caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Ce nu pot pricepe propagandiștii unirii cu România

de (4-9-2011)
38 ecouri

A devenit Vladimir Plahotniuc un partizan al unirii cu România?

Recent, unul dintre cei mai înfocați partizani ai unirii Republicii Moldova cu România posta pe Facebook un zvon, potrivit căruia prim-vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, magnatul Vladimir Plahotniuc ar fi anunțat că ar putea convinge 67 de deputați din totalul de 101 să voteze în favoarea unei astfel de uniri.

Mi-am exprimat opinia că, pe lângă faptul că un astfel de zvon este stupid, Parlamentul nu poate aproba de unul singur unirea cu România, așa cum  rezultă din art. 142 (1) al Constituției Republicii Moldova:

Dispoziţiile  privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului,  pot  fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum,  cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

Vajnicul propagandist al unirii, el însuși membru al parlamentului care a proclamat independența Republicii Moldova la 27 august 1991, nu s-a lăsat și a afirmat că Parlamentul poate pur și simplu să abroge acest articol!!! Probabil că nu a auzit de conceptul de “pietrificare”, prezent și în alte legi fundamentale, de exemplu Franța, Italia sau România, prin care legiuitorul constituant impune limite ale revizuirii Constituției, care nu pot fi depășite decât prin adoptarea unei noi   legi fundamentale de către o nouă Adunare Constituantă special aleasă.

Dar pe lângă aspectul constituțional, mai există și cel politic. Parlamentul de la Chișinău nu este în stare de mai bine de doi ani să aleagă președintele statului, nereușind să întrunească votul a minimum 61 de deputați în favoarea unui candidat. Grupul parlamentar al Partidului Comuniștilor (PCRM), care are mai mult de 40 de deputați, blochează alegerea.

În aceste condiții, cum ar putea acest partid românofob să-și aducă contribuția activă la votarea unei prezumptive uniri? Nu mai spun că nici Partidul Democrat (PDM), din care face parte Vladimir Plahotniuc nu este un partid favorabil uniri, iar liderul PDM, președintele Parlamentului și președinte interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, se consideră moldovean și declară că vorbește limba moldovenească.

În fapt, nici celelalte două partide – Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de Vladimir Filat, și Partidul Liberal (PL), condus de Mihai Ghimpu, nu sunt, prin statut, partide unioniste. Mihai Ghimpu și mai mulți deputați PL sunt unioniști, dar liderul PL a declarat că politica unionistă „nu aduce voturi”.

Și Mihai Ghimpu știe ce spune, deoarece starea de spirit din Republica Moldova nu este favorabilă unirii cu România și acest lucru a fost confirmat de rezultatele tuturor alegerilor parlamentare desfășurate după obținerea independenței acum 20 de ani.

Nici măcar perspectiva aderării și apoi aderarea României la Uniunea Europeană nu a avut un impact semnificativ asupra sentimentului unionist în Republica Moldova, ci doar a dus la explozia numărului de solicitări de redobândire a cetățeniei României, din motive predominant pragmatice și nu sentimental-naționaliste.

I-am spus apoi colportorului de zvonuri pe Facebook că nu există numai Republica Moldova în această ecuație a unirii, ci și România. Probabil că, întrebați într-un sondaj de opinie, o majoritate în România ar fi favorabilă unirii cu Republica Moldova.

Dar în urma unei reflecții mai adânci, probabil că și-ar da seama de costurile – politice și mai ales economice ale unei asemenea uniri. Și aici ajungem o al treilea termen al ecuației unirii, pe care propagandiștii unirii îl trec sub tăcere: Uniunea Europeană.

Când parlamentul României a amendat legea cetățeniei, ușurând procedura de redobândire a cetățeniei, acest lucru a creat nervozitate în rândul anumitor state UE, alarmate de perspectiva unui potențial număr de trei milioane de cetățeni ai Uniunii.

