caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Fața nevăzută a restaurantului

de (19-9-2010)

M-am oprit la o cafea cu fosti colegi si cu unul dintre operatorii unui restaurant in care am lucrat cu ceva timp in urma.

De la cateva taclale de rutina am discutat despre mersul afacerii, despre meniu etc. Interlocutorul meu s-a aratat foarte nemultumit de turnura unui eveniment soldat cu un intreg proces al carui verdict va decide destinul restaurantului.

O clienta a reclamat la departamentul de sanatate si de protectie a mediului existenta chiar in fata restaurantului, a unui stalp de inalta tensiune si a catorva transformatoare electrice.

Terenul apartine municipalitatii unui orasel din statul Virginia si constructia cladirii a fost aprobata tocmai de catre biroul primariei.

Proprietarii locatiei sustin ca nu e vina lor, primaria sustine ca proiectantii, constructorii ar fi trebuit sa ia in consideratie existenta stalpului de inalta tensiune tocmai in apropierea asezamantului.

Indiferent de decizia judecatoreasca stalpul ar trebui mutat ori restaurantul inchis ca reprezentand un pericol de radiatii pentru clienti si pentru angajati.

Reamplasarea stalpului costa in jurul a 600.000 dolari. Daca se stabileste ca e din vina lantului de restaurante sediul central al firmei va plati costul companiei de retele electrice, iar pe parcurs proprietarul-operator al unitatii luate in locatie (franciza) va fi obligat sa ramburseze esalonat contravaloarea datoriei.

Orice neatentie si ignorare a celor mai mici amanunte la semnarea unui contract pot duce la esecuri financiare, la pierderea afacerii.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O dupa amiaza in viitor

Cape Canaveral va deveni intr-o buna zi aerogara intergalactica.

Închide
3.135.200.211