caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Periplu exotic. Açai

de (10-7-2011)
1 ecou

Un fruct de marimea si culoarea afinelor, insa cu un sambure ca de pruna invadeaza piata Americii de Nord.

Açai face parte din padurile amazoniene  si ale ploilor vesnice, fiind un palmier.

Recoltarea acestuia se face doar manual.

Fructul se defineste prin proprietatile sale miraculoase nutritive, dar si prin caracterul puternic de antioxidant, ceea ce il califica ca pe un superfruit , rodit intr-un mediu natural si ferit de poluare, de pesticide.

In acelasi timp primatul boabelor de Açai il confera un loc superior pe scara ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), in evaluarea capacitatii de antioxidant.
Recunoscut in afectiunile cardiace, pierderile de memorie si in consolidarea sistemului imunitar.

Açai se gaseste pe piata americana in sucuri, extracte, vitamine si in fuziuni cu alte fructe ca mango, afine, protocale sa.

Din cauza gradului scazut de glucide o combinatie foarte reusita consista in combinatia sucului de agave (un fruct de cactus)  pune in evidenta un produs unic si divin.

Ecouri

  • Andrea Ghiţă: (15-7-2011 la 16:22)

    E prima oară când citesc despre acest fruct. Nu stiu dacă va ajunge şi pe la noi. Azi am trecut pe sub dudul din colţul străzii copilăriei mele, care-şi risipea dudele pe asfaltul prăfuit. Nimeni nu-l mai culege pentru că grădina a fost retezată atunci când s-a lărgit strada şi dudul a rămas în drum. Oricum, cine mai mănâncă dude în ziua de azi?! Poate pe alt continent ar constitui o delicatesă…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Din jurnalul unei zile (Să-mi cresc un trup)

poem din "Jurnalul unei zile" Să-mi cresc un trup din nopţi de jar

Închide
3.129.19.251