caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Prezentare atelier de fotografie coordonat de Vlad Petri

de (12-6-2011)

Marţi 14 iunie, ora 16.00

Căminul Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen

str. Jimbolia nr.105, Bucureştii Noi, sector 1

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 vă invită la:

Căminul Moses Rosen: prezent

– prezentare atelier fotografie-

Vlad Petri, primul artist în rezidenţă al Centrului de Artă Comunitară Vârsta4, propune un atelier de fotografie, axat pe mai multe direcţii: discuţii despre istoria şi teoria fotografiei, exerciţii practice, documentarea foto a vieţii comunitare. Timp de cinci săptămâni, zece rezidenţi şi un angajat al căminului au vizionat filme şi materiale video despre fotografie, au discutat despre mizele şi scopurile fotografiei, s-au întors la poveşti din trecut pe care ar fi vrut să le fotografieze, au documentat cu aparate foto de unică folosinţă viaţa de zi cu zi din comunitate.

În cadrul evenimentului de prezentare a atelierului, participanţii şi coordonatorii vor urmări împreună rezultatele muncii de peste o lună, vor dezbate şi vor împărtăşi cu publicul experienţa fotografiei comunitare şi opinii despre rolul fotografiei în documentarea vietii de zi cu zi.

Participanţi atelier: Eva Szemler, Iudith Ardeleanu, Lazăr Grumberg, Lidia Fonea, Margareta Eschenazy, Marius Armaşu, Pompiliu Sterian, Simion Gyorgy, Sorin Steinberg, Tina Grimberg, Rodica Dumitrache.

Vlad Petri este fotograf, operator şi artist vizual. S-a născut în 1979, în Bistriţa. A participat la mai multe expoziţii de grup şi personale: Pasager (Geleria UNA, 2001); Portrete vii (MakeaPoint, 2010). A regizat şi filmat, împreună cu Mădălina Roşca, documentarul Revelion 2008. A coordonat diferite ateliere de creaţie fotografică, printre care workshop-urile Photon. Pasionat de călătorii, a lucrat în cadrul unor proiecte desfaşurate în ţări din Asia şi Estul Mijlociu. Proiectele sale sunt documentate pe www.vladpetri.ro .

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 este un spaţiu pilot de promovare a artei comunitare cu persoane instituţionalizate, care îşi propune să schimbe felul în care sunt receptate instituţiile similare în România.

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 vine în continuarea proiectului cu acelaşi nume, dezvoltat de comunitatea căminului Moses Rosen împreună cu echipa tangaProject, din august 2009.

Coordonatori Vârsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz

Contact: tel: 0724353559 email: davey_schwartz@yahoo.com

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
SATIRICUL DUIOS – PORTRETUL LUI EDUARD MATTES

M-am gindit, oarecum amuzat, ca daca Eduard Mattes ar intentiona sa noteze pe cartea lui de vizita toate preocuparile sale,...

Închide
44.200.122.214