• ACUM.TV
  • August 2014
  • Şi afară plouă, plouă… Marina Voica şi Nataşa Barbu de Editori ACUM
    Şi afară plouă, plouă… Marina Voica şi Nataşa Barbu…continuare (30-8-2014 – TV.ACUM)
  • Un artist şi un doctor există în fiecare dintre noi de Dorel Schor
    Există o butadă care susţine că un artist şi un doctor există în fiecare dintre noi. Dar şi un suferind probabil. Dacă ne însuşim această afirmaţie, destul de adevărată în multe cazuri, putem uşor înţelege preocuparea medicilor pentru artele plastice şi interpretarea unor picturi din punctul de vedere al medicinii… (29-8-2014 – Album)
  • Oraş sfânt (ziceri) de Dorel Schor
    Şi linia cea mai dreaptă poate fi pusă strâmb. // Vreţi să distrugeţi opoziţia? Lăsati-o să ajungă la putere. // Cine e blazat ţine foarte mult să se ştie acest lucru. // Primitivii au fost primii. (26-8-2014 – Umor)
  • Ah, Paraschivo de Editori ACUM
    Ah, Paraschivo (26-8-2014 – TV.ACUM)
  • Comunicatul Fundaţiei Culturale META de Editori ACUM
    Vă propunem o colaborare cu Fundaţia Culturală META care să aibă ca finalitate realizarea fişei artistei Sonia Natra. Pentru aceasta am avea nevoie de orice material consideraţi că ar putea fi pus la dispoziţia noastră… (26-8-2014 – Comunicate de presa)
  • Poezii sub alarmă – Tango de Adriana Moscicki
    la capătul meu de tunel se cîntă Chopin / stau cu ochii închişi / trupul găurit de iubire / ocheanul e doar caleidoscop… (20-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Poezii sub alarmă de Adriana Moscicki
    stau cu ochii lipiţi de ecran / tancuri şi case / mâini şi picioare împrăştiatesînge / cerul tot arde în depărtare şi fum gros… (20-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Tristeţea nu încape într-un „de ce?” de Dan DAVID
    Fiecare strop care mi se oprea în fereastră / Îmi cânta un fragment din / Sibelius, / Şi noaptea albă îmi lumina incertitudinile / Adunate ca într-un năvod… (20-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Poezii sub alarmă – Fără somn de Adriana Moscicki
    las în urmă oraşul nedormit / demult voi fi plecată, / oraşul de sus veşnic pradă celui de jos / morţii se înghesuie în pereţi… (20-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Idee de afacere: Portretul de înmormântare de George Petrineanu
    Gogu, taximetristul, a intrat la idei de când cu criza. Lumea din Călinești, altădată boieroasă, nu mai ia deloc taxiul. Gogu e strâmtorat rău.Merge la Tochilă, artistul fotograf, strâmtorat acum și el. (18-8-2014 – Divertisment)
  • Banca rezervelor (ziceri) de Dorel Schor
    Vezi cum îl lauzi, ca să nu-l jigneşti prea mult. // Cu cât vine mai multă lume, cu atât te simţi mai izolat. // Prea mult bine poate face rău… // Vrei să te dai la fund? Dar dacă intri la apă?… (18-8-2014 – Umor)
  • Uneori moartea vine din cer… de Adriana Moscicki
    Devenisem paranoică, mi-era teamă să stau pînă şi în maşină lîngă un autobuz, am mers kilometrii pe jos doar din teama de a urca în autobuz. Şi de se întîmpla, verificam bine bine fizionomia celor ce mă înconjoară, rucsacurile sau genţile ce le ţineau în braţe încercînd să ghicesc de sînt terorişti cu bombe ascunse şi atunci mă cuprindea teama… (18-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Scrisoare din tranşee – Poezii sub alarma de Adriana Moscicki
    îţi scriu toate cuvintele nerostite / cum aş fi mingaiat obrazul tău ingrijorat în noapte / în aşteptarea mea / şi zîmbetul acela cînd aduni hainele aruncate prin cameră / şi spui -doamne ce împrăştiat!… (18-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vreau să rup de Dan DAVID
    Nu ştiam scrie, nu ştiam citi, / Până când ai coborât ca o lumânare în beznă, / Şi mi s-au deslipit pleoapele, să mângâie întrebările… (18-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vacanţe. Transcrierea unui text muzical care nu a fost scris de George Petrineanu
