caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Perspective spirituale



 

Culorile Timpului-Arta Sinagogală în Moldova/Expoziție foto-documentară

de (27-6-2010)
Sub egida ICR Lisabona, marți, 3 august 2010, la orele 19:00, la Muzeul Național de Arheologie din capitala portugheză (Praça do Império, Belém, Lisboa) va avea loc vernisajul expoziţiei foto-documentare “Culorile timpului – Arta sinagogală în Moldova”, cuprinzând imagini realizate de tânărul artist fotograf Teodor Răileanu. Proiectul a fost iniţiat și dezvoltat de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în colaborare cu Universitatea Bar Ilan din Ramat Gan, Israel, şi evidenţiează importanţa şi originalitatea artei sinagogale din România, o arie insuficient cunoscută şi cercetată până acum.

La vernisaj va participa doamna Madeea Axinciuc, conferențiar la Universitatea din București (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Studii Iudaice), care va susține cu această ocazie prelegerea cu titlul “Aceasta este Poarta Domnului”: Arta Sinagogală și Spațiul Sacru.

Expoziţia “Culorile timpului – Arta sinagogală în Moldova” a fost prezentată anterior la Tel Aviv și București, în 2008, iar la Lisabona va putea fi vizitată la Muzeul Național de Arheologie, în perioada 3 – 30 august, de marți până duminică, de la orele 10:00 la 18:00.

sursa:ICR Lisabona

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Al XVI-lea Congres al UIFA – Seul octombrie 2010

Personalitate de renume mondial şi o prietenă constantă a României, Solange d'Herbez de la Tour, vă invită la Al XVI-lea...

Închide
18.223.172.252