Așa încât, propagandiștii unirii nu trebuie să-și imagineze că Republica Moldova (care este la ani lumină de standardele UE) poate intra pe ușa din dos în Uniunea Europeană. Să-și aducă aminte mai întâi de faptul că acest stat nu are nici măcar statutul de candidat la aderare și, mai ales, nu-și controlează întreg teritoriul, fiind o cale deschisă de acces din fostul imperiu sovietic cu toate consecințele ce decurg de aici.

Acesta nu e singurul propagandist unionist care plănuiește unirea din fața unui termnial de computer. Asta e o îndeletnicire pe multe forumuri de pe internet, Și toate au în comun o trăsătură: lipsa totală de realism, care n-ar fi o nenorocire, dacă respectivii nu s-ar drapa în mod demagogic și patriotard în roșu, galbem și albastru, tratându-i pe cei care aduc obiecții argumentate, drept “”anti-români”, “trădători”, “agenți ai rușilor”și alte asemenea calificative care dovedesc lipsa totală de profunzime a acestor persoane, ce pretind un fel de monopol asupra patriotismului.

Ecouri

  • carastau nicolae: (5-9-2011 la 02:38)

    Dar dumneavoastra, dumneavoastra autorul acestui atat de…incurajant articol, pe fond, sunteti un doritor al unirii, ori dimpotriva ? Ca sa stim o treaba !

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 03:46)

    Domnule Nicolae Iuga/Cărăstău eu nu scriu articole de încurajare sau descurajare pentru că, spre deosebire de dumneavoastră, nu sunt un microbist naționalist. Despre Unirea cu România am scris pe larg aici: Ipotetica unire cu Republica Moldova luată la bani mărunți http://www.acum.tv/articol/2256/ Și când folosiți pluralul, în numele cui vorbiți sau e doar o deformare moștenită de pe vremea când erați politruc național-comunist în Țara Moților?

  • Valera Diaconu: (5-9-2011 la 07:49)

    Permiteti-mi domnu Clej sa mai adaug o idee la dele scrise de domnia voastra. Desi sunt deacord cu cele scrise mai sus va pot spune ca influenta Romaniei pe plan cultural si educatinal este din pacate infima. Asta daca nu luam in seama cartile si manualele date ca ajutor, pentru care va multumim. Toate actiunile de promovare a romanismului in Basarabia se reduc la entuziasmul unor idealisti care nu sunt sustinuti de nimeni spre deosebire de interesele rusesti promovate prin investitii masive in domeniu massmedia scrisa si electronica. Mai toate magazinele si localurile din centrul capitalei au angajati exclusiv rusi stiti de ce?! Pentru ca investitorii sunt exclusiv rusi. Nici un ziar romanesc nu exista in vanzare in afara de intarziatul „Adevarul” (de anul asta aparut): nici Romania Libera, nici Evenimentul Zilei, nici Gandul nici oricare alta publicatie. Mai vreti unire domnilor?!

  • Daniel Isaia: (5-9-2011 la 08:57)

    Dle Clej, îmi rău să vă spun frac, dar sunteti un libertarian ignorant. Daca un coreean în Coreea de Sud ar spune că nu este un „microbist” al unii celor două Corei ar fi tratat acasă în cel mai bun caz ca un nebun excentric. În cel mai rău, ar fi privit ca un imbecil tocmai bun de dus la balamuc. Dvs. ce alegeţi din cele două?

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 09:55)

    Domnule „Daniel Isaia” daca asa va numiti intr-adevar, in primul rand nu va ce legatura are libertarianismul cu acest articol. Probabil ca nu aveti habar ce este acela libertarianism, care se bate cap in cap cu ultra-nationalismul schizi-paranoic pe care-l promovati. De altfel, dupa teoria dumneavoastra, majoritatea populatiei Republicii Moldova, care se opune unirii cu Romania, ar trebui dusa la balamuc. Cine spune asa ceva, chiar ca nu e intreg la minte.

