caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

Mos Craciun – somer sau Neo-Totalitarismul ataca

de (14-12-2009)

Totalitarismul este obsesia actiunii de acaparare si control in intregii societatii pina la cele mai mici detalii. Daca totalitarismul a fost practicat de o putere politica sau religioasa, neototalitarismul este practicat de puterea economica.

Aceasta este cit se poate de lacoma si fara margini, dar si peste orice limita de geloasa si nu accepta o zona alba fara influienta ei.

Neo-taotalitarisul ataca tot, oameni prin calitatea de consumatori si vaci bune de mult, puterea politica si prin ea justitia si cit mai mutle institutii si alte firme dar si constiinte, traditii si religie.

Nimeni nu trebuie sa se manifeste in afara de puterea economica.

Orice exista este posibila tinta a neo-totalitarismului.

Poate ca veti spune ca sunt sub influienta unei lecturi despre noii teorii ale conspiratiei si ca arat cu degetul catre grupari de oameni sau nevinovati.

Nu ma refer la o grupare minoritara sau culturala ci firme multinationale care au inceput sa treca peste orice limita a bunului simt si vor cit mai multa putere si influinta cu banii cistigati din pietele liberalizate.

In preajma alegerilor o firma multinationala care imartasesete aceeasi culoare cu imbracamintea lui Mos Craciun a difuzat o serie de reclame in care il pune pe Mos in postura neplacuta.

In varianta greaca Mos Craciun este Sfintul Vasile persoana fizica care a existat in carne si oase si care a activat si in domeniul social in orasul Kesarea din Asia Mica si caruia i se datoreaza cozonaci cu ban sau placinte cu bani si alte obiceiuri de sarbatori.

In varianta comerciala a reclamei apare sotia acestutuia care citeste in ziar anunt in care se cauta pensionar cu carnet de conducere si misloc propriu de deplasare.
Atunci sotia Mosului striga: Sfinte Vasile ti-am gasit de lucru.

Comentatorul intervine si afirma ca de aceste sarbatori multi vor fi nevoiti sa-si schimbe indeletnicirea intrucit fimra X ofera cadou o consola de jocuri cu fiecare produs cumparat din magazine proprii si ca anul acest firma X a luat locul Mosului.

Mai apar si alte reclame la care Mosul este supus unui interviu de angajare intrucit a ramas fara obiect de actiivitate din cauza numitei multinationale.

Morala fabulei este ca firma multinationala nu stie ce sa mai faca sa vind si scorniceste modalitati care mai decare mai ofensatoare, la inceput pentru sutele de mii de someri ramasi fara lucru, apoi ia peste picior sentimentele religiase ale unor oamenii, care oricit de multi sau putini nu trebuie ofensati dar calca in picioare traditia si valorile oamenilor.

In fapt firma multinationala vrea sa fie alfa si omega, sa fie cea mai importanta si sa acapareze tot, piata, oameni, constiinte si sa distrug a tot ce nu este ea.

Cu urarea de Sarbatori Fericite adresata intelectualitatii romane din care nu am cinstea sa fac parte le aduc o veste:

-Totalitarismul nu a disparut, este bine merci, se deszvolta multilateral si se itninde pe toate meridianele.

Ce credeti a sosit si in Romania sau nimeni nu-l vede ?

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Fata din provincie

5. ROMANE NESCRISE Privesc de departe Dorohoiul copilăriei şi tinereţii mele, cu dimineaţa din ziua târgului, cu forfota căruţelor încărcate,...

Închide
3.144.96.66