• ACUM.TV
  • Februarie 2014
  • Nelinişte marină… de Irina Lucia Mihalca
    Nelinişte marină… Valuri peste valuri! / Prin fiecare vers ni se conturează călătoria, / oglindă de ape nemărginite, / secunde galopante încăpăţânate să treacă / într-un ritm incredibil. …continuare (27-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Alb de Mircea Poeana
    Cu mişcări măsurate, bătrânul deschise cele două ferestre, de-a dreapta şi de-a stânga odăii văruite.Se aşeză apoi la masă. (27-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Israel, impresii de călătorie de Ovidiu Ivancu
    Dacă preferăm să privim Holocaustul drept rezultatul exclusiv al unor minţi bolnave, din comoditate sau din confortul evitării confruntării cu propriii noştri demoni, ne aflăm, vorba lui Freud, in denial. Adevărul e că Holocaustul a fost posibil cu largul concurs al celor care au tăcut, unii din teamă, alţii, mult mai mulţi, din convingerea că lumea ar fi mai bună fără evrei. Nu l-au ucis ei pe Iisus, nu au pus ei mâna pe finanţele lumii, nu au… (23-2-2014 – Impresii de calatorie)
  • Nu minţi ! (ziceri) de Dorel Schor
    Nu mai spuneţi că sînt naiv, că mă simt prost… // Există nouă tipuri de inteligenţă, de acea nu mă pot hotărî. // Cine suferă de greaţă nu se tratează de mătreaţă. (23-2-2014 – Umor)
  • Falit, neiubit, muncit, redus la tăcere şi predispus la mită – faceţi cunoştinţă cu jurnalistul secolului 21 de Michael Bird
    Jurnalismul nu mai este o profesie, este o artă. Ce poate fi mai rău pentru jurnalişti? Jurnalismul era pe vremuri o profesie în care cei ce o practicau aveau un statut similar cu avocaţii sau cu medicii. În zilele noastre, toată lumea crede că pentru fi jurnalist sunt suficiente o tastatură, un corector ortografic şi atitudine… (22-2-2014 – Jurnalism, Comunicare)
  • Zidul şi basca albastră de Dan DAVID
    – Băi, ai auzit c-a murit Ungureanu? // – Da, măi; l-am visat azi noapte. // – Las’ că l-ai visat! A murit pe bune. (18-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Intâlnire de Adriana Moscicki
    Tu săpai aerul cu palmele / în burniţă lăsai drum limpede / ca un zid se ndesau fulgii boabe, / eu veneam din partea cealaltă a trotuarului… (17-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Abator de Adriana Moscicki
    Darling, / de când prin mine curg neoane, / umblu nopţile ca somnambulă! / aş zice că-i soare… (14-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Poveste întreruptă de Adriana Moscicki
    Inima mea a explodat în mii de bucăţi! De luni de zile caut să le adun într-o însăilare pe toate împreună. Leg sforicele şi bucle de sârmă, cârpesc ca un măcelar burtos cu mâinile mari păroase şi pline de sânge. Primele amintiri despre mine le am de la doi, trei ani: pulover roşu… (13-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Probleme (ziceri) de Dorel Schor
    Fereşte-ne, doamne, de poantele prostului convins că are umor. // Te iubesc, dar nu pe tine (manea). // Cînd vorbeşti singur şi ţi se răspunde, e grav. (13-2-2014 – Umor)
  • Fondue de Florin Predescu
    Un fragment-reţetă din romanul FUGA, aflat în pregătire editorială… (9-2-2014 – Gastronomie si Stil)
  • Dragostea (ziceri) de Dorel Schor
    Pentru unii speranţa a murit. Pentru alţii încă nu s-a născut. // O greşeală a naturii poate ajunge o glumă a naturii. Nu-i de rîs! // Serenada de altădată e considerată astăzi tulburarea liniştii publice. (3-2-2014 – Umor)
  • Agonie de Adriana Moscicki
    Cuvintele / cum tricotează ele lumi / şi cum destramă! / poveşti schilodite agonizează (2-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vis de Adriana Moscicki
    Se făcea că spre tine urc scări / în piatră săpate şi-n ele, / ici colo smîrcuri şi vreji suciţi / în acolade unduiţi spre stele… (2-2-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Prescripţia de Pincu Sfartz