  • Laș anonim "Decathlon Iasi": (5-9-2011 la 09:59)

    Domnilor basarabeni! O unire este asemanatoare cu o casatorie. Cu alte cuvinte, ambii parteneri trebuie sa spuna DA, adica sa fie de acord. In cazul unirii dintre tarile noastre insa, eu sunt sigur ca nici unul din cei doi protagonisti nu ar accepta-o. Va anunt ca din observatii si discutii cu concetatenii mei am dedus ca marea majoritate a romanilor NU DORESC unirea cu straini vorbitori de limba rusa, ucraineana, gagauza etc. Si din tot ce am observat in Basarabia, am dedus ca nici voi nu doriti sa va uniti cu noi. Deci NU POATE exista o „casatorie” intre poporul roman si populatiile straine si diferite de noi care locuiesc intre Prut si Nistru. Asta pentru ca suntem straini unii de altii si ne simtim diferiti. Voi sunteti un amestec de populatii slave si turcesti cu mentalitate ruseasca. Aveti limbi diferite de limba romana, mentalitate, religie, cultura si istorie toate diferite de ale noastre. Sa lasam politicienii deoparte, dar romanii nu mai doresc si alti straini intre frontierele Romaniei. Si nici voi nu doriti sa va uniti cu romanii, care am fi straini pentru voi. Noi nu vorbim limbile voastre si nici nu dorin vreodata sa le vorbim. Le doresc numai bine tuturor populatiilor slavofone care locuiesc in mareata si frumoasa voastra republica dintre cele doua rauri (Prut si Nistru). Si as dori sa abandonati subiecte care au legatura cu tara mea, ROMANIA! La noi, voi sunteti un subiect de discutie extrem de putin luat in considerare. Nu va cunoastem, nu dorim sa va cunoastem si nici NU ne place cand va intalnim prin Romania.

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 10:40)

    Xenofobia persoanei care semneaza „Decathlon Iasi” este depasita doar se ignoranta sa. Habar n-are ca peste 3/4 din populatia Republicii Moldova are ca limba materna romana. Mai remarc si obraznicia cu care isi permite sa vorbeasca in numele tuturor romanilor din Romania.

  • iurie osoianu: (5-9-2011 la 10:56)

    FRATELUI MEU…ROMANULUI

    Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
    Si mi-au atribuit reflecse…ca la cane
    In monstri, in dusmanii tai m-au transformat
    Nu crede…frate-meu, romane…

    Si se mai spune cica m-au rusificat
    Si limba ce-o vorbesc tu n-o intelegi prea bine
    Si cear si versul asta iti pare cam cudat
    Furat de undeva…asa e frate-meu, romane..?

    Se mai zvoneste cica hoti suntem si cersetori
    Nemultumiti de hrinca sa de pane….
    Pai cum sa neg..? Miliardarii de la noi
    Sunt hoti ca si ai vostri… frate-meu, romane…

    Se mai zvoneste ca am rugat stindardul lui Stefan
    Si multi se tem ca aice va ramine…
    Zombat, rusificat si tradator de neam
    Doar asta vezi in mine…frate-meu, romane..?!

    Nu tu in -patruzeci fujita-i intr-o zi peste hotar
    Crezind ca al opri pe Stalin e o rusine
    Si azi…mi-ai refuza stindardul lui Stefan
    Cum vine asta…frate-meu, romane..?!

    Si ce-i cu visul Romaniei Mari
    Si din unirea Tarii ce ramine
    Sau mai adeveresti-o spus-a lui Stefan
    Moldova nu-i a voastra…frate-meu, romane..!!!

    Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
    Si mi-au atribuit reflecse…ca la cane
    Si cear de ma numesti maladavan, ramin barbat
    Roman ca tine…frate-meu, romane…

  • Marcel: (5-9-2011 la 12:50)

    Acest articol e o depictie a realitati existente si indiferent cit de dureroasa e imaginea, a fi realist e tocmai abilitatea si curajul de a privi cu ochi deschisi tagica realitate. A fi realist nu anseamna o deprivare de vise si idealuri indiferent cit de nerealizabile ar fi ele…a fi realist inseamna a avea o baza solida fundata in cunoastere logica si de a lua decizii reale si fisibile.
    Indiferent daca reuniunea dintre aceste doua state Romane va avea loc sau nu, romani nu pot visa la ziua in care imposibilul devine o realitate si ca nimeni nu va putea interzice idealurile uniri chiar daca sansele sunt mici sau chiar zero.
    R. Kennedy „visati la vise inexistente ..de ce nu”

  • Andrea Ghiţă: (5-9-2011 la 13:02)

    Parafrazand o reclamă care începea cu „Cât de mare e un ou mic?” mi-aş permite să întreb „Cât de lung e un ecou mare?” şi m-aş bucura dacă autorul sau postatorul producţiei versificate ar învăţa că
    reflecse se scrie reflexe,
    ma-u se scrie m-au
    adeverestii-o se scrie adevereşte-o

    Între timp încerc şi eu să mă edific cu verbul a zomba…

  • iurie osoianu: (5-9-2011 la 13:08)

    Pai ce sa-i faci , doua secole de rusificare si-au lasat si ele amprenta… nu e o scuza ci mai degraba o lamentare.

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 13:16)

    Andrea, trebuie să-l scuzi pe domnul Osoianu, trăiește într-un mediu rusesc și din această cauză s-a zombificat (asta înseamnă „zombat”).

  • iurie osoianu: (5-9-2011 la 13:36)

    Dar de ce *zombificat* si nu totusi *zombicacat*? Dictionarul explicativ al limbii romane Dex online nu scrie nimic despre *zombificat*…Sa presupunem ca eu spun in loc de **…alta soarta**, …**alta soarte** ce spun eu corect? In cea ce priveste rusii…Strabunelul meu in 1918 a fost al 54 deputat al Sfatului Tarii care a iscalit aderarea Basarabiei la RR, si bine ca amurit in 1938 si n-a ajuns sa vaza a doua tradare a basarabenilor din 1940. De la rusi am luat limba lor neperzindu-mi dulcea limba a stramosilor , intelegind ca odata si odata v-om dobori jugul rusesc. L-am doborit , ca in 90 sa mai fim tradati odata. Ba fratilor nu sunteti voi Nebuni si ZOMBATI …de cine oare??? Aveti voi incipuire ce inseamna reintrejirea unei NATIUNI?!!

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 13:39)

    Toate complexele de inferioritate sunt exhibate în comentariul lui Iurie Osoianu, care se mai și dă în stambă printr-un limbaj grosolan.

    PS În limba română pe care chipurile nu ați pierdut-o se scrie „vom” nu „v-om”.

  • iurie osoianu: (5-9-2011 la 13:47)

    Unde vezi D-le Clej simt de inferioritate? Am rezistat , exist, si inferior voua? Si cu ce sunte-ti D-stra mai superiori? Am intrebat **soarta** sau **soarte** ? De ce nu raspundeti?

  • Petru Clej: (5-9-2011 la 14:00)

    Nu știu cui vă adresați domnule Osoianu, știu încă că vă trădați extrem de ușor complexele de inferioritate. Și vă mai spun ceva: această pagină se adresează tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde s-ar afla în lume și indiferent de ce etnie sau religie ar fi. Așa încât, v-aș ruga să o lăsați mai moale cu fanfaronadele. Dacă doriți să comentați articolul, vă rog să o faceți și să renunțați la versificații sau versuri copiate cu copy-paste.

  • =SARMIS=: (5-9-2011 la 16:56)

    Totul este posibil: UNIREA ESTE POSIBILA !
    In baza „Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA a Basarabiei cu Romania
    votat de Sfatul Tarii la Chisinau
    la 27 Martie 1918.
    Deci trebuie de revenit la acest document de baza pt. istoria de mai departe a Rep. Moldova, creatura facuta de Stalin si perpetuata de Snegur, Lucinski, Voronin si Filat si Lupu.
    In baza dreptului international, si in baza anularii intelegerii secrete Molotov-Ribbentrop, Basarabia este MEREU parte a României !
    ACTUALA RM nu are suport jurdic istoric ! E simplu !

