caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul



 

„O noapte furtunoasa” la Washington!

de (9-5-2010)

Cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre România si SUA, Societatea româna de schimburi culturale din Charlotte, NC prin bunavointa doamnei Elena Caragiu si ASTROM – Asociatia Studentilor si Tinerilor Profesionisti Români din Washington DC, cu sprijinul Institutului Cultural Român si al Ambasadei României la Washington au placerea sa va invite la spectacolul \”O noapte furtunoasa\” de I.L. Caragiale, în regia lui Toma Enache, sâmbata, 15 mai 2010 începând cu ora 18:00 în sala de teatru a Bell Multicultural High School, 3101 16th Street, NW, Washington, DC 20010.

În debutul la Washington a celebrei piese a celui mai renumit dramaturg român, I.L. Caragiale, regizorul Teatrului National din Bucuresti, Toma Enache ne prezinta \”O noapte furtunoasa\” într-o varianta oarecum inedita, moderna, pastrându-i în acelasi timp însa izul specific balcanic. Aromân la origine, regizorul propune publicului un spectacol în care actiunea se desfasoara într-o familie de machedoni si în care actorii poarta straie românesti si aromânesti, cu elemente stilizate plastic, care parca dau o identitate si un caracter aparte personajelor lui Caragiale. Spectacolul se doreste în acelasi timp sa fie si unul interactiv creându-se astfel premizele unui permanent dialog între actori si spectatori.

Spectacolul va fi sustinut in limba româna.

Intrare gratuita. Sugeram o donatie de minimum $15 pentru acoperirea cheltuielilor organizatorice.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la 202.531.8776 sau la astrom@astromdc.org.

Ecouri

  • Nicolae Scarlat: (9-5-2010 la 00:00)

    Dl Toma Enache nu este regizor al Teatrului National Bucuresti si nu a montat vreodata un spectacol pe scena acestui teatru.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.143.218.146