi nu a mai nutrit niciodată dubii legate de legitimitatea partocraţiei bolşevice… (3-5-2016 – Extern)
  •  
    18.225.209.76