  • Petru Clej: (6-9-2011 la 01:41)

    Se pare că SARMIS nu a auzit tratatul de pace de la Paris din 1947 care a consfințit frontierele URSS din 1945 și nici de faptul că Republica Moldova a fost recunoscută pe plan internațional după 1991. În rest, aceleași formule demagogice dragi naționaliștilor.

  • Laș anonim Decathlon Iasi: (6-9-2011 la 06:37)

    Petru Clej spune: „Xenofobia persoanei care semneaza “Decathlon Iasi” este depasita doar se ignoranta sa. Habar n-are ca peste 3/4 din populatia Republicii Moldova are ca limba materna romana. Mai remarc si obraznicia cu care isi permite sa vorbeasca in numele tuturor romanilor din Romania.”

    Domnule Clej, poate ca vorbesti dumneata si limba romana, dar mentalitatea dumitale este de rusofil si rusofon. Eu am fost intre Prut si Nistru pentru a ma documenta la fata locului si nu am observat decat cateva procente de vorbitori de limba romana, pe care ei o numesc „maldavneasca” pentru ca este înţesată de rusisme, arhaisme si structuri gramaticale invechite. Altfel spus, maldavneasca vorbita intre Prut si Nistru e o romana arhaica, osificata, cu un vocabular incert si cu posibilitati de exprimare extrem de limitate. In schimb majoritatea strivitoare a populatiilor care locuiesc intre Prut si Nistru au ca limba materna limbile rusa, ucraineana si turca gagauza de care vorbitorii sunt foarte mandri. Stii dumneata ca la hotel si in magazine imi intorceau spatele cand le vorbeam in limba romana si refuzau sa ma serveasca? Si sa nu mai vorbim de dispretul si comportamentul extrem de grosier afisat de aceste populatii slave rusofone cand auzeau ca suntem turisti romani din Iasi. In incheiere, domnule, eu doresc populatiilor basarabene multa sanatate si numai bine, dar sa stati acolo in bogata, frumoasa si extrem de civilizata republica dintre Prut si Nistru si sa nu mai invadati Romania asa cum au facut de atatea ori in istoria noastra hoardele asiatice rusesti, turcesti, tataresti etc.

  • Petru Clej: (6-9-2011 la 06:49)

    Xenofobia si ignoranta persoanei care se ascunde cu lasitate sub aliasul „Decathlon Iasi” este uimitoare. Acest individ ori minte ca a fost in Republica Moldova, ori n-a priceput nimic din voiajul sau acolo. Acest tip de ignoranta vest-Pruteana este extrem de raspandita si este unul dintre motivele deteriorarii relatiilor dintre oamenii de pe cele doua maluri.

  • Laș anonim "Decathlon Iasi": (6-9-2011 la 09:54)

    Ignorantule Petru Clej, eu realmente am vizitat mareata voastra republica si am priceput ca voi nu mai sunteti moldoveni, adica romani, de foarte multa vreme. Rusi veniti de aiurea din Rusia de cativa ani si spuneau: Ia maldavan …. Doamne iarta-ma, dar am ajuns sa-mi fie rusine cand la meciurile transmise la TV se comenteaza uneori despre echipele moldovene din Iasi sau Vaslui. Pentru multi din noi, maldavan este o ……… te las pe tine sa judeci ce vreau sa spun..

  • Petru Clej: (6-9-2011 la 10:38)

    Domnule laș anonim, ignorant și xenofob, dacă erați mai puțin ignorant ați fi știut că nu sunt din Republica Moldova și nici nu trăiesc acolo. În continuare cred că mințiți că ați fost în Republica Moldova, pentru că vorbiți după ureche, dând dovadă de o fudulie prostească.

