caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Reportaj



 

Broadway – satul în care istoria se îmbină cu cotidianul

de (22-8-2010)
1 ecou

1. Construit după invazia normandă a Angliei din 1066, satul Broadway este situat la circa 160 de kilometri nord-vest de Londra, în comitatul Gloucestershire. Ca și în celelalte sate din această regiune numită Cotswolds sunt construite din piatră, inclusiv acoperișul.

2. Unele case sunt mai vechi de 500 de ani, dar sunt păstrate perfect ca acest imobil care este folosit ca restaurant indian.

3. Principala atracție turistică a satului este Turnul Broadway.  Este construit în anul 1800 și are patru nivele și o terasă. El a fost între altele reședința de vară a pictorului pre-rafaelit William  Morris, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

4. Situat pe vârful unui deal cu înălțimea de 312 metri, el domină întreaga regiune. Într-o zi senină, de aici se poate vedea orașul Banbury, situat la peste 30 de kilometri.

5. În apropierea turnului Broadway se află o mică rezervație unde trăiesc cerbi și căprioare.

6. Pe dealurile din împrejurimile satului Broadway pasc turme de animale domestice, printre care oile sunt cele mai numeroase.

7. Agricultura nu mai este însă demult sectorul dominant în economia satului, ci turismul. Multe case de pe strada principală sunt acum magazine de suveniruri, galerii de artă sau restaurante. Cu toate acestea, turismul nu a împiedicat păstrarea patrimoniului și a trăsăturilor acestui sat străvechi.

Ecouri

  • Vlad Solomon: (25-8-2010 la 11:51)

    Foarte interesant reportaj, multumesc.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
TEMA SĂPTĂMÂNII: Valsul florilor

"Păreau năluci de carnaval/ Cum se mişcau catifelate,/ Gătite toate-n rochi de bal,/ De vântul serii sărutate..." - Alexandru Macedonski...

Închide
44.210.78.150