caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Fructul lunii martie – grapefruit

de (6-3-2011)
1 ecou

De la Zalau la MiamiGrapefruit-ul face parte din minunile insulei paradisiace Barbados.

Fructul este adus la inceputul sec. al XIX-lea in Florida dupa care inpamantenirea in zonele subtropicale si tropicale (Texas, California, Arizona) situeaza SUA ca prim producator in lume al acestui citric.

Grapefruitul, bogat in vitamina C si inalte elemente antioxidante recomanda in reducerea colesterolului si mai ales in curele de slabire.

Recomand folosirea grapefruitului in marinarea carnii de porc, a celei de pui si a pestelui oceanic.

Sucul de grapefruit cu frunze de coriandru, ardei iute, ceapa verde, mango, sare, ulei, frunze de dafin, cateva cuisoare (optional –daca aveti seminte de papaya) constituie un sos de fragezire (peste noapte) si un plus de savoare.

Grapefruitul poate fi un excelent ingredient in salate exotice, in combinatie cu ananasul, avocado, smeura si cu fructele de mare.

Ecouri

  • Andrea Ghita: (10-3-2011 la 14:57)

    Multumesc, Florin, pentru aceste randuri proaspete si aromate. Foarte interesanta si utila informatia privind virtutile grapefruitului in prepararea baitului pentru carne.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Memoria evreilor din Gherla

„Shabat Shalom!” mă salută vineri seara prietenul meu nonagenar Mihai Eisikovits din Baia Mare, al cărui apel îl recunosc deja...

Închide
3.90.205.166