  • Stefan Caliga: (6-9-2011 la 16:34)

    In conditiile actuale o unire a Republicii Moldova cu Romania este imposibila. Numarul aderentilor la aceasta idee este din ce in ce mai mic si el va scadea si in viitor. Cauzele sunt cunoscute,indeobste. De altfel, nici in viitor nu este previzibila o schimbare fundamentala care sa conduca la reintregire.

  • Anca: (8-9-2011 la 07:45)

    Citat:
    „Se pare că SARMIS nu a auzit tratatul de pace de la Paris din 1947 care a consfințit frontierele URSS din 1945…”
    Interesant argument.Voi ăştia, care dispreţuiţi consfinţirea frontierelor sacre sovietice… ia lăsaţi vorbăria despre unire şi unionism şi puneţi mâna pe cartea de istorie a URSS!

  • Petru Clej: (8-9-2011 la 09:07)

    Doamnă Anca Ionescu, nu e necesar să aveți această reacție iritată, pavlovian-naționalistă. Tratatul de pace de la Paris din 1947 a rezultat în semnarea tratatelor de pace cu România, Ungaria, Bulgaria și Finlanda – toate state aliate Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial. poate nu ați aflat, dar printre semnatare s-au numărat și Statele Unite, Marea Britanie și Franța, țări aliate cu URSS. Acest tratat a anulat practic prevederile Pactului Hitler – Stalin din 1939 și a consfințit situația existență la 8 mai 1945. Conferința pentru Securitate și Cooperare Europeană din 1975 și apoi din 1990 au confirmat aceste frontiere europene și au consfințit principiul modificării lor doar pe cale pașnică. În sfârșit, spre deosebire de ceea ce știți dumneavoastră – că istoria se învață DOAR din „cartea de istorie” – istoria unui stat, în cazul de față URSS, se poate învăța dintr-o multitudine de surse. Și dacă vorbești despre istoria URSS nu rezultă că îți însușești automat și doctrina care a stat la baza formării și funcționării acestui stat. O astfel de concepție este în cel mai bun caz primitivă.

  • Anca: (8-9-2011 la 09:34)

    Eu am vrut să spun altceva, nu trebuia să duceţi mâna la căciulă ca să alungaţi o muscă inexistentă. Am vrut să vă sugerez că o formulare de genul ” …a consfinţit frontierele actuale ale României…” ar fi fost, cred, ceva mai inspirată decât cea care anunţă consfinţirea frontierelor unui stat care, deşi se zice că are frontiere, nu mai există.

  • Petru Clej: (8-9-2011 la 09:53)

    Doamnă Anca Ionescu, uitați-vă la ceea ce ați scris în mesajul precedent și nu mai încercați să o dregeți. Tratatul de pace de la Paris avea ca actor principal URSS – țara cu care au fost semnate tratatele – și nu România, așa cum buricistic pământean vă imaginați dumneavoastră.

  • VASILE BUTNARU: (10-9-2011 la 07:39)

    Modelul German de Reintregire a Statului Roman este o Realitate! Curaj !!!

  • Puscasu Vlad Irimie alias Olga: (11-9-2011 la 03:51)

    adevarul e ca pe cei ce scrieti articole aici ,ca sperie gandul ca Basarabia va reveni la patria-muma.Va sperie nationalismul curat romanesc,care este doar o forma de a-ti iubi tara.

    Daca sunteti asa curajosi,va invit sa mergeti in israel si sa spuneti ca nationalismul este rau! israelul si USA sunt cele mai nationaliste din lume,si democratii veritabile,deci si noi romanii avem dreptul sa ne iubim natia.

  • Petru Clej: (11-9-2011 la 03:55)

    Naționalismul este complet desuet în secolul al XXI-lea și nu se confundă cu patriotismul. Care este unitatea de măsură în afirmația „israelul si USA sunt cele mai nationaliste din lume”? Și dacă sunt democrații veritabile, evident că poți să mergi acolo și să spui că naționalismul e rău. În acest sens vezi articolul Este poporul evreu o invenție? http://www.acum.tv/articol/10751/ sau toate lucrările lui Noam Chomsky.

