caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cutia Pandorei



 

Mesaje de 1 Decembrie

de (2-12-2010)

Vineri seara întorcându-mă foarte târziu de la ART EN CAPITAL organizat la Grand Palais, am constatat că primisem un e-mail pentru înscrierea imperativă online la ambasadă pentru ziua de 1 decembrie. Mult prea obosită, am încercat a doua zi dimineaţa. Din păcate, era o înscriere automată, sunt anunţată că înscrierile s-au terminat. Sun prietenii, cunoştinţele, secretariatul (nimeni nu răspunde), nimic, niciun răspuns pozitiv. O nesperată şansă apare marţi când primesc şi eu ca şi alţii un email în cadrul yahoo groups ADERF (Asociaţia studenţilor şi doctoranzilor români în Franţa). Vă reproduc:

[aderf_info] Fw : [ParoisseSteParaceveSteGenevieve] bilete ambasada ziua Romaniei:

Doreste cineva o invitatie de doua persoane pentru miercuri seara la amabasada?

Anul acesta nu cred ca voi merge.

Père Razvan Andrei IONESCU”

Amicul S. pe care îl sunasem tot week-end-ul, îmi retrimite la rândul lui mesajul. Bineînţeles, răspund imediat şi mulţumesc anticipat.

Dar, bineînţeles, nu te duci la uşa nimănui neinvitat. Şi cu atât mai mult, nu dai buzna. Nici măcar la ambasadă. Stai cuminte acasă sau îţi faci alt program.

Miercuri seara primesc un alt mesaj pe care îl citesc consternată:

De: Razvan Ionescu <pr_razvan_ionescu@yahoo.fr>

Objet: [ParoisseSteParaceveSteGenevieve] Dubla invitatie pentru asta seara la ambasada – adjudecata

À: ParoisseSteParaceveSteGenevieve@yahoogroups.com

Date: Mercredi 1 décembre 2010, 17h10

Va anuntam ca licitatia s-a terminat, in consecinta nu se mai pot receptiona oferte din partea publicului doritor. Sumele obtinute in urma atribuirii invitatiei celor doua fericite castigatoare vor fi varsate fara intarziere in contul parohiei noastre. Pentru anul urmator, data fiind popularitatea de care s-a bucurat initiativa noastra, ne gandim sa invitam ambasada sa ne ajute sa propunem spre licitare, in beneficiul parohiei, o serie larga de bilete de participare speciale avand ca bonus o legitimatie prin care sa se dea posibilitatea de a manca de ziua Romaniei, in incinta ambasadei, mancare de post.

Père Razvan Andrei IONESCU

Nu am ajuns niciodată la această parohie, mai mult, nu am cum să cunosc persoana, care din păcate, eram convinsă că este sigur o persoană demnă de toată încrederea, pe un forum serios de-altfel. Mai mult exprimându-mi consternarea, primesc un alt mesaj tot atât de voios:

De: Razvan Ionescu <pr_razvan_ionescu@yahoo.fr>

Objet: [ParoisseSteParaceveSteGenevieve] Dubla invitatie – la suite et point final

À: ParoisseSteParaceveSteGenevieve@yahoogroups.com

Date: Mercredi 1 décembre 2010, 17h58

Cer iertare, au aparut si primele consternari, cred eu legitime: „dar nu am stiut ca este vorba de o licitatie !?”. Cerandu-ne iertare, am putea propune ca masura compensatorie anularea contributiei financiare in conturile parohiei noastre (mai ales in schimbul acceptarii de a purta, pe toata durata receptiei din acesta seara, a bannerului tematic : „Contribuiti la constructia unei biserici a parohiei Sfanta Parascheva – Sfanta Genoveva”). Sper ca sunt in asentimentul parohiei noastre …

PS: Cele doua mesaje sunt adresate exclusiv celor care poseda simtul umorului. Ele nu pot fi interpretate in nici un chip in afara acestui context bine precizat.


Nu m-am aşteptat niciodată să primesc asemenea mesaj de la o faţă bisericească, mai ales că nu o cunosc. Ştiu însă că nu mă voi duce niciodată la această parohie. Nu numai de 1 Decembrie, în nicio altă zi din an.

P.S. Mi-am sărbătorit ziua cum am ştiut mai bine, cu amicii mei francezi. Am pus pe roate un salon internaţional de artă plastică într-o sală superbă în primăvara viitoare unde vor veni şi alţi artişti români.

Nu voi invita pe nimeni de la parohia Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva./strong>

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.188.241.82