    Noapte de noapte fac ore pe la slujbăDînd greşuri după greşuri la sarcini de serviciu. (18-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Balada unui foton albastru de Dan DAVID
    Mă voi piti pe o altă planetă, / Într-o fibră de sticlă, / În spatele unui cristal aflat în clivaj permanent… (17-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Pauză de Cafea de Adriana Moscicki
    Îmi amintesc ultima ceaşcă întoarsă / mâinile femeii mergeau pe cai de zaţ / pecum în ceaslov buchisind / „te măriţi peste mari şi ţări” mi-a spus… (17-8-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • „Nederlands Dans Theater” at Benaki Summer Festival 2013 de Editori ACUM
    „Nederlands Dans Theater” at Benaki Summer Festival 2013 (16-8-2014 – TV.ACUM)
  • Despre moarte ca revedere de Florin Predescu
    Mă voi întoarce acasă şi poarta grea apasă peste lume. Vine o vreme când nimeni nu ne mai aşteaptă, nimeni nu ne mai însoţeşte … (9-8-2014 – Cai Spre Noi Insine)
  • Para – idei şi concepte diferite de Dorel Schor
    Iată un fruct despre care putem spune că e aromat şi zemos, că are prin forma lui conotaţii erotice, că e simbolul abundenţei sau al toamnelor bogate, că semnifică armonia… Artiştii plastici i-au conferit şi diverse interpretări literale sau figurative, introducîndu-i imaginea în realismul metaforic… (4-8-2014 – Album)
  • Cu degetul pe rană (ziceri) de Dorel Schor
    Calitatea ecoului depinde şi de cea a sunetului original. // Oh, de câte ori cumpărăm tabloul numai pentru că ne place rama. // Aş vrea ca necrologul meu să-l scrie strănepoţii… // Prea multă minte strică, dar şi prea puţină. (4-8-2014 – Umor)
  • Ştiinţa şi arta românească minunat reprezentată la CalTech, Pasadena, California de Sud de Ileana Costea
    Al 38-lea Congres al Academiei româno-americane, 23-25 Iulie 2014. Am avut onoarea de a fi invitată să particip la o masă rotundă despre “Dialog între Culturi” şi să ţin două prezentări. Cum prezentarea făcută pe tema misiunii mele auto-impuse de a descoperi şi face cunoscute “Prezenţe româneşti surpriză în străinătate” am structurat-o cu o serie de întrebări, scriu acest articol sub aceeaşi formă… (2-8-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • În estul Ucrainei neo-nazişti ruşi lupta de partea separatiştilor de Editor Politica Externa
    În conflictul din estul Ucrainei participă activ reprezentanţi ai organizaţiilor neonaziste din Rusia, după cum declară preşedintele Asociaţiei Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti din Ucraina, Iosif Zisels. În Rusia funcţionează o reţea extinsă de organizaţii fasciste neonaziste, care se afirmă activ în perioadele acute, aşa cum s-a întâmplat la mijlocul anilor 1990 în Rusia, precum şi faţă de Moldova şi Gruzia… (31-8-2014 – Extern)
  • UN Watch despre mitul existenţei unei blocade israeliene a Gazei de Editori ACUM
    Nu există vreo „blocadă” israeliană a Gazei. În ultimii 4 ani toate mărfurile sunt permise în tranzitul din Israel în Gaza, singurele excepţii fiind armele şi un număr redus de produse cu dublă folosinţă care pot fi utilizate de terorişti… (29-8-2014 – Extern)
  • Marele Război şi iluzia păcii (II): succese şi eşecuri româneşti de Florian Dumitru Soporan
    Spre deosebire de percepţia cu care operează scrisul istoric european, Primul Război Mondial continuă să fie considerat momentul de graţie al istoriei naţionale a românilor, marcând apogeul afirmării naţiunii şi statului român în dimensiunea sa identitară şi politică, rezultat al unor secole de luptă pentru libertate şi unitate politică… (21-8-2014 – Istorie si actualitate)
  • Scriitorii moldoveni din epoca stalinistă: „Nici eroi, nici trădători” de Vasile Botnaru
    Vasile Botnaru i-a solicitat un interviu sociologului şi savantului Petru Negură pe tema cărţii pe care o lansează la Chişinău – despre scriitorii moldoveni din epoca stalinistă… (20-8-2014 – Republica Moldova)
