caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

ORAȘUL MEU

de (8-1-2012)
1 ecou

Palatul Cenad (stânga) și Primăria orașului ARAD, România (central)

ARAD este orașul meu. Aici am crescut, am învățat, m-am căsătorit. În acest colț de țară s-a născut fiul nostru. Aici mi-am îngropat părinții. ARAD e leagănul unor amintiri personale de neuitat. Am plecat la vârsta de 27 de ani, în Toronto, orașul care m-a adoptat. Ori de câte ori am ocazia să vizitez orașul natal, mă simt cuprinsă de nostalgii.

Palatul Cenad – monument de arhitectură, a fost construit în anul 1894, după planurile arhitecților Ybl Miklos și Jiraszek Lajos. Palatul aparține stilului arhitectural eclectic, impresionând prin bogația ornamentelor de pe fațadă, în stilul renascentist italian. Palatul deține două turnuri la colțuri și patru porți. Sub acestea au fost așezate cu măiestrie picturi murale.

Clădirea Primăriei din Arad a fost construită în perioada 1872-1876 în stil renascentist. Are un turn construit ulterior (în 1878) cu un orologiu. Concepția clădirii aparține arhitectului Pekar Ferenc.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri

  • Dana: (9-1-2012 la 06:24)

    Frumos dar, din pacate, recunosc problema cu aproape orice poza facuta int-un oras romanesc: e imposibil sa faci un cadru care sa nu fie ruinat de tonele de cabluri. Mi se pare ca, pe undeva, exista o corelatie intre momentul cind cablurile vor disparea sub pamint si cel in care Romania va evolua spre reala civilizatie, nu doar forme fara fond.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cum percepe un occidental „logica” unui extremist de dreapta român

Fara a preciza absolut nici un detaliu relativ la destinatia “teleportarii”, le spun ca am citit un articol intr-un ziar...

Închide
3.21.104.137