caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa 

Comunicat Ziarul de Garda

de (15-12-2009)

În atenţia Ministerului de Interne
Procuraturii Generale
SIS
a ONG-urilor de media şi pentru drepturile omului
mass-media

Echipa Ziarului de Gardă (ZdG) îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu ameninţările adresate redacţiei şi reporterilor după publicarea unui şir de investigaţii jurnalistice legate de corupţia la Gara de Trenuri din Chişinău.

După ce în ultimele numere ale ZdG au fost publicate 3 părţi ale articolului întiutulat \”Trenul corupţiei în Gara Chişinău\”, în adresa reporterilor, a redacţiei, a membrilor familiilor echipei de investigaţie, dar şi a surselor care ne-au oferit informaţii, au fost lansate un şir de ameninţări telefonice, electronice şi directe.

Ameninţările, au în fond următorul conţinut:\”voi nu înţelegeţi gravitatea problemei şi ce oameni sunt implicaţi în această treabă\”, \”e periculos din câte ştiu eu dar credeţi-mă, ştiu foarte multe\”,
\”şi nu o răfuială, că acum nu este anul 90’, dar sunt metode mai eficiente\”, \”mie mi-ar fi frică…fără pistol\”, \”pe un scaun elecrtocutat sau ceva de genul asta\”.

Considerăm că aceste ameninţări pun în pericol siguranţa reporterilor ZdG care, în pofida tuturor dificultăţilor, vor continua să elucideze starea de lucruri din această instituţie.

Solicităm Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, SIS, să asigure securitatea reporterilor dar şi o anchetare mai rapidă a cazului de la Gara de Trenuri, în vederea stopării schemei coruptive şi a valului de intimidări.

Solicităm colegii noştri din presă să se alăture acestei campanii de elucidare a schemelor de corupţie din cadrul Căilor Ferate ale Moldovei, prin preluarea articolelor publicate în ZdG sau prin alăturarea la colegii noştri care îndeplinesc această muncă.

Solicităm organizaţiilor de media şi ONG-urilor care activează pentru combaterea corupţiei şi drepturile omului să susţină reporterii în elucidarea acestui fenomen.

Textele menţionate pot fi văzute în numerele 44,45,46 din 26 noiembrie, 3 decembrie şi 10 decembrie, sau pe pagina web www.zdg.md, sub titlul \”Trenul coruţiei în Gara Chişinău\”.

Aneta GROSU, redactor-şef
Alina Radu, director
23-44-38


Ziarul de Garda
www.garda.com.md
022 23 44 38

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mos Craciun – somer sau Neo-Totalitarismul ataca

Totalitarismul este obsesia actiunii de acaparare si control in intregii societatii pina la cele mai mici detalii. Daca totalitarismul a...

Închide
44.197.231.211