  • Cine conduce România? III: PNL şi durerile supradimensionării de Sorin Paliga
    De prin toamna anului trecut, schimbul tot mai acid de replici între Crin Antonescu (CA) şi Victor Ponta (VP) indica o înrăutăţire graduală, dar ireversibilă, a relaţiilor dintre cei doi şi între cele două partide. Era clar că formula folosită în vara lui 2012 „prietenul meu Victor [Ponta]”, repetată de CA era deja istorie. Testul a fost făcut cu propunerea ca Iohannis să fie ministru de interne… (15-8-2014 – Romania)
  • Marele Război şi iluzia păcii (I): naţiuni şi leaderi de Florian Dumitru Soporan
    Trecerea unui secol de la începutul Primului Război Mondial nu s-a dovedit suficientă pentru a face din aceste evenimente subiectul interesului predilect al istoricilor şi nici nu a asigurat dezbaterilor asupra multiplelor semnificaţii pe care le încadrează detaşarea cu care privim fapte ale trecutului relativ îndepărtat. Motivele pentru care seria de acţiuni prea combative pentru paradigmele politice ale vremii şi operaţiile militare de la începutul lunii august 1914 catalizează pasiuni… (14-8-2014 – Istorie si actualitate)
  • William Schabas – uite cine ne anchetează! de Rodica Grindea
    Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU a numit o comisie pentru investigarea crimelor de război (cu precădere ale Israelului), din cadrul acţiunii de apărare numită „Stâncă neclintită”, declanşată de Zahal… (14-8-2014 – Extern)
  • Vina fără sfîrşit de Traian Ungureanu
    În noua morală publică, lucrurile stau simplu şi brutal: dincolo de orice judecată, Israelul trebuie să fie vinovat, iar a declara Israelul vinovat dincolo de orice judecată e o îndatorire civică şi un test care separă sufletele mari de minţile perverse. Totul începe de la întrebarea care, rostită sau nu, apasă şi forţează cu o putere nemăsurată: cum să nu fie vinovaţi cei care ucid copii nevinovaţi?… (12-8-2014 – Repere carteziene)
  • Chipul duşmanului de Pincu Sfartz
    În momentul în care fiecare individ se va gândi că “duşmanul” este şi el un om ca tine, are copii şi familie de apărat, ca şi tine, suferă şi se bucură la fel ca şi tine, atunci se va naşte metoda de a încerca rezolvarea cu prioritate a conflictelor pe cai paşnice, se va naşte calea umană de a preveni sau/şi de a opri un război, doar prin mijloace paşnice. (12-8-2014 – Repere carteziene)
  • Moldova – interviu cu Ion Sturza: „Să nu avem iluzii şi să nu batem mătănii la Moscova” de Valentina Ursu
    În dialog cu fostul prim-ministru şi omul de afaceri despre relaţiile Moldovei cu Rusia, embargo, reforme şi mize electorale. „Evoluţiile din ultimul an şi chiar din ultimele luni au plasat Rusia în cu totul altă dimensiune. Să nu avem iluzii şi să nu batem mătănii la Moscova, în încercarea de a-i îmblânzi pe ruşi pentru că Rusia nu mai e acea care a fost, nici conducerea politică a Rusiei nu mai este cea de pe timpuri.”… (7-8-2014 – Republica Moldova)
  • Cazul Gheorghe Ursu : declaraţie de presă şi scrisoare deschisă de Editori ACUM
    Declaraţie de presă şi scrisoare deschisă legate de noua iniţiativă parlamentară de condamnare a comunismului, şi situaţia cazului Ursu. În urmă cu o lună vă trimeteam o scrisoare deschisă în care vă aminteam de cazul asasinării în 1985 a tatălui meu, Gheorghe Ursu, pentru vina de a fi scris la Europa Liberă, de a fi pus afişe la serviciu, şi de a fi ţinut, în vederea publicării, un masiv jurnal, toate îndreptate împotriva dictaturii comuniste pe care astăzi susţineţi că doriţi s-o condamnaţi. Vă aminteam că tatăl meu a fost ucis în torturi bestiale în timp ce era anchetat de Securitate … (5-8-2014 – Editorial)
  • Pat Condell : Why I support Israel de Editori ACUM
    Pat Condell : Why I support Israel (2-8-2014 – TV.ACUM)
  •  
    18.219.209.144