caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

E nevoie de mult…

de (3-1-2012)
22 ecouri

Ecouri

  • Cristina Dobrin: (4-1-2012 la 00:28)

    Un reportaj extrem de emotionant….
    Din dragoste fata de semeni, cu vointa si daruire, se poate schimba ceva… O mana intinsa, o mangaiere, un umar oferit, o imbratisare….

    O adevarata incantare sa auzi ca printre noi traiesc asemenea Oameni.

  • Doina Manea: (4-1-2012 la 00:54)

    De acord cu Cristina, bun ecou!
    Aș fi vrut totuși să avem adresa poștală sau o altă informație (nr. de telefon?) pentru a putea trimite o donație, pentru că doresc să trimit niște bani. Dar cui, și în ce fel? S-ar putea lua legătura cu Viorel sau cu cel care a creat acest documentar? Voi trimite link tuturor prietenilor mei, îl voi pune pe adresa mea de facebook (deși n-am prea mulți ”prieteni”), în speranța ca prin publicitate să se creeze un flux de donații. M-a frapat comentariul reporterului – cum că sătenii sunt indiferenți la bătrânii găzduiți de Viorel. Probabil că-l consideră prost.
    Așadar, adresa?

  • Alex: (4-1-2012 la 02:33)

    Bravo Viorel!
    Bravo TV.Acum!

  • Natalie: (4-1-2012 la 03:19)

    Yes, they do need more…and it begins with teaching our young people to be tolerant of others and to care about their neighbors no matter how different they are. I see so many situations where fear and neglect coupled with apathy are the cause of our elderly, wayward, and underprivileged or ill being treated as less than human. Thank you for posting this video for others to take a second look.

  • DV: (4-1-2012 la 03:26)

    F E L I C I T Ă R I!

  • DV: (4-1-2012 la 03:34)

    Realizator: Alina Farcaş
    Imagine/montaj: Ben Pipa
    Reporter: Gheorghe Stănilă
    Voiceover: Nelu Ciobotă

  • Andrea Ghita: (4-1-2012 la 04:07)

    Mai multe despre aceasta actiune si alte initiative pentru diverse categorii de defavorizati din Romania si alte tari gasiti pe site-ul http://misiune.org/

  • musat: (4-1-2012 la 05:44)

    Impresionant

    <>

    Este necesara rabdare sa ajungem la acest punct final dar este o solutie
    Trebuie sa gasim o sursa pentru a extrage putere

  • Stefan N. Maier: (4-1-2012 la 08:29)

    In repetate randuri s-a reprosat si se va mai reprosa lipsa de consideratie a revistei ACUM fata de religiozitate. Degeaba am explicat de fiecare data ca nu deranjeaza decat formele fundamentaliste, exclusiviste, de manifestare a religiei.
    Iata insa ca promovam pe prima pagina o actiune caritabila a unei misiuni adventiste. Nu ar fi avut nici o importanta daca misiunea era crestin ortodoxa, mozaica, islamista sau budista. Daca religia motiveaza oamenii sa aiba grija de semenii lor, daca ii determina pe unii sa ofere un umar celor mai defavorizati: saraci, batrani, bolnavi si abandonati, atunci RELIGIA ESTE SI BUNA.
    Daca, prin absurd, repet, prin absurd, Viorel Pasca s-ar imbogati din ceea ce face, el s-ar imbogati infinit mai etic decat foarte multi. Dar, evident, nu este cazul.
    Multumiri andreei pentru URL-ul Misiune.org.

  • Cristina Dobrin: (4-1-2012 la 09:16)

    Imi place sa cred, undeva in adancul sufletului meu, ca nu religia este cea care motiveaza in asemenea circumstante, cum sunt cele din Dumbrava.

    In cele din urma, OMUL este cel care aduce schimbarea. Viorel Pasca m-a impresionat in acest documentar si prin modestia cu care vorbea despre faptele sale aducatoare de speranta. Intr-adevar, singura data cand ar trebui sa privim pe cineva de sus, este cand intindem mana sa ii ridicam de jos. Frumos spus…

    Sa ne punem intrebarea „Cati dintre noi am ridica doi oameni de pe strada, i-am aduce in casele noastre si i-am ingriji, asa cum a facut-o aceasta familie”?

    Sa stam o clipa si sa privim in sufletul nostru…..Raspunsul…

  • Doina: (4-1-2012 la 11:55)

    @Dna. Andrea: Multumesc pentru link.

    @Dl. Maier – nu stiam ca misiunea din Dumbrava este o initiativa a bisericii adventiste, mai exact, initiativa unui membru al acestui cult(?), sau religii, sau biserici,cum vrem s-o numim. Credinta adanca este de fapt motivatia, mai putin apartenenta la o biserica sau alta, sau cult, sau New Age. Am aflat de actiuni umanitare din partea membrilor unor comunitati New Age.

    Ma impresioneaza toate activitatile / sau actiunile caritabile legate de batrani, pentru ca si eu am o mama batrana, si-mi dau seama ca moartea mea ar fi pentru ea sfarsitul, nu s-ar mai putea intretine singura dupa ce banii lasati de mine s-ar cheltui (mai mult pe medicamente si doctori, nu pe lux), si ar ajunge in strada. Asta in conditiile in care i-am cumparat apartamentul in care locuieste. Oricat am incerca sa ne asiguram viitorul, sa ne creem un „safety net,” oricate calcule am face, este foarte posibil ca undeva, cumva, ceva sa se rupa, si degringolada spre saracie, mizerie, destitutie, sa inceapa vertiginos. Nimeni dintre noi nu-i scutit de o asemenea prabusire, s-au vazut cazuri de fosti milionari ajunsi cersetori.

