caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Zilele Culturii Evreiești în România , 16 – 17 Octombrie 2011

de (12-10-2011)

În perioada 16 – 17 octombrie se vor desfăşura la Bucureşti “Zilele Culturii Evreiești din România” ,  incluse în suita de manifestări dedicate aniversării a 75 de ani de existenţă a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Astfel publicul bucureștean va avea prilejul de a cunoaște o cultură tradițională, dar și transnațională prin intermediul spectacolelor de muzică klezmer, dans, teatru Idiș, conferințe, expoziții de carte și activități muzeistice. 

Spicuim din program: Duminică 16 octombrie, la Centrul Comunitar Evreiesc , se va desfăşura discuţia panel: Evocări despre moarte şi supraviețuire în lagărele de exterminare din Transnistria.  Tot duminică la Teatrul Evreiesc de Stat vor avea loc:  o expozitie de carte, proiecţia filmului “Nu te teme, Jakob”, în regia lui Radu Gabrea şi un concert de muzică klezmer cu formaţiile Pressburger Klezmer Band (Slovacia) şi Marel Tov din Cluj, precum şi formaţia de dansuri Hora. Luni, 17 octombrie, la Teatrul Evreiesc de Stat va fi prezentat un spectacol cu “Dinastia Efros”, de Iacob Gordin. În cele două zile doritorii vor putea vizita Muzeul Evreiesc şi Sinagoga Mare din Bucureşti.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
44.200.23.133