caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Perspective spirituale 

Ziua Americii

de (3-7-2011)
3 ecouri

In prag de sarbatorire a Independentei Statelor Unite nu doar focul artificiilor, parada, iesirile la iarba verde incanta locuitorii acestei tari tinere, controversate, iubite, detestate si confruntate cu incercari economice, ci increderea in ziua de maine, in schimbari si in sansa dreptatii.

Exemplul cazului Dominique Strauss- Kahn cu turnura anchetei si eliberarea acestuia demonstreaza ca aparatul juridic isi face datoria.

Sa nu uitam de alt caz arhimediatizat al incarcerarii lui Bernard Madoff cu o sentinta de 150 ani.

O tara tanara in comparatie cu Europa mama confirma victoria democratiei si pur si simplu convinge cetatenii ei fara lozinci, fara tirade patriotarde sa arboreze drapelul cu cele cinzeci de stele in fata casei.

La Multi Ani, America!

Ecouri

 • Tania: (5-7-2011 la 15:18)

  Credeti ca „turnura anchetei si eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn demonstreaza ca aparatul juridic isi face datoria”? Eu ma intreb daca nu demonstreaza puterea banilor, a intereselor organizatiilor implicate, etc. Cum puteti fii atat de sigur ca nu mai apare si o a treia intorsatura a anchetei?

 • Petru Clej: (5-7-2011 la 15:21)

  O fi puterea banilor, dar aș vrea mai multe exemple de sisteme juridice mai performante decât cel din Statele Unite.

 • Bogdan: (12-7-2011 la 18:07)

  Sistemul francez de exemplu; institutia judecatorului de instructie, care ancheteaza oportunitatea lansarii procesului, cantarind argumentele acuzarii si ale apararii.

  Sistemul american este impregnat de populism:
  – procurori alesi prin votul populatiei;
  – existenta juriului popular care decide sentinta; arhaic si contra-productiv.

  Cam orice tara din Europa de vest are un sistem jurid mai echitabil si mai performant decat Statele Unite.Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Nature is everything (A poem by Anna Davtyan)

The story of nature starts everywhere; There is no beginning or end.

Închide
3.238.121.7