  • Puscasu Vlad Irimie: (11-9-2011 la 04:16)

    Cum vine asta? Dumnezeu a creat popoarele,scrie si in Thalmud,si in Biblie, atunci conceptul de patrie si nationalism,si natie sunt identice.

    Fiecare natie si-a creat o patrie in care sa locuiasca.Romanii si-au creat Romania,evreii Israelul, nemtii Germania,americanii USA.

    Deci,ce e rau sa fi nationalist? iti iubesti natia,asta nu inseamna ca urasti alte natii.

  • Puscasu Vlad Irimie: (11-9-2011 la 04:20)

    mai bine il citim pe David Mason ,de ce a cazut comunismul in Europa ,si pe altii ca Larry Watts,care iubeste Romania,si USA,deci e nationalist,si care are argumente solide in cartiile lui.

    In USA,la fel ca in orice democratie,e normal sa existe un curent nationalist,nu extremist.

    Asta pentru ca nu ar exista o conceptie si un motiv de existenta al acelui stat,daca nimeni nu ar iubi acel stat.

    Daca cineva uraste Romania ,atunci poate iubi Rusia,sau Franta,si poate emigra.Este libera alegere in lumea libera.

  • Petru Clej: (11-9-2011 la 05:27)

    Neolegionarul Pulcașu Vlad Irimie este complet incorent, vorbește vrute și nevrute, face propagandă ceaușistului Larry Watts și amestecă ura cu iubirea fără să știe de fpat ce vrea să spună.

  • Petru Clej: (11-9-2011 la 05:30)

    „Cum vine asta? Dumnezeu a creat popoarele,scrie si in Thalmud,si in Biblie, atunci conceptul de patrie si nationalism,si natie sunt identice.

    Fiecare natie si-a creat o patrie in care sa locuiasca.Romanii si-au creat Romania,evreii Israelul, nemtii Germania,americanii USA.

    Deci,ce e rau sa fi nationalist? iti iubesti natia,asta nu inseamna ca urasti alte natii.”

    De la Dumnezeu, „Thalmud” și Biblie la naționalism – Oligofrenie curată sau infantilism – astea sunt postingurile neolegionarului Pușcașu Vlad Irimie.

  • Puscasu Vlad Irimie: (11-9-2011 la 05:39)

    Larry Watts e ceausist spui?

    ,,neolegionarul,, Puscasu spui?

  • Petru Clej: (11-9-2011 la 05:46)

    Despre ceaușistul Larry Watts scrie istorica Alina Pavelescu

    http://savonarolawho.wordpress.com/2011/04/03/istoria-ca-wikileaks-ratat-i/

    http://savonarolawho.wordpress.com/2011/04/03/istoria-ca-wikileaks-ratat-ii/

    Cât despre Pușcașu Vlad Irimie, dacă nu este neo-legionar, este ultra-naționalist și negaționist al Holocaustului.

  • rozalia: (26-9-2011 la 03:17)

    Laș anonim „Decathlon Iasi”Sunt convinsa ca nu a scris un roman. e scris de un basarabean care nu doreste unitrea. Romanii doresc, dupa cum dorim si noi. Unirea va fi, caci istoria cere. A,m fost o tara , un popor, o tara vom fi si vom locui in Romania Mare.

  • Petru Clej: (26-9-2011 la 04:13)

    „Rozalia” vorbește în numele tuturor românilor. Cine i-o fi permis?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Raed Arafat, Melania Medeleanu şi Adrian Despot susţin Campania ONGFest – Târgul Economiei Sociale

În dorinţa de a promova voluntariatul, spiritul civic şi economia socială, ONGFest – Târgul Economiei Sociale va porni din Bucureşti...

Închide
44.200.169.91