    Ce face un judecător care are în faţă un dosar pentru un infractor care nu este de găsit, şi a trecut mult timp de când a comis acea infracţiune ? Aplică regulile «prescripţiei» pedepsei care se cuvenea s-o suporte infractorul, iar acesta, bine-mersi, îşi bea berea, alături de o fată frumoasa, undeva în ţările calde… (1-2-2014 – Societate civila)
  • Criza ucraineană: provocări geopolitice şi preliminarii identitare (I): o posibilă „Spovedanie pentru învinşi” de Florian Dumitru Soporan
    Recenta escaladare a tensiunilor sociale şi politice din Ucraina, culminând cu destructurarea eşafodajului puterii de stat asemenea unei explozii controlate, a readus în atenţia opiniei publice oameni şi realităţi pe care prejudecăţile inoculate în aproape două secole în legătură cu Estul (26-2-2014 – Istorie si actualitate)
  • Ultima carte a lui Crin de Daniel Uncu
    Antonescu a înţeles! Tardiv şi destul de stângaci… A înţeles că îşi joacă viitorul politic şi pe cel al liberalilor dacă mai rămâne în cârdăşie cu PSD, într-o guvernare cu reflexe avortone. Prin ieşirea din cărdăşia cu socialiştii domnului Ponta şi aducerea în prim plan a primarului de la Sibiu… (26-2-2014 – Polemica)
  • Kiev, Piaţa Independenţei, 22.02.2014: Recviem pentru cei aproape 100 de morţi (Mozart, Lacrimosa) de Editori ACUM
    Kiev, Piaţa Independenţei, 22.02.2014: Recviem pentru cei aproape 100 de morţi (Mozart, Lacrimosa) (22-2-2014 – TV.ACUM)
  • Wild Carpathia 2 de Editori ACUM
    Wild Carpathia 2 (18-2-2014 – TV.ACUM)
  • Copiii cu nevoi speciale învaţă Terapia prin zâmbet de la Fundaţia CliniClowns de Editori ACUM
    Fundaţia CliniClowns România anunţa continuarea proiectului „Terapie prin zâmbet” în acest an pentru copiii cu nevoi speciale din toată ţara -€copii spitalizaţi, cu autism sau cu sindrom Down… (17-2-2014 – Comunicate de presa)
  • Era într-o miercure? Nu… vinere? Nu! Era weekend! de George Petrineanu
    Of! Şi iar of! Ştiţi care e coşmarul jurnalistului? Nu, nu un Băsescu care-i smulge instrumentul profesional din dotare, nici un Iliescu care-l trimite în lumea animală. Sfîrşiturile de săptămînă, cele două zile lungi de sîmbătă şi duminică, păi cum altceva?! … (17-2-2014 – Romania)
  • China şi restul lumii de Pincu Sfartz
    Caracteristica principala a “sistemului chinez” este faptul că statul nu s-a dat deoparte din faţa unei pieţe total libere, aşa cum din păcate au făcut unele ţări din fostul lagăr socialist, printre care în primul rând România. Statul chinez, (care este de fapt controlat integral de un partid unic, Partidul Comunist din China), deţine aproape 70% din sectoarele strategice… (13-2-2014 – Polemica)
  • Referendum în Elveţia (III) de Alexandru Leibovici
    Un nou referendum a avut loc duminică 9 februarie 2014. Subiectele au fost: finanţarea infrastructurii feroviare, rambursarea avorturilor prin asigurările de sănătate, reducerea imigrării prin suprimarea acordurilor de liberă circulaţie cu UE… (10-2-2014 – Societate civila)
  • T.G. Maiorescu: „Este ceasul al doisprezecelea pentru înfiinţarea unui muzeu al spiritualităţii iudaice în România” de Editori ACUM
    Un interviu cu Prof. Toma George Maiorescu despre contribuţia evreilor la cultura româna. (8-2-2014 – Seminte pentru viitor)
  • Ce-mi place şi ce nu-mi place la români de Michael Bird
    Românii sunt oameni ca toţi oamenii. Unii sunt grozavi, alţii sunt naşpa. Cu riscul să stârnesc dispreţul pe motiv că judec simplist şi în stereotipuri, iată ce îmi place şi ce nu-mi place la români… (8-2-2014 – Dialog Intercultural)
  • Mesajul lui Kerry către Israel: „dacă nu faceţi cum spun eu, o să vă mănânce lupii!” de Rodica Grindea
    Ultimele două săptămâni au fost pentru Israel cele mai încordate. Dar din cât se pare, nu numai pentru Israel, sau pentru „cealaltă parte” implicată, palestinienii, dar şi pentru părţile… interesate în obţinerea unui acord-cadru. Acestea din urmă, cu precădere Uniunea Europeană… (5-2-2014 – Extern)
  • Olga Scheps – Nocturna op. 27 n°2 en re bemol major de Frédéric Chopin de Editori ACUM
    Olga Scheps – Nocturna op. 27 n°2 en re bemol major de Frédéric Chopin (2-2-2014 – TV.ACUM)
  •  
    3.138.119.50