  • Stefan N. Maier: (4-1-2012 la 13:09)

    Ca si Cristina, si eu cred (si nu ma sfiiesc s-o spun) ca religia este irelevanta. Prin comentariul meu am vrut sa subliniez ca la ACUM nu suntem motivati de o agenda anti-religioasa ci de o agenda pro-umanitara. Oriunde umanitatea si religiozitatea intra in conflict, dam castig de cauza celei dintai. Este si logic din punctul meu de vedere, care consider ca mai degraba mai intai a existat omul si apoi Dumnezeu, ca nu cel de-ai doilea l-a creat pe primul ci primul l-a inventat pe cel de-al doilea.

  • Viorel Pasca: (4-1-2012 la 13:15)

    Nimic din ce sa facut la Dumbrava nu are legatura cu religia, si nici nu a fost facut sub indrumarea sau initiativa vreunui cult religios.
    Totul s-a facut deoarece acei oameni aveau nevoie de ajutor. si cand cineva este in nevoie, nu e normal sa-i analizam apartenenta religioasa, sau alte lucruri de genul acesta, ci sa-l ajutam.

  • Paulina Eliza Duta: (4-1-2012 la 13:25)

    Adresa d-lui Viorel Pasca este :

    Satul Dumbrava nr.83, Comuna Holod, Jud.Bihor, cod 417281

    Necesitatile urgente sunt alimentele,scutecele pentru adulti si ajutorul financiar.

  • Doina: (4-1-2012 la 13:49)

    Va apreciez, dl. Maier, pentru tot ceea ce publicati aici, si pentru continutul revistei ACUM.

    [P.S. eu personal am o alta credinta referitor la relatia Dumnezeu-Om, Om-Dumnezeu, dar respect punctul dvs. de vedere.)

    Un an nou cu prosperitate,
    Doina

  • Doina: (4-1-2012 la 14:48)

    Dna Paulina, multumesc mult pentru adresa. Acum sa vad si cum trimit banii — probabil printr-o prietena din Bucuresti (locuiesc in America), sau poate sa trimit banii la cel mai apropiat centru Western Union de satul respectiv. Cred ca voi lua legatura direct cu dl. Pasca, poate imi sugereaza dumnealui o metoda rapida si sigura. Pot sa trimit si haine, si asternuturi de pat, dar trebuie sa rezolv si logistica pachetului. Ma voi ocupa de acest proiect in luna ianuarie.

    O data in plus va multumesc, si multumesc revistei ACUM pentru publicarea acestui documentar.
    Doina

  • Paulina Eliza Duta: (4-1-2012 la 15:15)

    Draga d-na Doina,
    Cu mult drag. Va rog frumos sa-mi transmiteti pe adresa redactiei adresa dvs. de mail pentru a va inlesni legatura cu d-ul Pasca.
    Paula

  • Stefan N. Maier: (4-1-2012 la 16:09)

    Domnule Pasca,
    Va multumesc pentru interventia personala in pagina ACUM. Sper ca este vorba de dv. si ar fi bine sa confirmati. Sper ca veti gasi timp sa mai scrieti despre povestile acestor oameni – veti fi (sau ati fost deja) contactat cu o astfel de propunere.
    Aveti perfecta dreptate. Exact legatura intre apartenenta religioasa si gestul dv. de o umanitate care nu poate trece neobservata am vrut s-o preintampin. Nu as fi vrut sa vad ecouri de genul „ei fac asta pentru promovarea unui cult”. (Desi, in paranteza fie spus, cinste unui cult care nu impiedica sau chiar genereaza asemena initiative)

    Pentru Doina,
    Respectul dv. fata de punctul meu de vedere, si reciproc, e o parte a Dumnezeului la care ma inchin si eu. Nu ad literam inchinat, dar in mod cert prin ceea ce fac.

  • Doina: (4-1-2012 la 16:10)

    Am incercat, dar nu a mers, am primit mesajul:

    „Mesajul nu a fost trimis. Vă rugăm să încercați mai târziu, sau încercați o altă metodă pentru contact.”

    Poate mai tarziu?

  • Doina: (4-1-2012 la 16:16)

    Dl. Maier, va inteleg.
    Actiunile dvs., ceea ce faceti (sau NU faceti, ma refer la a face rau constient), va definesc, au valoare umana, indiferent de apartenenta la o „biserica” sau alta.

    Cu stima,
    Doina

  • Matei: (5-1-2012 la 17:04)

    Bun reportaj, interesant sa iesi un pic din criza financiara si sa observi ca mai sunt si altfel de crize. Toti stim ca economia este doar un aspet al vietii, putini suntem constienti de asta. Cand noi oamenii de rand , cu o casa asa cum e ea o sa reusitm sa ne trezim, red ca vom avea de castigat. Si noi si cei cu nevoi.

    P.S. Schimbati va rog reporterul ca parca vrea sa faca o telenovela si pare de 1000 de ori mai fals decat Viorel.

  • Carol Hruza: (21-6-2014 la 17:12)

    As dori adresa din Dumbrava a lui Viorel Pasca.

    Va multumesc si pentru lucrarea pe care o faceti.

    Dumnezeu o sa va rasplateasca.

    Va dorim mult Har si Pace si o sa ne intalnim peste cateva zile.

    Carol si Jenny

    [Moderator: din câte văd, adresa apare în unul din comentarii şi este: Satul Dumbrava nr.83, Comuna Holod, Jud.Bihor, cod 417281]



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.139.62.103