caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Poeme, Eseuri, Proza



 

Sfarsit de Acord

de (29-11-2009)

Intr-o zi am sa te invit sa vii la mine acasa in Bab el Wad.
Pasesti surprinsa de neasteptatul gest vegetal de a vedea unde traiesc
si de ce.. Caracatite si lupi tineri ma musca de glezne cand stau la geam si te caut peste ape. Apoi am putea intra in bucatarie sa cautam de mancare in frigiderul cu caviar vechi. E frig si umed, un cameleon se taraste
pe portocaliul dulapului lung cat declaratia de independenta.
Prinde si el muste haihuite de zbor perpetu prin zumzet. Bat campii ca
sa te fac sa zambesti, tu iti aranjezi cocheta freza ta cu pajura tardiva. Avem si struguri daca vrei ..strig dupa tine care te si pierzi prin culorile lungi de labirint grecesc. Sapho se tine dupa noi,iesita din statuia nuda .. facand cu ochiul sau inchis spre Lesbos. Ma gandesc ca sub haine esti tu. Dar poate interzicerea oricarui gand erotic imi face ziua pasionanta, ma imbraci in alb diocentric, barba nu, papuci de casa nu, imi pui aripi de paun, ochi verzi de sticla afumata, in timp ce patefonul zumzaie cantecul structurat al volutelor, ca un tril de orga spaniola la o nunta amanata de Ravel. Intram verticali, tinandu-ne de mana in parcul unde ma sarutam cu fetele cu gust de martipan printre castani absenti si melci boicotati de spirala proprilor cochilii, tremuram de emotie sa iti arat lacul, havuzul cu statui, casa bunicilor, dar ma deviai magnetic spre tine, aveam nevoie de un hatis salbatec in care sa te arunc peste gramada de frici ca sa ne penetram timizi, rupand din noi dorinte depravante,incendiare pasiuni explicite. Imi bagai degetele in gura, talpile mi se lipeau de sanii tai, pe frunte mi te asezai ca o bicicleta scufundata in smoala fierbinte si pedalai spre centrul gol.. aiii… cum te miscai de profundis, si eu alergam spre tine ca un papagal seneluc imitandu-te in oglinda, ridicai o pana, eu pe cealalta, scoteai limba, eu ti-o inghiteam fara protest, ca una devenisem ..ajunsesem in cortex si scotoceam prin carti ca sa ma nasc din tine cu un icnet obstetric maret plin de miraje si amintiri despre cum era, fuse, past and done, cum a trecut ea viata, de ce imi trecuse copilaria in paralel sincoptic cu respiratia ta, deveneam doi bunici cocarjanti si amorezati din ce in ce mai mult .. aiii.. si tu ma hraneai cu o lingurita de aur la lumina unei lampi aladine, ce noroc aveam sa te cunosc semidoctic.. 1000 de ani merita sa astept gestul acela tandru cu care imi udai buzele cu laptele tau pragmatic imbibat in intelepciunea de sfarsit de acord..

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Universitatile mele Trans-nistrene… (II)

( Continuare din editia trecuta, a interviului cu Liviu Beris - partea a doua, finala) - Execuţiile acelea ar fi...

Închide
54.204.117.206