caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Cum a fost Posibil? 70 de ani de la Pogromul de la Iasi

de (9-10-2011)
1 ecou

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” și Art Yourself au plăcerea să vă invite marți, 11 octombrie 2011, ora 19 la vernisajul expoziției taberei de pictură Cum a fost posibil? 70 de ani de la Pogromul de la Iași.

Ajunsă la cea de-a treia ediție, tabăra de pictură a Institutului Wiesel a fost organizată în acest an la Iași cu ocazia comemorării Pogromului din 1941. Expoziția taberei de pictură poate fi vizitată în perioada 11 octombrie – 11 noiembrie 2011 la sediul galeriei Art Yourself – str. Nicolae Ionescu 11, sector 1, București.

Demersul taberei Cum a fost posibil? Este unul de tip recuperator manifestat prin păstrarea vie a memoriei Holocaustului, fiind totodată și educativ, prin instruirea tinerilor creatori și a publicului amator de artă contemporană.

Expoziția cuprinde 22 de picturi semnate de opt artiști emergenți, realizate în perioada celor două săptămâni de tabără, la Iași. Ana Maria Avram, Anca Brânzaș, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Beniamin Popescu, Radu Rodideal, Silvia Trăistaru, Ștefan Ungureanu și artista israeliană, inițiatoare a proiectului, Sarah Einik au lucrat inspirați de tragicele evenimente din perioada Holocaustului. Expoziția reprezintă modul specific fiecărui artist de-a aduce în contemporan o parte a memoriei Holocaustului, constituindu-se drept o formă de artă activă împotriva discriminării. Un scop ultim al acestui demers este combaterea antisemitismului în societatea contemporană prin familiarizarea oamenilor cu greșelile istoriei naționale și mondiale.

Ecouri

  • Andrea Ghiţă: (10-10-2011 la 13:37)

    Primele doua expozitii sub genericul „Cum a fost posibil?”realizate din creatiile tinerilor plasticieni participanti la taberele de creatie organizate de Institutul Wiesel din Bucuresti, in anii 2009 si 2010, s-au bucurat de apreciere in tara si strainatate. Anul trecut publicam in revista Acum
    http://www.acum.tv/articol/16403/
    un articol care intruneste opiniile tinerilor care au optat sa creeze lucrari inspirate de tragedia Holocaustului.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.118.9.7