caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA 

Carol Iancu la „France Culture”

de (15-9-2010)
1 ecou

Duminica 19 SEPTEMBRIE 2010, intre 9h10 si 9h40 la postul FRANCE CULTURE, în cadrul emisiunii  „Maison d’Etudes”, prof. univ. Carol Iancu va prezenta noul volum „ALEXANDRE SAFRAN et le Shoah inachevé en Roumanie” cat si volumul in limba romana „ALEXANDRU SAFRAN si Soahul neterminat in Romania”, aparute anul acesta la Editura Hasefer din Romania.

Lucrari reprezentative pentru istoria moderna si contemporana, aceste doua carti, continua sa imbogateasca „remarcabila monografie Alexandru  Safran” (Andrei Marga).

In baza noilor documente si marturii din perioada 1940-1944, se contureaza un fragment tulburator si inedit din istoria evreilor din Romania, clarificand anumite aspecte, necunoscute pana acum si completand stralucit imaginea  personalitatii de referinta, Alexandru Safran, fost Sef Rabin al României (1940-1947) si Mare Rabin al Genevei (1948-1998).

In pauza muzicala se va putea asculta o melodie ebraica interpretata la violoncel de Sarah IANCU, violoncelista, solista la Orchestre National du Capitole din Toulouse.

Absolventa a CNR Montpellier si  CNSM Paris, Sarah Iancu a obtinut Premiul I pentru Muzica de Camera  in clasa Alain Meunier, Premiul I violoncel  in clasa Roland Pidoux, dupa care a continuat studiile de perfectionare postuniversitara la Conservatorul din Paris.

Sarah Iancu este laureata a mai multor concursuri internationale:  Premiul I « Valentino Bucchi » Roma, Premiul I la turneul internatonal Bari, Premiul al II-lea « Jeunesses Musicales Romania »  Bucuresti, Premiul  Fonds Instrumental Français la Concursul Rostropovitch din Paris.


EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Vicepreședinta Comisiei Europene critică dur Franța pentru tratamentul romilor

Vicepreședinta Comisiei Europene, Viviane Reding, responsabilă de justiție, drepturi fundamentale și cetățenie , critică autoritățile franceze pentru tratamentul aplicat romilor...

Închide
34.236.134.129